به گزارش آتیه آنلاین، اجرای طرحهای تحولی زمانی میتواند اثربخش و موفقیتآمیز باشد که با خردجمعی، سیاستگذاری درست و هدفگذاری برنامهها همراه باشد موضوعی که در حال حاضر در سازمان تأمین اجتماعی به اجرا گذاشته شده تا نفع آن نصیب بیمهشدگان و مستمریبگیران تحت پوشش با جامعه آماری حدود ۴۸ میلیون نفر شود.
اگر سازمان تأمین اجتماعی گامی در راستای توسعه خدمات و تحول در برنامههای عملیاتی و راهبردی خود برمیدارد به طور یقین همه این اقدامات مسیری به غیر از خدماترسانی گستردهتر به جامعه هدف و ذینفعان ندارد، اکنون هم این گامها در دوره جدید استوارتر برداشته شده تا توسعه همهجانبه این سازمان را محقق کند.
۲۰ برنامه تحولی تأمین اجتماعی
اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، رسیدگی الکترونیکی به اسناد پزشکی، اصلاح ساختار مدیریت درمان سازمان تأمین اجتماعی، بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب بیمهای، خدمات بیمهای فضای کسب و کار، سازماندهی بیمهای کسبوکارهای نوین، تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمهای، مدیریت تعهدات بیمهای، ارتقای مدیریت وصول منابع و سازماندهی مشاغل سختوزیانآور و اصلاح عناوین شغلی به عنوان ۱۰ طرح اول تحولی در سازمان تأمین اجتماعی محسوب میشود.
همچنین هوشمندسازی و ارتقای بهرهوری بازرسی دفاتر قانونی، چشمانداز تأمین اجتماعی نوین، ضابطه استعدادیابی و شناسایی و جذب نخبگان، ساماندهی و اصلاح روند انتصابات، پرداخت مبتنی بر عملکرد و بهبود پرداخت به کارکنان، رضایتمندی مبتنی بر نظارت مردمی و ارتقای نظام پاسخگویی، نظام یکپارچه مالی_تعهدی، بهرهوری منابع مالی سازمان، سرمایهگذاری و خروج از بنگاهداری و ساماندهی شرکتها و املاک ۱۰ طرح دیگر تحولی در سازمان تأمین اجتماعی است.
طرحهای تحولی با استفاده از خردجمعی تعریف شده است
مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، ۲۰ طرح تحولی دوره مدیریتی جدید را تشریح کرد و با تأکید بر لزوم اجرای دقیق این طرحها در کوتاهترین زمان ممکن گفت: طرحهای تحولی فراتر از رویههای معمول و با استفاده از خرد جمعی تعریف شده و با مدیریت صحیح و تحمل سختیها و دشواریها میتوان همه این طرحها را محقق کرد. روزی که این ۲۰ طرح با موفقیت اجرا شود، تأمین اجتماعی یک سازمان بسیار متفاوت از امروز خواهد بود.
سالاری اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی مانند هر مجموعه دیگر دارای ساختار معمول و متداولی است که بر اساس آن هر واحد شرح وظایف مشخصی دارد. اما در برههها مختلف میتوان اولویتهایی را تعیین کرد که فراتر از روال معمول به صورت خاص و پروژهای دنبال شود و هدف از طرحهای ۲۰گانه سازمان تأمین اجتماعی نیز ایجاد همین تحول است.
وی با تشریح نحوه تقسیم طرحها میان واحدهای مختلف سازمان گفت: جزییات این طرحها با همراهی مدیران هر طرح تعیین شده که البته ممکن است در فرآیند اجرا نیازمند جرح و تعدیلها و اصلاحاتی باشد. درخصوص زمانبندی این طرحها نیز تأکید ما این است که تا حد امکان زمانبندی به صورت فشرده و کوتاهمدت در نظر گرفته شود تا تحولات مورد نظر سازمان در کمترین زمان ممکن محقق شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اجرای دقیق برنامهها و هماهنگی کامل مدیران با دبیرخانه و مدیریت هماهنگی طرحها گفت: اگر ما بخواهیم ۲۰ طرح مهم و تحولآفرین طراحی کنیم، خرد جمعی سازمان نشان میدهد که آن ۲۰ طرح عبارت از همین مواردی است که میخواهیم اجرا کنیم.
سالاری ضمن تأکید بر لزوم تعیین زمانبندی مناسب در اجرای طرحهای ۲۰گانه، نسبت به تحقق آنها ابراز امیدواری کرد و گفت: شاید کسی تصور کند که اجرای این ۲۰ طرح تحولی آرمانی به نظر برسد، اما واقعیت این است که این طرحها قابل تحقق و اجرا شدنی است. اینطور نیست که چون برنامههای بزرگ و مهمی هستند قابلیت اجرا ندارند، بلکه با مدیریت صحیح و تحمل سختیها و دشواریها میتوان همه آنها را محقق کرد.
تحولات اساسی برای خدماترسانی بهتر به ذینفعان
سازمان تأمین اجتماعی که شرکای اجتماعی همچون کارفرمایان، بیمهشدگان و مستمریبگیران را به عنوان اصلیترین ذینفعان خود دارد برای توسعه فعالیتهای مرتبط با حوزههای کارفرمایی و گروههای مشمول نیاز به تحولات گسترده و اساسی دارد که اگر این توسعه و تحولات را به خوبی دنبال کند برای معیشت بازنشستگان و ارائه خدمات و اجرای تعهدات در قبال همه گروههای هدف برنامهریزی دقیقی را اجرایی خواهد کرد.
با توجه به اینکه ۴۰ میلیون خانواده بیمهشدگان و حدود هشت میلیون خانواده مستمریبگیران به عنوان ذینفعان سازمان تأمین اجتماعی سهمی برای ایفای تعهدات خود دارند همیشه به دنبال این موضوع هستند که بتوانند به همه تعهدات خود دست یابند. به همین واسطه اجرای درست برنامههای تحولی و برنامهریزی شده میتواند در تحقق این چشمانداز بسیار موثر باشد.
حال که مدیریت سازمان تأمین اجتماعی با اجرای ۲۰ برنامه تحولی مسیری جدید برای توسعه در این نهاد بزرگ بیمهگر گشوده است باید همه برنامهها به این سمت و سو کشانده شود تا تحقق این برنامهها را در آینده نه چندان دور شاهد باشیم.
انتخاب راهی متفاوتتر و بهتر با اجرای برنامههای تحولی
مسیر تحقق این برنامههای تحولی به طور یقین سازمان تأمین اجتماعی را در راهی متفاوتتر و بهتر هدایت خواهد کرد و باید همه فعالان در حوزه تأمین اجتماعی برای رسیدن به این هدف تلاش کنند تا این سازمانی که برای نسلهای آینده برنامهریزی دارد همچنان به تحقق تعهدات خود نزدیک و نزدیکتر شود. هدفی که نه برای امروز بلکه برای فردای فرزندان این سرزمین هم بسیار موثر و اثربخش خواهد بود.
اگر چنین اهداف برنامهریزی شدهای بتوانند سازمان تأمین اجتماعی را در راستای برنامههای تحولی خود کمک کنند به طور یقین تحقق همه برنامههای این نهاد بزرگ بیمهگر در قبال همه گروههای مشمول میسر خواهد شد در همین راستا باید مسیر اجرای این برنامههای تحولی برای سازمان تأمین اجتماعی فراهم شود که این موضوع کمک همه کارشناسان و صاحبنظران حوزه تأمین اجتماعی را میطلبد که امیدواریم روز به روز به محقق شدن برنامههای تحولی خود نزدیکتر شود.
سازمان تأمین اجتماعی که در حال حاضر بیش از ۵۳ درصد از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد باید برای ایفای تعهدات سنگین خود برای همه گروههای مشمول به چنین برنامههایی تحولی روی آورد تا بتوانند همه برنامههای خود را برای ذینفعان و مخاطبان خود اجرایی کند.
براساس آمارهای موجود سازمان تأمین اجتماعی در سال جاری برای اجرای تعهدات بلندمدت و کوتاهمدت خود برای همه بیمهشدگان و مستمریبگیران تحت پوشش به طور میانگین ماهانه ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان هزینه میکند که اگر برنامهها و تحولات در این سازمان به خوبی پیش رود همه این تعهدات نیز در زمان خود اجرایی خواهد شد.
نظر شما