رونق باغ‌های چای با افزایش قیمت تضمینی

با آغاز فصل برداشت چای، رییس سازمان چای کشور از افزایش تولید در باغات چای خبر داد. به گفته او اصلاح باغات به دلیل پرداخت به موقع پول چایکاران دلیل افزایش تولید چای است.

به گزارش آتیه‌آنلاین، برداشت چای از باغات کشور هر سال از ابتدای اردیبهشت ماه آغاز می‌شود. بر اساس برنامه‌های زراعی، برگ سبز باغات چای از اول اردیبهشت ماه تا انتهای اولین ماه پاییز یعنی ۳۰ مهر ماه در سه مرحله چین بهاره، تابستانه و پاییزه از باغات چای برداشت می‌شود تا پس از خشک شدن و فرآوری، مهمترین و پرمصرف‌ترین نوشیدنی ایران را به خانه‌ها بیاورد.

برگ سبز برداشت شده از مزارع به کارخانه برای فرآوری تحویل داده می‌شود و هر سال در اواخر اسفند ماه باغداران چشم به راهند تا قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای از سوی دولت اعلام شود تا بر اساس آن برای بهسازی باغ‌هایشان اقدام کرده و برنامه‌های سال بعد را هماهنگ کنند.

چند سالی است که دولت قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای را به موقع اعلام می‌کند. هفته دوم اسفند ماه سال گذشته بود که رییس سازمان چای کشور از افزایش ۴۵ درصدی قیمت چای نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.

بر اساس نرخ‌های اعلام شده از سوی حبیب جهان‌ساز در سال ۱۴۰۰، قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۶ هزار و ۶۹۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو، چهار هزار و ۷۸۱ تومان تعیین شد که قیمت خوبی به نظر می‌رسد.

اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی

به اعتقاد باغداران اعلام به موقع نرخ خرید تضمینی، انگیزه آن‌ها برای فعالیت را بیشتر کرده است. باغداران از این روند راضی هستند و اثر رضایت آن‌ها را در مزارع چای می‌توان دید. به گفته باغداران لاهیجانی نرخ‌هایی که دولت برای خرید تضمینی چای اعلام می‌کند، روند مناسب صعودی را در پیش گرفته است.

آن طور که چایکاران لاهیجانی می‌گویند: سال ۹۸ نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک، چهار هزار و ۶۰۰ تومان و درجه دو حدود سه هزار و ۳۰۰ تومان اعلام شده بود اما کارخانجات، برگ سبز چای را بیش از نرخ تضمینی تعیین شده خریداری می‌کردند. به همین دلیل باغداران تشویق شدند که باغات خود را اصلاح و بهسازی کنند و این مسئله بر روند تولید هم اثر مثبت داشته است.

چای، محصول انحصاری گیلان

بر اساس آمارهای موجود، ایران دارای ۲۸ هزار هکتار باغ است که حدود ۵۰ هزار نفر روی آن کار می‌کنند. طبق آمارهای رسمی، سطح زیر کشت باغات فعال چای حدود ۲۲ هزار هکتار است اما این رقم در سال‌های مختلف متفاوت است. ۹۰ درصد باغ‌های چای کشور در استان گیلان و ۱۰ درصد آن در استان مازندران قرار دارد. به این ترتیب گیلان مهد اصلی تولید چای در ایران به شمار می‌رود.

افزایش تولید چای با وجود خشکسالی

از هفته ابتدای اردیبهشت ماه که برداشت از باغات چای طبق رسم هر سال آغاز شد، چشم باغداران به آسمان بود تا شاید کمبود بارش‌ها جبران شود. خشکسالی امسال صاحبان باغات چایی را که باغ آنها در کوهپایه‌ها قرار داشت، نگران کرد زیرا این باغداران محصول خود را به صورت دیم می‌کارند. باغداران تصور می‌کردند شاید این کاهش بارش‌ها، بر میزان تولید باغات اثر بگذارد اما رییس سازمان چای کشور چندی پیش اعلام کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته، امسال با چهار هزار تن افزایش، تولید برگ سبز چای کشور به ۱۳۵ هزار تن خواهد رسید.

حبیب جهانساز افزود: سال گذشته نزدیک به ۱۳۱ هزار تن برگ سبز از باغ‌های فعال استان‌های گیلان و مازندران برداشت و نزدیک به ۳۰ هزار تن چای خشک تولید شد.

جهانساز عنوان کرد: امسال باغ‌های چای کشور سرمای اول فصل را نداشتند و عواملی همچون وضعیت بهتر صنعت چای، پرداخت به موقع پول چایکاران و اصلاح و بازسازی باغ‌ها موجب شده برای سال جاری افزایش تولید پیش‌بینی کنیم.

به گفته او عملکرد تولید برگ سبز چای از باغ‌های چای کشور هفت تن در هکتار است.

رییس سازمان چای روند تولید چای خشک داخلی را که در سال ۹۲ به ۱۵ هزار تن رسیده بود، افزایشی اعلام کرد زیرا با حمایت‌های دولت و ورود دوباره چایکاران به باغ‌ها، این فعالیت رونق گرفته است.

کد خبر: 14881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =