به گزارش آتیه آنلاین، ایسنا نوشت: اجرام "هربیگ-هارو" (Herbig-Haro ) حلقههای روشنی از سحابی هستند که در کنار ستارگان نوزاد و پرانرژی وجود دارند. اجرام "هربیگ-هارو" از نادرترین اجرام دیدنی آسمان شب هستند که به شکل مادهای فواره مانند نازک بلند در میان گازها و ستارههای اطراف شناور هستند.
در این تصویر که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده دو جرم هربیگ-هارو که به نامهای HH۴۶ و HH۴۷ شناخته شدهاند قابل مشاهده هستند. این اجرام در صورت فلکی بادبان(The Sails) رصد شدهاند و بیش از ۱۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارند.
قبل از کشف آنها در سال ۱۹۷۷ توسط ستاره شناس آمریکایی "آر. دی شوارتز"(R. D. Schwartz) سازوکار دقیق تشکیل این اجرام چند رنگ ناشناخته بود.
پیش از سال ۱۹۹۷ شوارتز و دیگر محققان این نظریه را مطرح کردند که این اجرام میتوانند نوعی سحابی بازتابی یا نوعی امواج شوک باشند که از گاز ساطع شده از یک ستاره در حال تعامل با ماده اطراف تشکیل شده است.
پس از بررسیها سرانجام این معما با کشف یک پیش ستاره(که در این تصویر دیده نمیشود) در مرکز فوارههای بلند ماده حل شد. مواد زیادی از ستاره تازه متولد شده خارج شدند و با سرعت بیش از ۱۵۰ کیلومتر در ثانیه با سرعت به بیرون رانده شدند و هنگام رسیدن به گاز اطراف، باعث ایجاد امواج شوک درخشانی شدند که در این تصویر قابل مشاهده است.
نظر شما