به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مرکز روایط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در همایش «وفاق برای سرمایهگذاری و ایران ماهر» که با حضور صاحبان صنایع، کارآفرینان و مدیران در مراغه برگزار شد، به اهمیت وحدت و تجربه تمدنی آذربایجان شرقی، اشاره کرد.
وزیر کار با اشاره به فضای علمی و فرهنگی حاضر در جلسه گفت: صحبت کردن در چنین جمعی دشوار است، چرا که سخنان عمیق و زیبایی از سوی صاحبنظران مطرح شده و سابقه تمدنی این منطقه بسیار غنی است.
وی در ادامه بیان کرد: استان آذربایجان شرقی در تاریخ ایران بارها نقش کلیدی ایفا کرده است؛ از مشروطه که سرنوشت کشور را تغییر داد تا امروز که پزشکیان با ریاست جمهوری خود خط جدیدی در کشور گشوده است.
میدری گفت: طرح وفاق برگرفته از خلقیات سیاسی رئیس جمهور است که از دههها تجربه و بینش قرآنی و دینی نشأت میگیرد. این نگاه، ما را به تفکری رسانده که نیاز به شناخت و تأمل بیشتر دارد. مانند همین مرکز سالمندی مراغه که نمادی از همان وحدت و وفاق است.
وی افزود: بدون تعارف و اغراق، امروز که به این شهر آمدهام، دریافتهام که چه ظرفیتهایی برای آغاز یک راه جدید وجود دارد. در هفت ماه گذشته از دولت جدید، تنها به چند شهر سفر کردهام و این نخستین شهری است که در سال جدید به آن آمدهام.
وزیر کار با نقد برخی رویههای فعلی بیان کرد: برخی روشهای ما اشتباه است و اگر به همین روند ادامه دهیم، از اهدافمان دور خواهیم شد. بهعنوان مثال، گمان میکنیم مشکل در تسهیلات بانکی است و صرفاً باید آن را اصلاح کنیم.
میدری با اشاره به آمار اشتغال رسمی، اضافه کرد: در شورای عالی اشتغال گفتم که نرخ ۸ درصدی بیکاری که بهصورت رسمی اعلام میشود، با واقعیت جامعه تطابق ندارد. بر اساس تعاریف رسمی، فردی که تنها یک ساعت در هفته کار کند، شاغل محسوب میشود که این غیرقابل قبول است. ما آمار بیمهشدگان تأمین اجتماعی را مبنا قرار دادهایم و آن را در اختیار استانداریها و فرمانداریها قرار دادهایم. طبق این آمار، از دی ۱۴۰۲ تا دی ۱۴۰۳، حدود ۴۰۰ هزار شغل ایجاد شده، در حالی که آمار رسمی یک میلیون شغل را گزارش میدهد.
او به چالشهای تسهیلات اشتغال اشاره کرد و گفت: در شورای عالی اشتغال مصوب شد که مردم برای دریافت وام اشتغال به سیستم بانکی ارجاع نشوند، چرا که حتی ۷ درصد تسهیلات صرف هزینههای رفتوآمد و پر کردن فرمها میشود. نهادهای حمایتی این وظیفه را بر عهده گرفتهاند. تجربه موفق ما در دوران کرونا نشان داد که حتی بدون مراجعه یک نفر به بانک، توانستیم به ۲۰ میلیون نفر وام پرداخت کنیم.
میدری همچنین با اشاره به سخنان یکی از بانوان حاضر در جلسه که از تعطیلی شغل خانگی خود به دلیل نداشتن بازار گلایه کرده بود، گفت: مشاغل خُرد اگر به شرکتهای بزرگ متصل نباشند، ورشکست میشوند. در شهر هیدج در استان زنجان که مرکز تولید کفش است میخواهیم تولیدکنندگان کفش را به شرکت کفش ملی متصل کنیم تا محصولات آنها از این طریق به فروش برسد.
وزیر کار با تأکید بر ضرورت تغییر نگاه مردم نسبت به مسئولان، بیان کرد: مردم نگاه مطالبهگرانهای به نمایندگان دارند، اما این نگاه را به فرماندار و استاندار ندارند. باید بهصورت شفاف اعلام کنیم که چه میزان بودجه در اختیار داریم و با توزیع عادلانه، چقدر از آن را میتوان به شهرهای عجبشیر و مراغه اختصاص داد.
وی همچنین از تصمیم برای تسهیل رسیدگی به اسناد در همین منطقه خبر داد و گفت: چرا باید بررسی اسناد به تبریز برود؟ قرار است رسیدگی الکترونیکی به اسناد تا پایان ۱۴۰۴ به نتیجه برسد، اما پیش از آن نمایندهای به منطقه اعزام شود تا اسناد را در محل امضا کند.
وزیر کار ادامه داد: نکات مطرحشده در این جلسه را یادداشت کردهایم و کمیتهای برای جمعبندی این خواستهها تشکیل میدهیم. طی چند هفته آینده این مطالبات لیست و برای آنها زمانبندی مشخص تعریف خواهیم کرد.
وی با انتقاد از نبود هماهنگی بین دستگاهها بیان کرد: وزارت بهداشت و سازمان تأمین اجتماعی باید در این منطقه همکاری و همافزایی بیشتری داشته باشند. تجربه موفق پزشکیان در حوزه بهداشت استان باعث شد که ایشان به وزارت بهداشت برسد. وفاق یعنی همه با هم همافزایی داشته باشیم.
میدری در ادامه به مشکلات جامعه روستایی در فروش محصولات لبنی و کشاورزی اشاره کرد و از تلاش برای ایجاد مرکز دام و همکاری با پگاه برای جمعآوری شیر در این منطقه خبر داد.
وی همچنین بر لزوم حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و قالیبافان تأکید کرد و افزود: اگر نگاه کلنگر و همافزا حاکم شود، بسیاری از مشکلات قابل حل خواهند بود.
در پایان این مراسم احکام بازنشستگی تعدادی از بازنشستگان توسط وزیر کار اهدا شد.
نظر شما