برگشت بورس!

روز چهارشنبه (۲۸ آذرماه) شاخص کل بورس با رشد ۶ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۸۰ واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین» در آخرین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با رشد ۶.۵۰۳ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۶۸۰ هزار واحدی قرار گرفت. شاخص کل هموزن اما با افت ۶.۳۲۷ واحدی در محدوده ۸۲۷ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۹.۳ میلیارد ورقه سهم طی ۷۱۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۲۱.۴ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع‌پتروشیمی‌خلیج‌فارس، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، صنایع ملی مس ایران، سرمایه‌گذاری غدیر و سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین و توسعه معادن وصنایع معدنی خاورمیانه بیشترین تاثیر مثبت و نماد بانک ملت بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۵۴ در محدوده ۲۵ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۰.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۴۷۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۴.۷ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای گروه انتخاب الکترونیک، ایران‌خودرو دیز و بیمه پاسارگاد بیشترین تاثیر منفی و نمادهای آهن و فولاد ارفع، صبا فولا خلیج فارس، جهان فولاد سیرجان و پالایش نفت لاوان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. شاخص هم‌وزن نیز در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورت عدم شکست حمایت فوق، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۱۵۹۳۳ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، افزایش قابل توجهی نداشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۳۷ درصد افزایش داشته است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۲۰۶۲ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز ۲۶۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج می‌گردد.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۴۰۸۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما صندوق‌های درآمد ثابت امروز شاهد ۷۰۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی بوده‌اند.

ارزش صف‌های خرید ۹۸۴ میلیارد تومان است که کاهش ۱۱۱۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۴۷۷ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۴۳۷ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۱۳۰۳ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱۱۹۱ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۱۰۰۷ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۷۹۴ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۵۰ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه سایر واسطه‌گری‌ها با ارزش معاملات ۶۸ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

بورس تهران در ماه‌های اخیر شاهد تحولات مثبتی بوده که عمدتا از بهبود عوامل بنیادی و حمایت‌های اقتصادی دولت و پتانسیل بازار جهت جبران جاماندگی گذشته نشأت گرفته است. پس از رکود نسبی در ماه‌های قبل، ورود جریان نقدینگی جدید و افزایش تقاضا در برخی صنایع پیشرو موجب شد تا روند معاملات بورس بهبود یابد؛ این رشد تحت تأثیر عواملی نظیر افزایش نرخ ارز نیما، چشم‌انداز مثبت سودآوری شرکت‌ها و کاهش نگرانی‌ها نسبت به برخی تصمیمات اقتصادی دولت شکل گرفته است.

همه این عوامل در کنار کاهش نسبی ریسک های سیستماتیک موجب شد تا بسیاری از سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی با اطمینان بیشتری به بازار بازگردند و موج جدیدی از تقاضا در صنایع بنیادی شکل گیرد.

جزئیات حمایت دولت از بازار سرمایه

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: از ابتدای دولت چهاردهم، دولت نگاه حمایتی خود را از بازار سهام دریغ نکرده و با تلاش برای عملیاتی شدن این موضوع، درصدد کاهش نوسانات ارزی و تقویت ثبات در اقتصاد کلان است.

هادی محمدپور با اشاره به جزئیات حمایت دولت از بازار سرمایه، افزود: دولت در تلاش است نرخ ارز رسمی را به ارز بازار آزاد نزدیک کند که با این اتفاق، سودآوری شرکت‌های بورسی به‌ویژه شرکت‌های صادرات محور افزایش می‌یابد.

این نماینده مجلس با تاکید به اینکه اختلاف میان نرخ ارز رسمی و بازار آزاد، به نفع شرکت‌های صادرکننده و بازار سهام نیست، توضیح داد: از ابتدای دولت چهاردهم، دولت نگاه حمایتی خود را از بازار سهام دریغ نکرده و با تلاش برای عملیاتی شدن این موضوع، درصدد کاهش نوسانات ارزی و تقویت ثبات در اقتصاد کلان است.

کاهش مداخله در نرخ‌گذاری

عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس، ادامه داد: نگاه حمایتی دولت در بودجه ۱۴۰۴ و توجه به کاهش مالیات سرمایه‌گذاری در بازار سهام، شرایط بورس را بهبود داده است. همچنین قرار است دولت مداخله‌های خود را در بحث نرخ گذاری بسیاری از مسائل اقتصادی کاهش دهد که این نیز به نفع بازار سرمایه خواهد شد.

محمدپور در ادامه به حل ناترازی انرژی و تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های کشور اشاره کرد و گفت: کمبود سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها و واحدهای تولیدی را با مشکل جدی مواجه کرده، تمرکز دولت اکنون رفع این ناترازی است. بر همین اسل یکی از سیاست‌های راهبردی دولت در صنعت برق و گاز، ‌توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور از طریق بخش خصوصی است که این موضوع در سال‌های آینده به مشکل کمبود انرژی پایان خواهد داد.

کد خبر: 76790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 12 =