دکتر مرضیه ورمزیار در گفتوگو با آتیهآنلاین با بیان اینکه داروخانه در دو شیفت صبح و عصر از ساعت ۷ و ۱۵ دقیقه تا ۲۰ فعال است، گفت: خدمات این واحد با همکاری دو داروساز و سه تکنسین دارویی ارائه میشود و ماهانه بهطور میانگین ۱۰ هزار نفر را پذیرش میکنیم.
وی تاکید کرد: اما با توجه به اجرای طرح نسخه الکترونیک، مدت انتظار بیماران در داروخانه کاهش یافته و اکنون هر بیمار ظرف ۳ تا ۵ دقیقه داروهای خود را تحویل میگیرد. اجرای این طرح مزایای پرشمار دیگری هم به همراه داشته است که از جمله آن میتوانم به کاهش خطای نسخهپیچی با توجه به چاپ تایپ شده نسخ اشاره کنم. کاهش تجویز داروهای تکراری در بازه زمانی کوتاه و امکان تهیه گزارش آماری از میزان مصرف اقلام دارویی مانند آنتیبیوتیک و کورتون از دیگر مزایای طرح مذکور بهشمار میرود.
مسئول فنی داروخانه درمانگاه شهدای ازنا، افزود: ارتقای طرح نسخه الکترونیک میتواند نتایج پربارتری را عاید کند؛ درحال حاضر اجرای این طرح در برخی زمینهها با محدودیت مواجه است؛ برای مثال اگر دارویی نیازمند تایید اسناد پزشکی برای پرداخت هزینه باشد، در صورت مراجعه بیمار به داروخانههای سطح شهر و رویت شدن نسخه، امکان مشاهده آن در سیستم اسناد پزشکی میسر نمیشود.
ورمزیار، ادامه داد: همچنین بهدلیل عدم ارتباط سامانههای نسخ الکترونیک مراکز ملکی و غیرملکی، امکان دسترسی به سوابق درمانی، تشخیصی و دارویی بیماران هریک از این مراکز برای طرف مقابل وجود ندارد.
او با اشاره به وضعیت تأمین داروهای تجویزی بیماران، اعلام کرد: براساس یک برنامه منظم، هر سال با توجه به بودجه تخصیص یافته، منطبق با فارماکوپه دارویی تأمیناجتماعی و درخواست پزشکان مرکز، اقلام دارویی مورد نیاز تا پایان سال خریداری و در انبار دارویی دپو میشود.
مسئول فنی داروخانه درمانگاه شهدای ازنا، یادآور شد: طی این روند، داروهای کسری کشوری و سهمیهبندی شده را نیز بهصورت محدود تهیه میکنیم. برای مثال؛ قرص «وارفارین» از سوی معاونت غذا و دارو تنها در برخی داروخانهها توزیع میشود و مراکز تأمیناجتماعی از این سهمیه برخوردار نیستند. امکان خرید برخی داروها نیز وجود ندارد؛ از جمله میتوان به «لوتیراستام» اشاره کرد که داروی تخصصی است و با توجه به عدم حضور متخصص نورولوژی در مرکز، آن را تهیه نمیکنیم.
ورمزیار، گفت: برخی اقلام نیز در صورت درخواست بیماران با برگزاری کمیته و در صورت انطباق با لیست فارماکوپه دارویی، فراهم میشود. تامین اقلام دارویی در ابتدای سال، امکان دسترسی مناسب بیماران به بسیاری از داروهای تجویزی را فراهم کرده و از پرداختیهای مضاعف قیمت و کسریهای دارویی ماههای آینده، جلوگیری میکند.
او یکی از مهمترین مسائل واحد داروخانه را مربوط به کمبود نیروی انسانی دانست و گفت: با توجه به نبود ردیف جداگانه انباردار و «صاحبجمع»، وظایف آن به عهده یکی از کارکنان داروخانه قرار میگیرد که در روزهای شلوغ و مواقع خرید دارو، حجم مسئولیتها و فشار کار افزایش مییابد.
نظر شما