به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی اداره کل تامین اجتماعی استان سمنان، مهرنوش نبوی در این باره گفت: به استناد بند ۳ ماده ۴۸ قانون حمایت از خانواده مصوب اسفند ماه ۱۳۹۱ مجلس شورای اسلامی، فرزندان اناث بیمهشدگان و مستمریبگیران متوفی به شرط نداشتن شوهر و شغل میتوانند از مزایای مستمری بازماندگان بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: نظام برقراری مستمری بازماندگان در تامین اجتماعی با چالشی با عنوان طلاقهای صوری مواجه است که این امر علاوه بر تحمیل بار مالی خارج از قواعد بازنشستگی به صندوقهای بازنشستگی و ایجاد یک معضل اجتماعی سبب شده تا اعتبارات صرف شده در این حوزه به درستی به دست مشمولان مورد نظر نرسد و بخش زیادی از بیمهشدگان به خاطر ناکافی بودن دستمزد یا مستمری و همخوانی نداشتن آن با هزینههای زندگی ناراضی شوند.
معاون تعهدات بیمهای اداره کل تامین اجتماعی استان سمنان با اشاره به معضل طلاق صوری به عنوان بزرگترین چالش حوزه تامین اجتماعی در استان سمنان و وجود بیش از سه هزار پرونده فعال در شعب تابعه استان با امکان بررسی و قرار گرفتن در شرایط گفته شده اعلام کرد: این پدیده نوظهور اجتماعی در واقع نوعی تخلف قانونی با نیت تقلب و دور زدن قانون است و سازمان به منظور حفظ منافع سایر بیمه شدگان و مستمری بگیران طبق قانون نسبت به بررسی و قطع مستمری این افراد اقدام میکند.
وی افزود: متاسفانه برخی افراد اناث به قصد سوء استفاده از قانون و بهرهمندی از مزایای مستمری متوفی به طلاق سوری از همسر خود اقدام میکنند در حالی که همچنان با هم زندگی میکنند که این امر علاوه بر داشتن تبعات مخرب اجتماعی و اقتصادی از آنجا که به قصد سوء استفاده از مقررات قانونی انجام میشود از نظر برخی مراجع و علمای دینی غیرجایز است.
نبوی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی در راستای نظارت بر کنترل مصارف نسبت به شناسایی و بررسی پروندههای مربوط اقدام و با جمع آوری مدارک و مستندات مربوطه و انجام بازرسی در صورت احراز صوری بودن طلاق نسبت به قطع مستمری اقدام میکند.
پیش از این در برخی منابع خبری درج شده است بیش از سه هزار پرونده فعال طلاق صوری در شعب تابعه استان سمنان وجود دارد که بدینوسیله اخبار مورد نظر اصلاح می شود.
نظر شما