به گزارش «آتیهآنلاین»، در اولین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افزایش ۱۴.۵۱۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۱۴ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با رشد ۱۶۷ واحدی در محدوده ۶۹۶ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۱.۶ میلیارد ورقه سهم طی ۲۸۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران،صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایهگذاری غدیر، سرمایهگذاری تامین اجتماعی، پتروشیمی نوری و معدنی و صنعتی چادرملو پالایش نفت اصفهان و بیشترین تاثیر مثبت ونمادهای گروه مپنا، مخابرات ایران و فولاد خوزستان بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۲۲ واحدی در محدوده ۲۱ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۵.۷ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۱۵۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۷.۹ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پتروشیمی زاگرس، ایرانخودرو دیزل، پویا زرکان آق دره و مجتمع جهان فولاد سیرجان، سپیدار سیستم آسیا، صبا فولاد خلیج فارس و بیمه دی بیشترین تاثیر منفی و نمادهای گروه پلیمر آریا ساسول، خدمات بندری سینا و بانک سامان بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
از سویی، هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در جلسه صبح امروز خود پس از بحث و بررسی در خصوص شرایط بازارها و تحلیل ریسکهای موجود، مقرر کرد دامنه نوسان همه نمادهای سهام، حق تقدم سهام، صندوقهای سهامی و مختلط قابل معامله در بازارهای بورس و فرابورس به مثبت و منفی ۳ درصد افزایش یابد، این اقدام باعث شد، بورس دوباره جانی گرفته و شاداب شود.
هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار پیشتر، در تاریخ هفتم مهرماه جاری، در پی افزایش ریسکهای سیستماتیک برای حفظ و حمایت از حقوق سهامداران و سرمایهگذاران، دامنه نوسان بازار سهام را به مثبت و منفی یک درصد کاهش داده بود.
این درحالیست که با رشد ۱۶۰۰ میلیارد تومانی نسبت به چهارشنبه، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۳.۱ همت رسید که است که نسبت به میانگین هفتگی، ۴۲ درصد و نسبت به میانگین ماهانه یا ۴۰ درصد افزایش روبرو بود. حقیقیها ۱۳ میلیارد تومن پول وارد سهام و حق تقدم کردند و تا به اینجا تراز منفی ۵۵۰ میلیارد تومانی در صندوق های درامد ثابت ثبت کردهاند.
بازگشت پولهای حقیقی به بازار سهام را هم از روی تابلوها و ارزش معاملات و هم از خروج پول از صندوقهای درامد ثابت و ورود آنها به سهام و حق تقدم میتوان تشخیص داد. سیاستهای درست بازارساز در پایین نگهداشتن ریسک بازار، در کنار حفظ نقدشوندگی و شادابی بورس، باعث شده اعتمادها به بازار ترمیم شده و همه اینها این امیدواری را در دل سهامداران ایجاد کرده که روند فعلی بازار متفاوت از روندهای گذشته است.
شاخص کل مقاومت کوتاه مدت خود را شکسته است. در صورتی که این شسکت تثبیت شود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. اما شاخص هموزن در نزدیکی مقاومت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این مقاومت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن نزولی خواهد بود. امروز نمادهای شاخصساز تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشتهاند.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۳۸۱ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۶ میلیارد تومان ورود نقدینگی انجام شده است. برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۹۷۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوقها است. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۲۸۴ میلیارد تومان خروج نقدینگی بودهاند.
ارزش صفهای خرید ۶۸۵ میلیارد تومان است که نسبت به میانگین هفتگی ۲۷۰ میلیارد تومان افزایش داشته است. از سوی دیگر ارزش صفهای فروش با کاهش ۹۶۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۵۱۵ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۲۸۵ میلیارد تومان (۵.۴ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۵۴ میلیارد تومان (۱.۳ برابر میانگین هفتگی) و کانههای فلزی با ارزش معاملات ۲۱۳ میلیارد تومان (۱.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه انبوه سازی با ارزش معاملات ۸۳ میلیارد تومان (۱۲.۶ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه خدمات فنی با ارزش معاملات ۵۷ میلیارد تومان (۱۰.۲ برابر میانگین هفتگی) و گروه محصولات فلزی با ارزش معاملات ۲۷ میلیارد تومان (۹ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
نظر شما