راهبرد «عدم منازعه» پزشکیان راه حل بسیاری از مشکلات است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی معتقد است که راهبرد پزشکیان بر مبنای «عدم منازعه» می‌تواند به حل بسیاری از مشکلات منجر شود. او بروکراسی ایران را به گونه‌ای توصیف می‌کند که نمی‌توان با وجود آن، انتظار تغییر بزرگ در جامعه داشت.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بین الملل وزارت تعاون، کارورفاه اجتماعی «احمد میدری» در نخستین همایش شورای عالی هماهنگی روابط عمومی دستگاه‌های اجرایی کشور در دولت چهاردهم با اشاره به شعار «وفاق» رییس جمهور گفت: من فکر می‌کنم پزشکیان رویکرد جدیدی را طرح کرده و قصه جدیدی می‌گوید و روابط عمومی‌ها باید این قصه را شنیده و آن را پردازش کنند. این کار روابط عمومی‌ها است.

او با بیان اینکه رویکرد جدید پزشکیان در جامعه هنوز پردازش نشده، گفت: پزشکیان تنها رییس جمهوری است که عقبه سیاسی و اجتماعی گسترده ندارد که از او پشتیبانی کنند. او حرف‌های متفاوتی می‌زند و نظام سیاسی هم تصمیم گرفته اجازه دهد که این سخنان بیان شود اما این سخنان هنوز درک نشده و معلوم نیست که چطور می‌توان با این رویکرد و قصه‌ای که پزشکیان بیان می‌کند امکان حل مشکلات وجود دارد.

وزیر کار به برداشت خود از «وفاق» پزشکیان اشاره کرد و افزود: به نظر من رویکرد اصلی رییس جمهور این است که «دعوا نکنیم» او می‌گوید اگر باهم کنار بیاییم و دعوا نکنیم مشکلات از جمله مشکلات بین‌المللی هم حل خواهد شد. چرا؟ چون دعوا موجب ناکارآمدی نظام تصمیم‌گیری و توان کشور می‌شود و در قرآن هم بر این موضوع تاکید شده است. وقتی دعوا می‌کنیم نگاه‌هایمان کوتاه‌مدت می‌شود و بسیاری از مشکلات مانند تورم و گرانی هم حاصل نگاه کوتاه‌مدت است.

میدری با طرح این سوال که «چرا در حاکمیت و جامعه ایران منازعه وجود دارد؟» گفت: ما هنوز وارد عصر «وفاق» نشده‌ایم. هنوز در کشور منازعه وجود دارد و این منازعه هم ریشه‌ای تاریخی دارد. قبلا در این‌باره گفته‌ام که منازعات ما به عصر مشروطه بر می‌گردد و در حوادثی مانند ملی شدن صنعت نفت و انقلاب اسلامی هم خود را نشان داد. این نزاع چیزی است که از روزگار به ما ارث رسیده و به راحتی قابل از بین رفتن نیست. علت آن هم وجود آدم‌های بد در جامعه نیست؛ بلکه به شرایط بد ما بر می‌گردد. استاد ما دکتر عظیمی تشبیه می‌کرد می‌گفت وقتی دو اسب بار در کشیدن بار سنگین عاجز می‌شوند همدیگر را گاز می‌گیرند؛ من معتقدم جامعه ما به دلیل فشار مشکلات به نزاع کشیده شده است.

وی گفت: بحران دستاورد گاهی کاری می‌کند که مسئولان برای رسیدن به یک هدف کوتاه‌مدت، تصمیماتی بگیرند که بحران‌سازی کند. من در ابتدای این دولت در متنی، ۱۰ نکته به آقای پزشکیان ارائه کردم و یکی از آنها این بود که به فکر رسیدن به موفقیت‌های بزرگ در کوتاه‌مدت نباشیم.

میدری به «ضعف بروکراسی کشور» اشاره کرد و گفت: ضعف بروکراسی در ایران اجازه تغییر و موفقیت‌های بزرگ را نمی‌دهد. پهلوی دوم در کتاب «پاسخ به تاریخ» مدعی بود که در همه زمینه‌ها موفق بوده است اما آنچه او را به سقوط کشاند اژدهای هفت سر بروکراسی در ایران بود. بروکراسی یکی از مشکلات ما در زمینه رشد و توسعه است و نباید آن را کتمان کرد.

وزیر کار به راهبرد دیدن واقعیت‌ها در ادبیات پزشکیان پرداخت و بیان کرد: رییس جمهور با توجه به تخصص پزشکی‌ معتقد است که برای درمان باید اول درد را به رسمیت شناخت و بعد به دنبال علاج آن رفت. سیستم اداری ایران برای تولید شواهد بسیار ضعیف است و این بروکراسی ناکارآمد یکی از ریشه‌های منازعه است به همین دلیل با تغییر آدم‌ها چیزی تغییر نخواهد کرد.

وی با انتقاد از فرهنگ نزاع حاکمان در ایران ادامه داد: برخی آدم‌ها اهل دعوا هستند اما پزشکیان نمی‌خواهد دعوا کند. برخی در دو جناح سیاسی اهل دعوا هستند اما مسأله آنها نیستند ریشه در ناکارآمدی سیستم است و بار سنگین مشکلات ناشی از این نکارآمدی باعث شده است که مسئولان به منازعه باهم بپردازند. حالا این سوال مطرح است که با این وضعیت چه می‌توان کرد.

میدری در پاسخ به این سوال که «چه باید کرد؟» گفت: آمریکایی‌ها بعد از بحران ۱۹۲۹ با ایجاد جزیره‌های تحول توانستند از بحران خارج شوند.

کد خبر: 77150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =