به گزارش «آتیهآنلاین»، در چهارمین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۱۳.۵۳۷ واحدی در محدوده یک میلیون و ۹۹۳ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن نیز با کاهش ۴.۲۰۸واحدی در محدوده ۶۶۱ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۷.۷ میلیارد ورقه سهم طی ۱۹۳ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۷ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی، صنایع مس ایران، پالایش نفت اصفهان، پتروشیمی نوری، پالایش نفت تهران و پتروشیمی بوعلی، صنعتی و معدنی چادر ملو، گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر ملی بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی، توسعه معادن و فلزات و سرمایهگذاری غدیر بیشترین تاثیر منفی و نمادهای بانک ملت، مبین انرژی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و همکاران سیستم بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۱۰۸ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۴ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۰۷ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۰.۳ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پلیمر آریا ساسول، پویا زرکان آق دره، پالایش نفت لاوان، پتروشیمی مارون، سیمان ساوه و صبا فولاد خلیج فارس سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات، بهمن دیزل بیشترین تاثیر منفی و نمادهای توسعه خدمات دریایی سینا، سپیدار سیستم آسیا و توسعه معادن کرومیت کاوندگان بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که رزش معاملات خرد عدد ۲۷۰۹ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۳ درصد افزایش یافت، اما نسبت به میانگین ماهانه، از افزایش قابل توجهی برخوردار نبود.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۹۷۳ میلیارد تومان را نشان میدهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای هفتمین روز متوالی با ثبت رقم ۱۰۳ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. این درحالی است که در یک هفته گذشته از شدت خروج نسبت به میانگین ماهانه کاسته شده است.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۶۱۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. صندوقهای درآمد ثابت امروز نیز شاهد ۵۸۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی بودهاند. این سومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از این صندوقها خارج میگردد.
ارزش صفهای خرید ۱۳۰ میلیارد تومان است که کاهش ۲۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. همچنین ارزش صفهای فروش هم با کاهش ۱۶۳ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۱۲۸۳ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۳۴۲ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۳۴ میلیارد تومان (۰.۹ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۱۹۶ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه اطلاعات و ارتباطات با ارزش معاملات ۸ میلیارد تومان (۱.۷ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه نهادهای مالی واسط با ارزش معاملات ۳۷ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و گروه بیمه با ارزش معاملات ۷۶ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
از سویی امروز دولت لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تقویم مجلس کرد. از نکات قابلتوجه برای بورس اظهارنظر حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامهو بودجه بود که گفته است: «در تدوین لایحه بودجه، تلاش شد هیچگونه شوکی به بازار سرمایه و سایر بازارها وارد نشود. تلاش شد از طریق افزایش سرمایه بانکها و تسویه بدهی آنها، و همچنین ثبات خوراک واحدهای پتروشیمی، از ناحیه بودجه، ثبات را ایجاد کنیم. در تدوین لایحه بودجه، سعی شده بودجه کشور حامی ثبات اقتصادی باشد.»
این درحالیست که کارشناسان بازار سهام معتقدند، آنچه امروز در لایحه بودجه مشاهده شد، میتواند برای آینده بورس بسیار مناسب باشد. ثبات مهمترین پیام بودجه ۱۴۰۴ است و دولت تا جایی که توانسته متغیرهای اقتصادی را بدون تغییر نگه داشته است. ریزش بورس طی روزهای اخیر بیشتر روانی بوده و سهامداران از ترس مرگ در خال خودکشی هستند.
نظر شما