اصلاح بنگاه‌داری با منافع بازنشستگان سازگاری دارد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به مصوبه جدید بودجه در ارتباط با دولتی شدن صندوق‌های بازنشستگی کشوری و فولاد گفت: این مصوبه، کاملاً با منافع بازنشستگان سازگاری دارد.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مرکز روابط عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری» در نشست با تعدادی از نمایندگان بازنشستگان کشوری با اشاره به مصوبه جدید بودجه درباره اصلاح نظام شرکت‌داری در صندوق‌های بازنشستگی کشوری گفت: یکی از اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت عمومی ایران، اصلاح بنگاه‌داری در صندوق‌های بازنشستگی است. برخی گروه‌ها اقدام مهمی که دولت در حال انجام آن است را وارونه جلوه می‌دهند.

او با بیان اینکه صندوق‌های بازنشستگی کشور پیشران‌های اقتصاد کشور را در اختیار دارند، تشریح کرد: در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ این صندوق‌ها در اختیار دولت بود (وزارت صمت، وزارت اقتصاد، وزارت نیرو) اما وقتی به صندوق‌های بازنشستگی منتقل شدند، بنگاه‌داری این صندوق‌ها بدتر از بنگاه‌داری دولت بود.

وزیر کار ادامه داد: دوره وابستگی این شرکت‌ها به دولت، نظم حداقلی در انتخاب مدیران این مجموعه‌ها حاکم بود. اما امروز فقط به اراده یک نفر شما می‌توانید هر کسی را به عنوان مدیرعامل مهم‌ترین شرکت‌های کشور انتخاب کنید و این مدیریت ناکارآمد علت زیانده شدن آنها است.

دولت متعهد به پرداخت حقوق بازنشستگان و رفاهیات

میدری با بیان اینکه در این مصوبه دولت متعهد به پرداخت حقوق بازنشستگان و رفاهیات آنان است، بیان کرد: دولت متعهد می‌شود تا آخرین نفر شاغل در این صندوق‌ها، حقوق خود را دریافت کند. قدم اول این مصوبه، اصلاح شرکت‌ها است و در گام بعدی پس از سپردن شرکت‌ها به سازمان تامین اجتماعی، شرکت‌ها وارد بورس می‌شوند و این عدم شفافیت ها پایان می‌یابد.

وزیر کار با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی هم قرار نیست بنگاه‌داری کند، گفت: دولت طبق برنامه هفتم باید از بنگاه‌داری خارج شود. تا زمانی که بنگاه‌ها دولتی یا زیر نظر صندوق‌ها باشند، به طور حتم نه سودی برای صندوق‌ها دارد و نه می‌توان با آن اشتغال ایجاد کرد و تورم را پایین آورد.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی نیز به این واگذاری راضی نیست ولی چون دولت پول نقد و سهام ندارد، این واگذاری با کمک دولت سامان داده می‌شود.

میدری با تاکید بر اینکه مقام سیاسی نباید در انتخاب مدیر شرکت مداخله کند و این یک الگوی جهانی است، افزود: من به عنوان وزیر کار نباید ۷۰۰ شرکت را مدیریت کنم. این‌ها تصمیمات اجتناب‌ناپذیری بوده که قبلا گرفته شده و حتماً خطا در آن بوده و ما آمدیم این خطا را تصحیح کنیم.

وزیر کار همچنین تاکید کرد: این یک قدم اصلاحی بوده تا بتوان موتورهای اقتصاد ایران، را نجات داد.

هیچ زیانی متوجه بازنشستگان نیست

میدری با تاکید بر اینکه بازنشستگان در این مصوبه با مشکل برخورد نمی‌کنند، گفت: زیان این مصوبه برای آنهایی است که در شرکت‌ها سوء‌استفاده می‌کنند. هر وقت خواستیم به کار شرکت‌ها سامان بدهیم عده‌ای با دروغ‌پراکنی و دادن اطلاعات نادرست، سعی در انحراف از مسیر درست تغییردارند. اینگونه منتقل شد که ما شرکت‌ها را می‌خواهیم از بازنشستگان بگیریم و بعد آنها دچار مشکل می‌شوند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به حساسیت این تصمیم برای دولت گفت: ما یقین داریم که این کار به نفع بازنشستگان است. اگر ما از تغییر بترسیم، هیچ فردی نفع نخواهد برد و کمک کنیم برای خود و فرزندان خود این شرکت‌ها را در روند اصلاحی قرار دهیم.

وی در ادامه پیشنهاد داد: یک گروه ۵ نفره از نمایندگان بازنشستگان کشوری با حضور معاون رفاه و امور اقتصادی و مدیرعامل صندوق بازنشستگی پیشنهادات خود را در ارتباط با مصوبه دولت مطرح کنند.

کد خبر: 75963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 12 =