بورس همچنان بر مدار مثبت حرکت می‌کند

روز سه‌شنبه (۲۲ آبان‌ ماه) شاخص کل بورس با رشد ۷ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۳۳ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۷.۳۲۲ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۳۳ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۱.۸۸۲ واحدی در محدوده ۶۸۶ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۲۱.۹ میلیارد ورقه سهم طی ۳۴۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۳.۲ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک پارسیانریال پتروشیمی پارس، بانک ملت، فولاد مبارکه اصفهان، پتروشیمی بوعلی سینا و ایران‌خودرو بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای ‌ ملی مس‌ ایران، صنعتی و معدنی گل‌گهر، معدنی ‌و صنعتی‌چادرملو و پتروشیمی پردیس پخش بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۳۷ در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۷.۳ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۱۹۶ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول پتروشیمی زاگرس، بانک سامان صبا فولاد خلیج فارس و نفت ایرانول سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، ایران خودرو دیزل، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، مچتمع جهان فولاد سیرجان، پویا زرکان آق دره، ایران خودرو دیزل، خدمات بندی سینا و تجلی توسعه معادن و فلزات بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

روند کوتاه مدت شاخص کل و هم وزن صعودی است. امروز نمادهای شاخص‌ساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند. ارزش معاملات خرد عدد ۶۵۹۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۲ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۷۰ درصد با افزایش روبرو بوده است.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۵۵۲ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. اما امروز برای دومین روز متوالی بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقی به ارزش ۲۴۲ میلیارد تومان بوده است. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۶۷ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوق‌ها است. خروج نقدینگی از این صندوق‌ می‌تواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما امروز ۵۰۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت وارد شده است این درحالی است که در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها، نسبت به میانگین ماهانه در حال کاهش است.

ارزش صف‌های خرید ۴۷۰ میلیارد تومان است که کاهش ۲۳۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۲۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۲۵۴ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۵۰۲ میلیارد تومان (۲.۹ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های شیمیایی با ارزش معاملات ۴۷۶ میلیارد تومان (۱.۹ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۴۵۶ میلیارد تومان (۲.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۲۱۶ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه بانکی با ارزش معاملات ۵۰۲ میلیارد تومان (۲.۹ برابر میانگین هفتگی) و گروه رایانه با ارزش معاملات ۱۰۵ میلیارد تومان (۲.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

این درحالیست بازار سرمایه که از ابتدای هفته روند روبه‌رشدی داشت با نزدیک‌شدن به پایان هفته به سمت تعادل در حرکت است. بورس در روزهای گذشته نشان داد می‌تواند به یک بازار مناسب جهت سرمایه‌گذاری تبدیل شود. برای اینکه بگوییم روند بازار سهام در روزهای اخیر، هیجانی نیست، باید روزهای بیشتری مورد تحلیل قرار گیرد. یکی از نشانه‌های صعودی ماندن روند بورس، افزایش حجم معاملات، مخصوصاً معاملات خرد است.

گزارش شاخص مدیران خرید (شامخ) در مهر ماه

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران، تازه‌ترین گزارش ماهانه شاخص مدیران خرید (شامخ) را منتشر کرد. این گزارش نشان می‌دهد: بخش صنعت به دلیل بهبود شرایط، پس از رکود عمیق و طولانی مدت، عمدتاً به علت کاهش قطعی‌های برق، با رشدی نسبی همراه بوده است. این بهبود باعث افزایش فروش در بخش صنعت پس از رکود ۷ ماهه شده است.

برمبنای این گزارش، نگرانی‌ها در مورد چشم‌انداز اقتصاد، به دلیل ریسک‌های سیاسی منطقه و پیامدهای اقتصادی آن، افزایش یافته است. سطح نااطمینانی در فضای تجاری بیشتر شده و خوش‌بینی‌های اقتصادی به پایین‌ترین میزان در ۲۰ ماه اخیر رسیده است.

کاهش اعتماد به آینده اقتصاد، پیش‌بینی و برنامه‌ریزی برای کسب‌وکارها را حتی در کوتاه‌مدت دشوار کرده است. علاوه بر این، افزایش ناگهانی نرخ ارز موجب کاهش عرضه نهاده‌های تولید و افزایش قابل توجه قیمت‌ها و هزینه‌های تأمین مواد اولیه شده و قیمت نهاده‌ها به یکی از بیشترین مقادیر ثبت شده خود رسیده است.

شاخص ترکیبی کل اقتصاد

بر اساس این گزارش شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در مهر ۱۴۰۳ برابر با ۵۲.۳ بوده که نشان‌دهنده افزایش نسبی فعالیت‌های اقتصادی در این ماه است. با این حال، پس از تعدیل فصلی، این شاخص به ۴۹.۸ رسیده که بیانگر رکود برای ششمین ماه متوالی است.

همچنین شاخص تولید محصول یا خدمات به عنوان مولفه های اصلی شاخص کل نیز پس از تعدیل فصلی ۵۱.۱ محاسبه شده که پس از شش ماه روند کاهشی، برای اولین بار در محدوده‌ای بالاتر از مرز ۵۰ قرار گرفته است.

شاخص موجودی مواد اولیه هم پس از تعدیل فصلی ۴۷.۱ ثبت شده و تقریباً برای هشتمین ماه پیاپی کاهش داشته است. ضمن اینکه شاخص فروش کالا یا خدمات در مهرماه با تعدیل فصلی ۵۵.۳ بوده و بعد از پنج ماه کاهش مداوم، برای اولین بار افزایش یافته است.

شاخص انتظارات از فعالیت اقتصادی آینده پس از تعدیل فصلی ۵۵.۹ به دست آمده که پایین‌ترین مقدار در ۲۰ ماه گذشته است و نشان‌دهنده افزایش نااطمینانی اقتصادی و کاهش خوش‌بینی‌های اقتصادی است.

شاخص بخش صنعت

شاخص مدیران خرید بخش صنعت در مهر ۱۴۰۳ نیز برابر با ۵۷.۴ محاسبه شده که پس از چهار ماه کاهش، برای اولین بار در مهرماه افزایش یافته است. این شاخص پس از تعدیل فصلی به ۵۴.۵ رسیده که بهبود شرایط رکودی را نشان می‌دهد. شاخص تولید محصولات پس از تعدیل فصلی ۵۲.۱ محاسبه شده و در مقایسه با کاهش شهریورماه، شرایط بهتری در مهرماه ثبت شده است.

شاخص موجودی مواد اولیه هم در مهرماه پس از تعدیل فصلی ۵۰.۳ برآورد شده که پس از هفت ماه کاهش، همچنان در محدوده مرزی ۵۰ قرار دارد. شاخص فروش محصولات در مهرماه پس از تعدیل فصلی ۵۸.۳ بوده و پس از رکود طولانی هفت ماهه برای اولین بار افزایش را نشان داده است.

کد خبر: 75831

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 12 =