تصمیم ویژه دولت برای جلوگیری از تورم کالاهای اساسی

کاهش ارز اختصاصی به کالاهای اساسی که در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شده بود امروز به دستور رئیس جمهور منتفی شد.

به گزارش خبرنگار آتیه‌آنلاین، در جلسه امروز (چهارشنبه، ۷ آبان) هیات دولت چنین اعلام شد که رئیس جمهور با تأکید بر حفظ ثبات اقتصادی و صیانت از معیشت مردم، توصیه‌ها و دستورات لازم در این زمینه را به وزرای مربوطه ابلاغ کرده است.

مسعود پزشکیان در عین حال تاکید کرد: «ما به هیچ وجه نخواهیم گذاشت سفره و معیشت مردم دچار مشکل شود.»

به دنبال برگزاری این جلسه، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران درباره نگرانی که در خصوص افزایش قیمت کالاهای اساسی وجود دارد، اظهار کرد: «در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی، این موضوع بررسی و تصمیم گرفته شد ارز مورد نیاز کالای اساسی تخصیص داده شود تا نرخ نهایی کالای اساسی افزایش قیمت پیدا نکند.»

وزیر کشاورزی نیز در حاشیه هیئت دولت در جمع خبرنگاران از تصمیم رئیس جمهور برای عدم تغییر میزان ارز کالاهای اساسی به ویژه لبنیات و گوشت خبر داد و گفت: «ارز مورد نیاز کالاهای اساسی به هر طریق ممکن باید تأمین شود. در این رابطه نیز با دستور رئیس جمهور فرایند تأمین ارز و تأمین کالاهای مد نظر تسریع خواهد شد. در بخش تولید و واردات این حوزه با همین نظمی که در ماه‌های گذشته وجود داشته است کار را ادامه می‌دهیم و اصلاحات مربوطه را انجام خواهیم داد.»

نوری قزلجه در ادامه برخی از مشکلات پیش رو در تأمین کالاهای اساسی را مربوط به شرایط فصلی دانست و گفت: «در برخی از کالاها مصرف داخلی کمتر بوده که آنها را صادر کرده‌ایم و این نشان دهنده مزیت نسبی تولیدات ما است. با توجه به شرایط بازار داخلی، قانون ما را به شدت از اینکه صادرات را به دلیل تنظیم بازار ممنوع کنیم، کاملاً منع کرده. فرایندهای داخلی را تنظیم و اصلاح می‌کنیم.»

طبق آنچه در هفته‌های گذشته به دنبال تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس اعلام شده بود؛ دولت تصمیم داشت رقم ارز کالاهای اساسی را که در سال جاری ۱۵ میلیارد دلار بود برای سال آینده ۳ میلیارد دلار کاهش دهد که در نتیجه این روند چند کالای اساسی از سبد ارز ترجیحی حذف می‌شد.

همچنین در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نرخ ارز کالای اساسی ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده بود که در صورت تحقق، این روند قیمت کالاهای اساسی را نیز تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

این موضوع در هفته‌های گذشته انتقادات متعددی نیز به همراه داشت و از جمله حسین صمصام، ی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفته بود: «در واقع مشکل این است که دولت عملاً هم شمول ارز نیمایی را افزایش داده است و هم قیمت ارز نیمایی را افزایش داده و از ۴۰ هزار تومان به ۴۹ هزار تومان رسانده است.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین متذکر شده بود: «بیش از دو هزار قلم کالا افزایش قیمت یافته است، چرا که این کالاها مشمول ارز نیمایی بوده و از ذیل ارز نیمایی خارج شده است.»

وی همچنین کاهش میزان ارز اختصاصی به کالاهای اساسی را منجر به گرانی کالاهای اساسی دانسته و تاکید کرده بود که چنین اقدامی تورم را به دنبال خواهد داشت.

کد خبر: 76329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 14 =