اولین بارش شهابی سال در شرف وقوع

اولین بارش شهاب سنگ سال در صبح روز پنجشنبه(۲ اردیبهشت) به اوج خود می‌رسد.

به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: ‌ بارش شهابی شلیاقی(Lyrids) که هر سال در اواخر ماه آوریل (اوایل ماه اردیبهشت) اتفاق می‌افتد، هنگامی رخ می‌دهد که زمین از میان دنباله‌ی یک ستاره‌ی دنباله‌دار عبور می‌کند. با ورود بقایای این ستاره به جو زمین و سوختن آن‌ها، رگه‌هایی از نور برای مدت چندثانیه با چشم غیر مسلح قابل مشادهده است.

به گفته‌ی ناسا:هنگام اوج این بارش شهاب‌سنگی می‌توان در هر ساعت ده تا بیست شهاب‌سنگ مشاهده کرد. این شهاب‌سنگ‌ها معمولا در هنگام متلاشی شدن "دنباله‌ی درخشانی" از خود به جای می‌گذارند.

بر اساس این گزارش که به نقل از آلرت نوشته شده: این هفته بیش از نیمی از ماه کامل است بنابراین دیدن این اجرام سخت می‌شود. برای دیدن آن‌ها پیش از طلوع خورشید به آسمان نگاه کنید بهترین زمان برای دیدن این شهاب سنگ‌ها صبح روز ۲۲ آوریل ( ۲ اردیبهشت) پیش از طلوع آفتاب است.

این ستاره‌ها می‌توانند در هر نقطه‌ای از آسمان ظاهر شوند اما اگر به دنبال نقطه‌ای مرجع برای تماشا کردن هستید می‌توانید به صورفلکی شلیاقی نگاه کنید از این نقطه معمولا شهاب سنگ‌ها ایجاد می‌شوند.

اگر موفق به تماشای آن‌ها در روز پنجشنبه نشدید می‌توانید در روز جمعه آن‌ها را تماشا کنید در حقیقت بارش شهاب‌سنگ امسال تا روز ۳۰ آوریل ادامه خواهد داشت در حالی که معمولا تا ۲۵ آوریل ادامه پیدا می‌کند.

یکی از قدیمی‌ترین‌ها

انسان‌ها بارش شهاب‌سنگی شلیاقی را سه هزار سال است که می‌شناسند به گفته‌ی ناسا نخستین  بار، این بارش، ۶۸۷ سال پیش از میلاد مسیح در چین مشاهده شد.

این شهاب سنگ‌ها از ستاره‌ی دنباله‌داری به نام تاچر( Thatcher) می‌آیند. تاچر نام اولین ستاره‌شناسی است که در سال ۱۸۶۱ این جرم آسمانی را کشف کرد.

۴۱۵ سال طول می‌کشد تا تاچر یک دور به دور خورشید بچرخد و ما آن را تا سال ۲۲۷۶ نخواهیم دید. این ستاره‌ی دنباله‌دار با گردش به دور خورشید دنباله‌ای از بقایا و ذرات به جا می‌گذارد.

هر سال در ماه آوریل، زمین از میان دنباله‌ی آن رد می‌شود و به مدت دو هفته توسط بقایای به جا مانده از تاچر بمباران می‌شود که نتیجه‌ی آن به وجود آمدن بارش شهاب‌سنگی خیره کننده است.

پس از این بارش، ۱۱ بارش دیگر نیز در انتظار زمین هستند که یکی از معروف‌ترین آن‌ها بارش شهابی برساوشی است که در ۱۱ اوت (۱۹ مهر) به اوج خود می‌رسد.

کد خبر: 13908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 2 =