به گزارش «آتیه آنلاین»، در پنجمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل با کاهش ۱۵.۳۷۳ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۸۹ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افت ۵.۰۲۳ واحدی در محدوده ۸۲۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد. به نظر می رسد با توجه به وضعیتی که امروز بازار سهام با آن روبرو است، این روزها بورس رمقی برای بالا رفتن ندارد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران ۱۴.۸ میلیارد ورقه سهم طی ۴۹۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۷.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان سرمایهگذاری غدیر و صنعتی و معدنی چادرملو بیشترین منفی و نمادهای بانک ملت، ایرانخودرو، بانک پارسیان و پالایش نفت تهران تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با کاهش ۱۱۹ در محدوده ۷۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۹.۷ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۹۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، آهن و فولاد ارفع، پتروشیمی زاگرس، توسعه نیشکر و صنایع جانبی و سرمایهگذاری امین مهرگان بیشترین تاثیر منفی و نماد پالایش نفت لاوان بیمه بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که با افت یک همتی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۴.۸ همت رسید که نسبت به میانگین هفتگی و ماهانه، تغییر قابل توجهی نداشته است. حقیقیها نیز ۱۴۴ میلیارد تومن پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۱۸۵۴ میلیارد تومنی در صندوقهای درآمد ثابت ثبت کردند.
همچنین شاخص کل در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز نزولی است. امروز نمادهای کوچک و متوسط عرضه بیشتری به نسبت نمادهای شاخصساز داشتهاند. در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۵۹۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای سومین روز متوالی با ثبت رقم ۱۶۸ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۵۶۳ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما امروز ۱۷۱۸ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت وارد شده است در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۷۴۰ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۵۰ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۴۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۵۱۱ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۸۳۱ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۵۶۵ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و بانکی با ارزش معاملات ۵۰۲ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۱۶ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه سایر واسطهگریها با ارزش معاملات ۴۲ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه ماشین آلات برقی با ارزش معاملات ۶۲ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
رفع مشکلات ناشی از ناترازی در صنایع، با گواهی صرفه جویی انرژی
مالک شریعتی عضو کمیسون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که جزییات برنامه مصوب دولت برای رفع مشکلات ناشی از ناترازیهای انرژی در صنایع چیست؟ گفت: هنوز جزئیات برنامه مصوب دولت اعلام نشده اما جلسات مختلفی در سطح سران قوا و ستاد اقتصادی هماهنگی سران قوا و همچنین کمیسیونهای دولت برگزار شده است.
او افزود: موضوعات و راهکارهای مختلف مورد ارزیابی قرار گرفته که بخشی از آن ناظر به توزیع عادلانه حاملهای انرژی و بخشی ناظر به بحث جلوگیری از قاچاق سوخت و راهکارهای قیمتی و غیر قیمتی است.
این عضو کمیسیون انرژی، با بیان اینکه هنوز به جمعبندی نهایی برای اینکه کدام روش دنبال شود، نرسیدهایم، ادامه داد: اما بحث گاز طبیعی و سهمیه گاز طبیعی که براساس انشعابات به افراد داده میشود و همچنین هوشمندسازی در اولویت قرار گرفته است که این کار پیگیری میشود.
شریعتی تاکید کرد: مسئولیت رفع مشکلات ناشی از ناترازی انرژی در صنایع بر عهده سازمان استاندارد و شرکت بهینهسازی مصرف سوخت و سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی است اما در نهایت برای انجام کار و رفع مشکل از ابزار گواهی صرفه جویی انرژی، بهرهمند خواهیم شد.
او ادامه داد: امیدواریم تا پایان امسال، اساسنامه سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی به تصویب برسد. همچنین هفته آینده فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، درباره نرخ خوراک پتروشیمی و صنایع فولاد جلسه خواهد داشت.
نظر شما