• کنفرانس آب و هوایی امارات؛ بدتر از تصور

    کنفرانس آب و هوایی امارات؛ بدتر از تصور

    بسیاری نسبت به نتایج کنفرانس آب و هوایی دبی مشکوک هستند. برای بسیاری سوال است که چرا این کنفرانس به ریاست یک مدیرعامل نفتی برگزار شد و در آن از تولید نفت و گاز به شدت دفاع شده است. به نظر می‌رسد COP28 یک برنامه سبزشویی صنایع نفتی است که ظاهراً کشور میزبان قصد داشت از این کنفرانس به عنوان پاتوقی برای مدیران سوخت فسیلی در سطح جهانی استفاده کند.

  • چین سریع‌تر از هر کشور دیگری رآکتور هسته‌ای می‌سازد

    چین سریع‌تر از هر کشور دیگری رآکتور هسته‌ای می‌سازد

    به گفته آژانس بین المللی انرژی اتمی، چین ۲۲ راکتور هسته‌ای در دست ساخت دارد که ظرفیت تولید ۲۱.۶۱ گیگاوات برق را خواهند داشت. این بیش از دو و نیم برابر بیشتر از هر کشور دیگری است که برنامه راکتورهای هسته‌ای را در دست ساخت است. تلاش چین برای ساخت انرژی هسته‌ای دو جنبه دارد. این کشور دارای تقاضای زیادی برای تامین انرژی است و اتکای آن به زغال سنگ برای تامین نیاز انرژی خود در دهه‌های اخیر هوای کثیف را برای چین به همراه داشته است؛ اما از طرف دیگر انرژی هسته‌ای منبع پاکی را برای همگان تامین می‌کند.

  • سرزنش تولیدکنندگان نفت و گاز برای بحران آب و هوایی مثل سرزنش کشاورزان به‌خاطر چاقی است

    مدیر بزرگترین شرکت خصوصی نفت و گاز خاورمیانه در کنفرانس دبی گفت:

    سرزنش تولیدکنندگان نفت و گاز برای بحران آب و هوایی مثل سرزنش کشاورزان به‌خاطر چاقی است

    سوزاندن زغال سنگ، نفت و گاز بزرگترین عامل بحران آب و هوایی است که بیش از سه چهارم انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان را به خود اختصاص می‌دهد. اما شکل انتقال از سوخت فسیلی به انرژی پاک یا به عبارتی مساله مصرف اجتماعی در این گذار بسیار مهم است. مبارزه بر سر آینده سوخت های فسیلی در اجلاس آب و هوای COP۲۸ در کانون توجه جهانی قرار گرفته است. اکنون در مهمترین کنفرانس سالانه آب و هوای سازمان ملل که در دبی برگزار می‌شود بسیاری معتقدند که مذاکرات تنها در صورتی می‌تواند موفقیت‌آمیز باشد که به توافقی برای «خروج تدریجی» همه سوخت‌های فسیلی منجر شود. با این حال هنوز این سوال مهم در مورد سوخت‌های فسیلی باقی می‌ماند که کشورهای صنعتی جهان که تولید بیش از ۹۰ درصد کربن انباشتی زمین از ابتدای انقلاب صنعتی بر دوش آنها است چگونه باید طلب کشورها و مردم دیگر جهان را بپردازند که قربانی پیشرفت و توسعه آنها شده‌اند؟

  • چگونه چین می‌تواند در تغییرات اقلیمی نقش بازی کند

    چگونه چین می‌تواند در تغییرات اقلیمی نقش بازی کند

    امروزه چین یک نیروگاه صنعتی است که بیش از یک چهارم تولیدات جهان را در خود جای داده است اما پیشرفت آن درست مثل رقبای اروپایی و آمریکایش از نظر انتشار گازهای گلخانه‌ای هزینه‌ای را به همراه دارد. آیا این کشور می‌تواند نقش مخربی در فرآیند گذار به انرژی سبز ایفا کند یا نقش آن مثبت خواهد بود؟ در این مقاله تلاش برای روشن کردن نقش و ظرفیت کشور چین در تشدید یا کاهش گازهای گلخانه‌ای وگرم شدن کره زمین است.

  • تولید کاکائو به قیمت رنج انسان‌ها

    کشاورزان کاکائو در فقر زندگی می‌کنند در حالیکه شرکت‌های شکلات میلیاردها پوند درآمد دارند

    تولید کاکائو به قیمت رنج انسان‌ها

    یکی از سازمان‌های ناظر بر تولید کاکائو در گزارشی درباره برندهای مطرح شکلات، آنها را به دلیل داشتن استانداردهای اخلاقی «ناکافی» در زنجیره تامین کاکائو مورد انتقاد قرار داد. تنها ۱۷ شرکت از ۸۲ شرکت مورد بررسی از زنجیره تامین‌کنندگانی استفاده می‌کردند که به کشاورزان کاکائو به اندازه کافی برای تامین هزینه‌های زندگی پرداخت می‌کنند. این ۸۲ برند همچنین درباره رفتار مالیاتی، استفاده از روغن نخل، جنگل‌زدایی، پلاستیک و بسته‌بندی نیز مورد ارزیابی قرار گرفتند. Ethical Consumer سازمان محقق این گزارش معتقد است صنعت شکلات‌سازی به‌طور باورنکردنی نابرابر است، بسیاری از کشاورزان کاکائو در فقر زندگی می‌کنند در حالی که شرکت‌های شکلات بین‌المللی میلیاردها پوند درآمد دارند.

  • همه به دنبال کنترل آینده

    اجلاس ایمنی هوش مصنوعی برگزار شد

    همه به دنبال کنترل آینده

    اجلاس ایمنی هوش مصنوعی که دولت بریتانیا هفته قبل در پارک بلچلی میزبانی کرد احتمالاً به یک اجلاس تاریخی تبدیل خواهد شد؛ اجلاسی که در آن برای اولین‌بار قدرت‌های جهانی در مورد فناوری‌ای صحبت کردند که به احتمال زیاد، جهان را تغییر خواهد داد. قدرت‌های جهانی در این اجلاس تلاش کردند به این سؤال پاسخ دهند که چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد هوش مصنوعی نه به ابزاری برای سوء‌استفاده‌های کنترل نشده تبدیل شود و نه به ابزاری علیه بشریت، اما همچنان در مورد اینکه چه چیزی، چگونه و توسط چه کسی باید تحت کنترل قرار گیرد، اختلاف نظر وجود دارد.

  • اقتصاد جهانی سالانه شاهد تغییر رفتار ۶۰۰ میلیارد دلاری است

    اقتصاد جهانی سالانه شاهد تغییر رفتار ۶۰۰ میلیارد دلاری است

    پس از همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۰، نرخ بیکاری در کشورهای توسعه‌یافته به سرعت به پایین‌ترین حد، قبل از همه‌گیری کاهش یافت و کشورها در کوتاه‌مدت دوباره به تولید ناخالص داخلی قبل از کرونا رسیدند. با این حال، پس از گذشت دو سال از لغو قرنطینه‌ها، حداقل شاهد یک تغییر پایدار در اقتصاد هستیم: عادات مصرف‌کنندگان در سراسر جهان ثروتمند به‌طور قاطع و شاید برای همیشه تغییر کرده است. شروع عصری که به عصر مصرف‌کنندگان زاهد شهرت دارد.

  • کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شد

    کره جنوبی گرفتار شیوع ساس شده است و دولت برای مبارزه با حشرات خونخوار به سرعت عکس‌العمل نشان می‌دهد. کره جنوبی از دهه ۱۹۷۰ به دلیل دسترسی به حشره‌کش‌ها، رکوردی تقریباً بدون درگیری در آلودگی ساس داشته است. از روز سه شنبه، تعداد موارد مشکوک ساس به ۳۰ مورد افزایش یافت که بیش از نیمی از آنها در سئول، پایتخت این کشور بوده است.

  • چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    چطور چاقی در جهان فراگیر می‌شود و چه هزینه‌هایی خواهد داشت؟

    چربی‌های اضافه و ضررهای اقتصادی

    بیماری هم‌گیر خاموشی در حال چیره شدن بر وضعیت سلامتی ماست. این بیماری خطرناک با هزینه‌های بالا برای سیستم بهداشت جامعه چیزی نیست جز اضافه‌وزن و چاقی. WHO چاقی را به عنوان یک مقدار غیرطبیعی یا بیش از حد چربی انباشته شده که خطری برای سلامتی ایجاد می‌کند تعریف کرده است. چاقی از آن جهت نگران‌کننده است که امروزه بسیاری از افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) بالایی هستند. برای بزرگسالان، داشتن BMI بیشتر یا مساوی 25 به معنای اضافه وزن است، در حالی که چاقی با BMI بیشتر یا مساوی 30 تعریف می شود.

  • آیا جنوب جهانی محل دور ریختن ماشین‌های بنزینی خواهد شد؟

    آیا جنوب جهانی محل دور ریختن ماشین‌های بنزینی خواهد شد؟

    گزارش گروه تحقیقاتی «ردیاب کربن» نشان می‌دهد که حمل و نقل الکتریکی می‌تواند سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در ۱۲ کشور در حال توسعه صرفه‌جویی به همراه داشته باشد. این گزارش ۱۲ اقتصاد نوظهور را تجزیه و تحلیل می‌کند. صرفه‌جویی بالقوه ناشی از استفاده خودروهای الکتریکی جدید می‌تواند قابل توجه باشد. این گزارش نشان می‌دهد خودروهایی که ۱۰۰ درصد برقی هستند در مقایسه با خودروهای سنتی هزینه سوخت‌گیری کمتری دارند. این بدین جهت است که سوخت باید خریداری و حمل شود، در حالی که برق هزینه کمتری برای جابجایی دارد، به ویژه وقتی که از منابع انرژی تجدیدپذیر تامین شود. با این همه انتقال از خودرو بنزینی به برقی آسان نخواهد بود. ماشین‌های برقی به دلیل فروش محدود ممکن است به طور گسترده در جنوب جهانی نفوذ نکنند.

  • حمله به تیک تاک با ادعای نفوذ در جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین

    حمله به تیک تاک با ادعای نفوذ در جوانان آمریکایی در حمایت از فلسطین

    پس از اینکه TikTok به دلیل پیوندهای خود با چین مورد انتقاد قرار گرفت این اپلیکیشن دوباره در کانون توجه ایالات متحده قرار گرفته است، این بار به دلیل ادعاهایی مبنی بر اینکه این برنامه ویدیویی محبوب، جوانان را به حمایت از فلسطینی‌ها سوق می‌دهد. «تیک تاک» در اینباره اظهار نظری ارائه نکرد اما قبلاً اعلام کرده بود که «در مقابل تروریسم می‌ایستد» و محتوای نفرت‌انگیز و خشونت‌آمیز را حذف می‌کند.

  • مهاجران دستفروش در متروی نیویورک

    چه کسانی برای زنده‌ماندن باید دستفروشی کنند؟

    مهاجران دستفروش در متروی نیویورک

    مهاجرتی که از کشورهای آمریکای جنوبی به سمت ایالات متحده در جریان است بخش ادامه‌دار یک مهاجرت طولانی‌تر محسوب می‌شود که از دهه ۱۹۸۰ آغاز شد. وضعیت مهاجران به ویژه برای ورود به خاک آمریکا و زنده ماندن در آنجا آنها را مجبور به انجام کارهای سخت در شرایط دشوار می‌کند. بسیاری از مهاجران اکوادری در نیویورک مشغول به دستفروشی در مترو هستند، شغلی که تنها راه نجات و زنده‌ ماندن آنها محسوب می‌شود.

  • رسانه‌های جریان اصلی و وظیفه دفاع از اشغالگران

    رسانه‌های جریان اصلی و وظیفه دفاع از اشغالگران

    آنچه با وجود جنگ وحشیانه و نسل‌کشی نیروهای اشغالگر با کمک حامیان غربی آنها در غزه رخ می‌دهد ماهیت بنگاه‌های خبری کلان غرب را کاملا شفاف کرده است. حذف و سانسور رنج و نسل‌کشی که بر فلسطینیان اعمال می‌شود، ارائه روایت‌های یک طرفه از طرف اشغالگران که بارها بدون دلیل و مدرک قانع‌کننده‌ای انتشار یافته و مصاحبه با نمایندگان کشتار برای توجیه جنایاتشان تنها بخش کوچکی از خدمت رسانه‌های غربی برای توجیه ماشین کشتاری است که نسل‌کشی را خوب جلوه می‌دهد و فلسطینیان را انسان‌های در خور توجه نمی‌داند.

  • بخش‌های زیادی از خشکی به زودی تبدیل به دریا می‌شود

    افزایش سطح آب دریاها در پی ذوب‌شدن لایه‌های عظیم یخ در قطب

    بخش‌های زیادی از خشکی به زودی تبدیل به دریا می‌شود

    گزارشی جدید از افزایش حتمی سطح دریاهای آزاد آینده‌ای ترسناک‌تر را برای انسان‌ها توصیف می‌کند. آینده‌ای که بخش بزرگی از کره‌ی زمین در آن احتمالا زیر آب خواهد بود. دانشمندان پیش‌بینی کرده‌اند که اگر ورقه یخی غرب قطب جنوب به طور کامل ذوب شود موجب افزایش پنج متری آب سطح دریاهای جهانی می گردد؛ اتفاقی که طبق این مطالعه اکنون ممکن است اجتناب‌ناپذیر باشد.

  • برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    طرح آزمایشی کره جنوبی در ساعات شلوغ

    برداشتن صندلی‌ها از متروی در سئول

    سئول برای کاهش ازدحام در ساعات شلوغی، واگن‌های متروی بدون صندلی را آزمایش می‌کند. از ماه ژانویه، در برخی واگن‌ها اتاق ایستاده وجود خواهد داشت تا مردم بتوانند «راحت‌تر و ایمن‌تر» از خطوط متروی پایتخت کره جنوبی استفاده کنند.

  • کارگران مسن هم حق کسب درآمد دارند

    رویکرد اروپایی برای دستیابی به کار شایسته

    کارگران مسن هم حق کسب درآمد دارند

    چه زمانی قرار است دست از کار بکشیم؟ این سؤال مدت‌هاست در مؤسسات کار و اقتصادی پیشروی اروپا مطرح می‌شود. چگونه می‌توان بازار را برای مطابقت با امید به زندگی بهتر تنظیم کرد؟ میانگین سن بازنشستگی در اروپا در حال حاضر حدود ۶۵ سال است، اما انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۰ به ۶۶ یا ۶۷ و یا حتی در بعضی مناطق به ۶۸ سال افزایش یابد. این موضوع موجب بحث‌هایی شده، اما یک دوگانگی را نیز به همراه دارد. هم‌زمان با توجه به تمدید تاریخ بازنشستگی نیروی کار، افرادی هستند که در آخرین مرحله شغلی خود قرار دارند و به سادگی نمی‌توانند شغل جدید یا مهارت‌های جدید پیدا کنند.

  • رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    رای اکثریت مجمع عمومی سازمان ملل به رفع تحریم‌ها علیه کوبا

    جمع عمومی سازمان ملل متحد روز پنجشنبه با اکثریت قاطع آرا، رأی به محکومیت تحریم اقتصادی آمریکا علیه کوبا داد. جمع عمومی برای بار دوم با رکورد ۱۸۷ رای به این قطعنامه رای مثبت داد. با این حال قطعنامه‌های مجمع عمومی از نظر قانونی الزام‌آور و قابل اجرا نیستند. این تحریم در سال ۱۹۶۰ و پس از انقلاب کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و ملی شدن املاک متعلق به شهروندان و شرکت‌های آمریکایی اعمال شد.

  • جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    اینستاگرام، فیسبوک، مسنجر و متاورس چگونه به دام افتادند

    جنگ صلیبی قانون علیه «متا»

    شرکت مادر اپلیکیشن‌های «فیس بوک»، «اینستاگرام»، «واتس اپ»، «مسنجر» و «متاورس»، به دلیل توسعه محصولاتی که آگاهانه برای به دام انداختن کودکان طراحی شده‌اند، عدم رعایت حریم خصوصی و دزدی اطلاعات کودکان در مخمصه گیر افتاد. به‌رغم اینکه گزارش‌های خود «متا» نشان می‌داد که اینستاگرام باعث ایجاد اختلالات در خوراک کاربران شده است و حتی برخی از کاربران را به خودکشی کشانده، مقامات ارشد این شبکه اجتماعی هیچ اقدامی برای رسیدگی به این وضعیت انجام ندادند. روند شکایت از «متا» در آوریل امسال با یک دادخواست دسته جمعی که شامل چندین مؤسسه آموزشی می‌شد، به اوج خود رسید. اکنون رسوایی این شرکت حتمی است و تنها ابعاد این رسوایی هنوز مشخص نشده است. در این دادخواست مواردی همچون فریب، مدل تجاری، اعتیادآور بودن، تکنیک ماشین شرط‌بندی، تداوم عمل خلاف قانون، استفاده و جمع‌آوری اطلاعات شخصی و گسترش مدل غیرقانونی به سایر محصولات «متا» از موارد مطرح شده علیه این شرکت هستند.

  • دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    دست کم ۱۰۰ کشته و مفقود بر اثر وقوع سیل در مکزیک

    تقریبا هفت ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری در مکزیک، طوفان «اوتیس» با بادهایی به سرعت ۱۶۵۲۶۶ کیلومتر در ساعت شهر ساحلی «آکاپولکو» را ویران کرد. شدت خسارات به حدود ۱۵ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود و وضعیت امنیت در شهر تقریبا فاجعه بار است. در این میان رئیس جمهور مکزیک «لوپز اوبرادور»، انتقادات شدید از وضعیت را به بازی سیاسی رقیب انتخاباتی خود نسبت می‌دهد.

  • شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    چطور اینستاگرام و فیس‌بوک می‌تواند برای نوجوانان مضر باشد

    شکایت از شرکت «متا» به دلیل ایجاد آسیب روانی به کودکان

    به دنبال گزارش‌های تندی که در روزنامه‌ها علیه «متا» منتشر شد پروژه شکایت علیه این شرکت کلید خورده است. این شکایت که در یک دادگاه فدرال در کالیفرنیا ارائه شده است مدعی است که شرکت «متا» اطلاعات کودکان زیر ۱۳ سال را بدون رضایت والدین آنها جمع‌آوری می‌کند و با آسیب به سلامت روان نوجوانان به‌رغم آگاهی خود شرکت نسبت به این مسئله، همچنان در مسیر قبلی حرکت و کسب سود می‌کند.

  • بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    نگاهی به گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی

    بی‌کودکی فسطینی‌ها از بدو تولد

    اکنون که اخبار وحشت‌آور کشتار اشغالگران بار دیگر افکار عمومی جهان را نسبت به مسئله فلسطین برآشفته کرده است بد نیست به گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل در سرزمین‌های فلسطینی نگاهی بیاندازیم. این گزارش بویژه بر وضعیت کودکان تمرکز دارد و درنده‌خویی و روش‌های غیرانسانی برخورد با کودکان در سرزمین‌های اشغالی را آشکار می‌کند. این گزارش دارای بخش گسترده‌ای درباره کودکان معلول (شامل ۱۶۷۹ نفر بین سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ در غزه و کرانه باختری) است. کارکنان پزشکی در سرزمین‌های فلسطینی می‌گویند یکی از دلایل اصلی این معلولیت‌ها، تاکتیک «تیراندازی به هدف زخمی‌ کردن» توسط ارتش اسرائیل است.

  • شکاف دستمزد زنان و مردان در جهان

    شکاف دستمزد زنان و مردان در جهان

    داستان برابری دستمزد بین زنان و مردان در صد سال گذشته بسیار پرفراز و نشیب بوده و همیشه نشانه‌هایی از بی‌عدالتی در حقوق زنان را در خود داشته است. این روزها کتاب جدیدی به نویسندگی خانم کلودیا گلدین در دانشگاه هاروارد به چاپ رسیده که در آن مطالعه‌ جامعی درباره‌ انتخاب‌های زنان آمریکایی و زمینه‌های این انتخاب‌ها انجام شده است. این کتاب سفر طولانی زنان به سوی برابری را مورد کنکاش قرار داده و تلاش کرده تا مشکلات زنان در پیدا کردن شغل و دستمزد را بررسی کند.

  • تکمیل زنجیره تأمین با برون‌سپاری ساخت قطعات

    شرکت‌های کوچک‌تر می‌توانند تولید را ارزان‌تر کنند

    تکمیل زنجیره تأمین با برون‌سپاری ساخت قطعات

    از آنجایی که بسیاری شرکت‌ها در حال انتقال عملیات تولید به کشورهای خود یعنی کشورهای توسعه‌یافته هستند، نیاز دارند که در بخش اتوماسیون و تولید خودکار سرمایه‌گذاری بیشتری انجام دهند. این امر در اکثر موارد برای شرکت‌های متوسط و کوچک امکان‌پذیر نیست، چراکه هزینه‌ زیادی را به این شرکت‌ها وارد می‌کند. (Production-as-a-Service) نام مدلی از همکاری است که در آن شرکت‌ها می‌توانند با اپراتورهای کارخانه برای ارائه‌ خدمات تولید بر اساس نیازشان قرارداد ببندند و هزینه‌ کمتری پرداخت کنند، چون این اپراتورها هزینه‌های سرمایه‌گذاری ثابت ماشین‌آلات را بین مشتریان متعدد تقسیم می‌کنند.

  • ثروت بیشتر برای پلتفرم‌های کار آنلاین

    به لطف افزایش فقر در مناطق کمتر توسعه‌یافته دنیا انجام می‌شود

    ثروت بیشتر برای پلتفرم‌های کار آنلاین

    فناوری‌های نو به تدریج در زندگی روزمره ما نفوذ می‌کنند و بالطبع فرصت‌های شغلی جدید را نیز در بخش‌های مختلف ایجاد خواهند کرد. در عین حال جریان دائم فناوری تله‌های جدید و وضعیت‌های نویی را به وجود می‌آورد که شرایط نامطمئن آسیب‌پذیرترین کارگران را تداوم می‌بخشد. این شرایط نامطمئن همان وضعیتی است که به «بی‌ثبات‌کاری» معروف است. مطالعه اخیر مؤسسه «اتحادیه کارگری اروپا»، با عنوان «دستکاری مشاغل آنلاین با شغل‌های آفلاین»، نشان می‌دهد کارگرانی که در بازارهای کار محلی کمتر مطلوب اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند، چگونه پلتفرم دیجیتال و کار آنلاین را با مشاغل بی‌ثبات در دنیای واقعی (آفلاین) ترکیب می‌کنند.

  • چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    نقش استعمار در طرح ژنتیکی مردم کشورهای مستعمره

    چگونه بریتانیا باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت در شبه‌قاره هند شد؟

    تاثیرات استعمار جدای از غارت منابع و تحمیل درد و رنج به مردم مستعمرات می‌تواند بسیار طولانی‌تر احساس شود. برای نمونه طرح ژنتیکی مردم جنوب آسیا متاثر از استعمار انگلیس با اجداد خود در این مناطق متفاوت است. در حقیقت ایجاد بحران‌های مصنوعی غذا و قحطی در این مناطق موجب شد تا نوعی ژنتیک خاص باقی بماند، ژنتیکی که امروزه منجر به ایجاد انواع بیماری‌های مربوط به دیابت می‌شود. بدن‌های باقی مانده و به ارث رسیده از قحطی بیشتر در معرض ذخیره‌سازی چربی هستند و این یکی دیگر از دستاوردهایی است که استعمار با خود به همراه داشته و دارد.

  • تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    تلفات جنگل‌ها برای تولید لاستیک

    محققان در مقاله‌ای که توسط مجله «نیچر» منتشر شد، اعلام کردند که داده‌های قبلی نشان می‌داد که تولید لاستیک در مقایسه با تولید کالاهایی مانند سویا و روغن نخل، مشکلی نسبتاً جزئی در مورد جنگل‌زدایی است. اما داده‌های ماهواره‌ای با وضوح بالا، که به شناسایی بیشتر مزارع خرده‌مالکی کمک کرد، نشان داده است که تلفات جنگل‌ها «بسیار بیشتر» از تخمین‌های قبلی است.

  • ترس کارمندان از آینده

    هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۴ بر مشاغل تأثیر خواهد گذاشت

    ترس کارمندان از آینده

    یک نظرسنجی جدید نگرش کارکنان اروپایی را نسبت به هوش مصنوعی مورد ارزیابی قرار داده است. بر اساس این نظرسنجی تقریباً نیمی از این کارکنان انتظار دارند که در سال آینده، هوش مصنوعی تأثیر عمده‌ای بر زندگی کاری آن‌ها بگذارد.

  • فروش شهروندی، پدیده قرن ۲۱

    یک صنعت جدید، درآمد دولت‌ها را تشکیل می‌دهد

    فروش شهروندی، پدیده قرن ۲۱

    اگر توانایی پرداخت هزینه‌اش را دارید، تعداد روبه‌رشدی از کشورها وجود دارند که مایل به فروش شهروندی خود و امتیازاتی هستند که به شما شهروندی خواهد داد. تجارت پرسود «گذرنامه‌های طلایی» جنبه تاریک جهانی‌سازی سرمایه‌داری و ارزش‌گذاری نابرابر آن برای جان انسان‌ها را آشکار می‌کند. این پدیده در کجا در حال رخ دادن است و چه تمایزی را میان کشورها برقرار می‌کند؟ کدام افراد از طریق سرمایه‌گذاری کالای جدید شهروندی را می‌خرند و چطور شهروندی تمایز و اختلاف جهانی را نشان می‌دهد؟ متولی این بازار چه بخشی است و تا چه میزان امنیت سرمایه‌گذاری برای آن قابل تصور است؟ این پرسش‌ها از جمله مواردی است که در این متن به دنبال پاسخ به آن هستیم.

  • ژاپن پساب مواد هسته‌ای را در اقیانوس رها خواهد کرد

    ژاپن پساب مواد هسته‌ای را در اقیانوس رها خواهد کرد

    علی‌رغم مخالفت‌ها از طرف همسایگان، ژاپن پساب مواد رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما را در سواحل اقیانوس آرام رها خواهد کرد. هر چند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی معتقد است که این زباله‌های رقیق شده تاثیر ناچیزی بر مردم خواهد داشت اما از تایید چنین اقدامی خودداری کرده است. چین، کره جنوبی و هنگ کنگ این اقدام ژاپن را محکوم کرده و آن را خطری برای سلامت و حیات اقیانوسی می‌دانند.

  • افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    چگونه زنجیره تامین قطع و هزینه‌ها بالا می‌رود

    افزایش قیمت کود و خطر بحران غذایی برای آفریقا

    بر اساس نظرسنجی ActionAid، یک گروه بین المللی امداد، از فوریه ۲۰۲۲، قیمت کود در نیجریه و ۱۳ کشور دیگر بیش از دو برابر شد و بر اساس بولتن بانک جهانی، نگرانی در مورد ناامنی غذایی در بیشتر مناطق غرب و مرکز آفریقا «به طرز هشدارآمیزی بالا» رفته است. همچنین مطابق داده‌های برنامه جهانی غذایی سازمان ملل، در نیجریه، پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا، نزدیک به ۹۰ میلیون نفر یعنی تقریباً دو پنجم جمعیت این کشور از «مصرف ناکافی غذا» رنج می‌برند. اکنون کشاورزان از محصولات اصلی مانند برنج و ذرت به محصولات کم‌ارزش‌تر مانند سویا و بادام زمینی که به کود کمتری نیاز دارند، روی آورده‌اند. کود معدنی یک تجارت جهانی است که تحت سلطه تولیدکنندگانی از ایالات متحده، چین، هند، روسیه، کانادا و مراکش قرار دارد اما تولیدات کود معدنی متاثثر از شوک‌های اقتصادی، جنگ و تغییرات اقلیمی قرار گرفته و قیمت‌ها افزایش یافته است.