به گزارش «آتیه آنلاین» در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۳۵.۵۹۵ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۷۹۹ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما نیز با افزایش ۵.۲۱۷ واحدی در محدوده ۸۴۵ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد. میتوان گفت، با حرکت امروز بورس تهران، شاخص کل، محدوده ۲.۷ میلیون واحدی را شکست.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۱.۲ میلیارد ورقه سهم طی ۵۱۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۶ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایعپتروشیمیخلیجفارس، صنایع ملی مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایهگذاری غدیر، سرمایهگذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و سرمایهگذاری تامین اجتماعی بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای صنعتی و معدنی گلگهر، توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه و فواد خوزستان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۱۸ واحدی در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۴ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۳۸۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه جهان فولاد سیرجان، بانک سامان، پالایش نفت لاوان و گروه سرمایهگذاری انرژی امید تابان هور بیشترین تاثیر مثبت و نماد سنگآهن گهر زمین، بیمه پاسارگاد و آهن و فولاد ارفع بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن صعودی است. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۲۴۳۲ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۶ درصد کاهش داشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۶ درصد با افزایش روبرو بوده است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۹۳۵ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز بازار شاهد ورود نقدینگی حقیقی به ارزش ۹۷۳ میلیارد تومان بوده است. در یک هفته گذشته بر شدت آن هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۴۱۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۱۸ میلیارد تومان ورود نقدینگی بودهاند. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی وارد این صندوقها میگردد.
ارزش صفهای خرید ۲۷۹۶ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۴۱۳ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۲۹۱ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۱۲۸ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۱۰۵۰ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۱۰۱۲ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۹۸۰ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه عرضه برق و گاز با ارزش معاملات ۱۱۹ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زراعت با ارزش معاملات ۱۹۹ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) و گروه سایر واسطهگریها با ارزش معاملات ۶۳ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
بورس همچنان قدرتمند
از سویی، تغییر روند ورود و خروج پول از صنایع خودرویی و بانکی به سمت سهام دلاری نشان از تغییر لیدر در بازار سرمایه دارد. همچنین مهمترین نکته در معاملات ۳ روز ابتدایی بازار در هفته جدید این بود که در ابتدای راه با حجم تقاضای بالا همراه بودیم، ولی در ادامه میزان عرضه افزایش یافت. نمود این مدعا را میتوان در نمادهای بزرگ در بازار دو روز ابتدایی هفته مشاهده کرد که با وجود تقاضای موثر ولی در نهایت عرضه شدند.
این روند نشان از متعادلبودن بازار در ادامه راه خواهد داشت؛ چراکه بازار برای تداوم رشد نیازمند تجمیع قوا است. در معاملات نمادهای بزرگ قابل رویت است، این مطلب را در ذهن پررنگتر میکند که رشد نمادهای خودرویی در حال تعادل است و این میتواند لیدری را از این گروه بگیرد و آن را به گروههای پتروشیمی و صنایع دلار محور منتقل کند.
همچنین با حمایت متولیان بازار سرمایه، چه حمایت کلامی و چه عملی که مهمترین آنها بحث ارز توافقی است، بازار سرمایه شاهد رشد نسبتاً خوبی در چند وقت اخیر بوده است. از سویی، بالا بودن ارزش معاملات، ورود ادامهدار پولهای حقیقی قدرتمند به بازار، و خروج ادامهدار پول از صندوقهای درآمد ثابت، در صورتی که ریسک سیستماتیکی، مخصوصاً تحولات منطقهای پیش نیاید، میتواند به ادامه این روند کمک کند.
فراموش نکنیم که دولت هم برای کنترل بازارهای موازی و هم برای تأمین مالی به بازار بورس نیازمند است. قدرت پول موجود در بازار و سیاست بازارگردان اجازه اصلاحهای عمیق را فعلاً به بازار نداده و اصلاحها بیشتر فرصتی برای اصلاح سبد بودهاند. البته نباید این موضوع را فراموش کرد که اصلاح ذات بازار است و فرصتی برای کسب انرژی برای ادامه روند.
تنها مشکلی که فعلاً در بازار وجود دارد، اعتماد ازدسترفته سهامداران به بازار سرمایه به واسطه اتفاقات ۴ سال گذشته است که این مسئله به صورت ترس و هیجان کاملاً روی تابلوی معاملات مشهود است.
با احتساب ارزش دلاری بازار، این بازار نسبت به سقف قبلی خود همچنان فاصله دارد. اگر بر حسب دلار به ارزش بازار بورس و فرابورس نگاه کنیم، میبینیم که بازدهی بازار از کف آبانماه تنها ۲۲ درصد بوده است.
در این مدت ارزش کل بازار در حالی به ۱۲۷ میلیارد دلار رسیده است که حتی نسبت به هفته اول مهرماه نیز رشدی نداشته است. در حال حاضر ارزش بازار دلاری بورس نسبت به اسفند ۱۴۰۱ نیز بازدهی نداشته و امیدواریم زمستانی سبز برای بازار سرمایه شاهد
نظر شما