به گزارش آتیه آنلاین از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، با ارائه علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی وحرفهای کشور، هشتمین نشست از سلسله نشستهای تخصصی ارائه گزارش عملکرد دولت تدبیر و امید با عنوان "به مردم، برای مردم" و با موضوع «خروج مهارت از غربت» ۱۵ اردیبهشت ماه در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با همکاری موسسه عالی پژوهشهای تأمین اجتماعی برگزار شد.
بر اساس گزارش مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، خلاصه آنچه در این نشست مطرح شد، به شرح زیر است:
- تربیت نیروی انسانی کارآمد knowledge-worker با محوریت آموزش مهارت، فنی و حرفهای و آموزش کسبوکار یکی از ملزومات شغلی کشور در حال حاضر و آینده است.
- سؤالات اساسی که در خصوص مسائل حوزه تربیت نیروی انسانی کارآمد مطرح است:
- چه تلاشی در کشور برای آیندهنگاری شغلی انجام شده است؟ برای مثال آیا نهادی در دولت (مثلاً شورای عالی کار) پیشبینی از مشاغل ۱۰ یا ۲۰ سال آینده ارائه داده است؟
- چگونگی نگاشت نهادی آموزش فنی و حرفهای برای تبیین اینکه چه نهادهایی به آموزش مهارتها توجه نمیکنند؟
- مسأله پایین بودن سهم آموزش مهارتها در GDP چیست؟
- بر اساس تجارب جهانی آموزش راهنماییهای شغلی در مدرسه جایگاه ویژه دارند. چه برنامههای اجرایی برای اجرای فعالیتهای راهنمایی شغلی در مدارس ارائه شده است؟
- نامشخص بودن جهتگیری یا سردرگمی آموزشهای فنی و حرفهای یکی از مسائل حوزه تربیت نیروی انسانی کارآمد بوده که سالهاست کشور با آن روبروست. از دیگر مسائل این بخش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمرکز اشتغال بر مدرک نه مهارت
- کم اعتباری گواهیهای مهارت
- چالشهای افزایش میل به مهارتآموزی و تقاضامحوری
- نقائص قانون کار در عدم توجه به وجوه افتراق شغل و حرفه
- به روز نبودن استانداردهای فنی و حرفهای
- عدم تطابق آموزش فنی و حرفهای با نیازهای آینده شغلی کشور
نظر شما