به گزارش «آتیهآنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۱۴.۷۹۴ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۷ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با افت ۴.۶۱۸ واحدی در محدوده ۶۵۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۹.۲ میلیارد ورقه سهم طی ۲۴۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۶.۱ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بانک ملت، صنعتی و معدنی چادرملو، پالایش نفت بندرعباس و فولاد مبارکه اصفهان و پتروشیمی بوعلی سینا بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پتروشیمی پردیس و فجر انرژی خلیج فارس بازر بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۱۳۳ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۱۴.۲ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۳۰ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۸ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر بیمه پاسارگاد، آهن و فولاد ارفع، بانک سامان، آریا ساسول، پتروشیمی تندگویان، توسعه خدمات دریایی سینا و سنگ آهن گهر زمین، سپیدار سیستم آسیا و صبا فولاد خلیج فارس بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پویا زرکان آق دره و صنایع پتروشیمی تخت جمشید بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که شاخص کل در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز نزولی است. امروز نمادهای شاخصساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند.
ارزش معاملات خرد عدد ۳۳۱۴ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، کاهش قابل توجهی نداشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، ۵ درصد با افزایش روبرو بوده است.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۱۰۶ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای پنجمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۸۵ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۲۳۵۷ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. امروز نیز با ورود ۴۴۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای پنجمین روز متوالی به صندوقهای درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقیها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوقها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.
ارزش صفهای خرید ۵۸ میلیارد تومان است که کاهش ۲۱۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۲۶۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۵۱۳ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۲۵۴ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۵۳ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۲۴۹ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه لاستیک و پلاستیک با ارزش معاملات ۴۹ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه هتل با ارزش معاملات ۳۸ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و گروه زغال سنگ با ارزش معاملات ۳ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
در روزی که فروش اوراق دولتی در بورس از مرز ۴۷۰ هزار میلیاردتومان گذشت، خودروییها در دقایق پایانی معاملات با افزایش تقاضا مواجه شدند و صفهای فروششان ریخت.
روند فاصله آزاد و نیما نیز که از اول مهر مجددا صعودی شده در نهایت به بیش از ۴۰ درصد رسیده که بیشترین فاصله از ابتدای دولت چهاردهم است. رشد نیما این روزها کند شده است که دلار آزاد به سقف تاریخی خود رسیده است.
بورس امروز بازهم شاهد حمایت اندکی از سوی شرکتهای حقوقی بود. امروز رکورد فروش اوراق در بازار اولیه شکسته شد تا بازهم سهامداران ناامیدتر از قبل به کار خود ادامه دهند. تا زمانی که اعتماد سهامداران ترمیم نشود و آنها وارد میدان بازار سرمایه نشوند، نمیتوان امیدوار بود که بورس روند صعودی و متعادل داشته باشد.
نظر شما