به گزارش «آتیهآنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۳۶.۸۶۷ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۲۶ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با رشد ۸.۰۸۹ واحدی در محدوده ۶۸۴ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۶.۱ میلیارد ورقه سهم طی ۳۴۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹.۵ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پتروشیمی نوری و بانک ملت بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای فولاد آلیاژی ایران، معدنی و صنعتی گل گهر و دارو پخش بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۱۱۸ در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۳.۴ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۲۲۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۹.۶ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول پتروشیمی زاگرس، صبا فولاد خلیج فارس و بانک سامان سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، ایران خودرو دیزل، گروه انتخاب الکترونیک آرمان و سپیدار سیستم آسیا بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، پویا زرکان آق دره و خدمات بندی سینا بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل و هموزن صعودی است امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۷۶۱۷ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۵۹ درصد و نسبت به میانگین ماهانه ۱۱۱ درصد با افزایش روبرو بوده است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۴۰۲ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۳۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۳۳۳ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۱۵۹ میلیارد تومان خروج نقدینگی بودهاند. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از این صندوقها خارج میگردد.
ارزش صفهای خرید ۵۴۰ میلیارد تومان است که کاهش ۲۸۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۸۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۲۱۲ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه فلزات اساسی با ثبت رقم ۷۵۷ میلیارد تومان (۳.۲ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۶۰۶ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) و خودرویی با ارزش معاملات ۴۹۵ میلیارد تومان (۲.۵ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه بانکی با ارزش معاملات ۶۰۶ میلیارد تومان (۴ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه چندرشتهای با ارزش معاملات ۲۱۱ میلیارد تومان (۳.۷ برابر میانگین هفتگی) و گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۸ میلیارد تومان (۳.۶ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
اخبار عرضه خودرو در بورس کالا همچنان در صدر رسانهها قرار دارد و رئیسجمهور روز گذشته با جمعی از اقتصاددانان در خصوص عرضه خودرو در بورس کالا جلسهای را برگزار کردند. حسین عبده تبریزی این طور عنوان کرده که امیدوارم باعرضه خودرو در بورس کالا، یا خروج خودرو از قیمتگذاری دستوری، حرکت کوچکی در جهت اصلاحات در بازار سهام ایجاد شود.
این در حالی است که دیوان عدالت اداری مصوبه شورای رقابت مبنی بر قیمتگذاری خودروهای مونتاژی را ابطال کرده است و یکی از دلیل آن به حدنصاب نرسیدن اعضا جلسه عنوان شده است.
با وجود شرایط پیچیده اقتصادی و سیاسی، شاخصهای بورس تهران همچنان پتانسیل رشد دارد. یکی از عوامل کلیدی در روند مثبت این روزها، کاهش ریسکهای سیستماتیک بوده که با برنامههای حمایتی دولت و نهادهای مالی تقویت شده است.
در صورت پایداری شرایط و عدم تغییرات ناگهانی در وضعیت جهانی، بازار همچنان به سمت رشد حرکت خواهد کرد. در این میان، نوسانات قیمتهای جهانی و مسائل ژئوپلیتیکی همچنان میتوانند تهدیدهایی برای ثبات بازار باشند. قیمتهای نفت و طلا بهعنوان دو عامل مؤثر بر وضعیت کلی بازارهای مالی، باید بهدقت رصد شوند، زیرا تغییرات آنها میتواند تأثیر مستقیمی بر بازارهای داخلی و بهویژه بورس تهران داشته باشد.
نظر شما