بورس هفته را صعودی آغاز کرد

روز شنبه (۱۵ دی‌ماه) شاخص کل بورس با رشد ۲۸ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۴۹ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه آنلاین» در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۶۱.۷۳۰ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۸۴۹ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن نیز با افزایش ۱۷.۳۲۴ واحدی در محدوده ۸۶۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۹.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۴۶۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه‌گذاری غدیر، بانک ملت و سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای گروه مالی شهر و توسعه و عمران فارس بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۳۴۷ واحدی در محدوده ۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۸ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۴۹ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای بیمه پاسارگاد، گروه سرمایه گذاری سپهر صادرات، فولاد هرمزگان جنوب، صبا فولاد خلیج فارس، سنگ آهن گهر زمین، پالایشن نفت لاوان و ایران‌خودرو دیزل بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای شیر پاستوریزه پگاه فارس و بانک گردشکری بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

با افت ۱۷۰۰ میلیارد تومانی نسبت به چهارشنبه، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۷.۴ هزار میلیارد تومان رسید. ‌حقیقی‌ها نیز ۱۰۰۰ میلیارد تومان پول وارد سهام و حق تقدم کردند و تراز منفی ۷۹۱ میلیارد تومانی در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کردند.

این درحالیست که، که بازار سهام پس از یک دوره رکود طولانی از سال ۱۳۹۹، در دو ماه اخیر با مشخص شدن رویکرد دولت جدید، شاهد یک دوره صعودی بوده است. رشد تقریباً ۲۵ درصدی اخیر منجر به ایجاد سقف جدیدی برای شاخص کل شده است.

همچنین با شکل‌گیری انتظارات برای اصلاح شاخص و انتشار اخبار ضد و نقیض درباره روند افزایش سرمایه شرکت‌های خودروساز، به همراه آغاز عرضه اولیه شرکت‌های بزرگ شاخص کل اصلاح مختصری را تجربه کرده است.

انتظار می‌رود با شروع هفته جدید و انتشار اخبار امیدوارکننده و همچنین گزارشات پاییز و شفاف‌سازی شرکت‌های خودروساز در خصوص افزایش سرمایه، موج جدیدی از تقاضا برای بازار شکل بگیرد. از سویی، با وجود رشد بازار سرمایه در ۲ ماه‌ اخیر، این بازار همچنان از وضعیت ارزندگی قابل قبولی برخوردار است که می‌تواند ضامن تداوم رشد آن باشد. این شرایط با توجه به چشم‌انداز بهبود سودآوری شرکت‌ها نشان می‌دهد که بازار در سطوح فعلی کم‌ریسک و مستعد رشد است.

لزوم مقابله با رانت

اعضای شورای رقابت در جلسه‌ای با مسعود پزشکیان رئیس جمهوری به ارائه گزارشی در خصوص عملکرد این شورا پرداختند. رئیس جمهوری در این جلسه بر لزوم تدوین نقشه راه جامع مبتنی بر شناسایی نقاط قوت و ضعف، وضعیت فعلی و چشم‌انداز آتی این شورا تاکید کرد و گفت‌: دولت بر اساس این نقشه راه نوع و نحوه تعامل خود را با شورای رقابت تنظیم و به رفع چالش‌های پیش‌رو در انجام وظایف قانونی و همچنین تقویت جایگاه آن در انحصارزدایی از اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز فضای رانتی به یکی از معضلات اقتصاد کشور تبدیل شده است، افزود: در شرایطی که پرداخت ارز ترجیحی به عده‌ای مشخص چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی، تبدیل به سهمیه و رانت شده و کسانی که از دریافت آن محرومند خود به خود بازنده هستند، تا چه میزان می‌توان چنین بازاری را رقابتی دانست و قطعا چنین روندی نیازمند اصلاح است.

رئیس جمهوری به چرخه معیوب خصوصی‌سازی‌های نادرست و پس از آن ابطال و فسخ قراردادهای واگذاری دارایی‌های دولت به بخش خصوصی اشاره و با یادآوری نقش مهم نهادهای نظارتی در زمینه، از جمله شورای رقابت گفت: ما باید ضمن اصلاح این روندهای معیوب و نادرست، با هدف ارتقای امنیت سرمایه‌گذاری، حفظ عهد و پیمان در حوزه اقتصاد کشور را نیز به عنوان یک فرهنگ جا بیاندازیم که به موجب آن اگر چیزی را به کسی فروختیم یا واگذار کردیم، پیمان‌شکنی نکنیم.

رئیس جمهور در پایان گفت‌:‌ تلاش کنید در ذیل مجموعه و چارچوبی چالاک، کارآمد و اثربخش، دولت را در رفع تبعیض، انحصار و رانت از اقتصاد کشور همراهی کنید.

کد خبر: 77229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =