با محدودیت دامنه نوسان، بورس دوباره وارد رکود شد

  روز دوشنبه (۹ شهریور ماه) شاخص کل بورس با افت ۶ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

به گزارش «آتیه‌آنلاین»، در سومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با کاهش ۶.۲۷۴ واحدی در محدوده دو میلیون و ۱۳۱ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن با افت ۸۵۰ واحدی در محدوده ۷۰۲ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.

در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۶.۶ میلیارد ورقه سهم طی ۱۷۵ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۵.۵ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای فولاد مبارکه اصفهان، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی، ملی‌ صنایع‌ مس‌ ایران، پتروشیمی نوری، پالایش نفت اصفهان، سرمایه‌گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین بیشترین تاثیر منفی ونمادهای معدنی و صنعتی گل گهر و پتروشیمی پردیس یبیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.

شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با افت ۲۱ واحدی در محدوده ۲۲ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۴.۴ میلیون ورقه اوراق بهادار طی ۸۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۸.۴ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پویا زرکان آق دره، پالایش نفت لاوان، صبا فولاد خلیج فارس و بهمن دیزل بیشترین تاثیر منفی و نمادهای پلیمر آریا ساسولف بانک سامان، و توسعه خدمات دریایی سینا بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.

این درحالیست که با افت ۶۰۰ میلیارد تومانی نسبت به دیروز، امروز ارزش معاملات سهام و حق تقدم به رقم ۲.۱ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به میانگین هفتگی، ۲۱ درصد و نسبت به میانگین ماهانه با ۲۱ درصد کاهش روبرو بود. حقیقی‌ها نیز ۶۶۳ میلیارد تومان پول از سهام و حق تقدم خارج کردند و تراز مثبت ۳۰۸ میلیارد تومانی تاکنون در صندوق‌های درآمد ثابت ثبت کرده‌اند.

با دامنه فعلی به نظر سیاست سازمان بورس وارد کردن بازار به حالت رکودی است، تا ریسک‌های سیستماتیک رفع شوند و قیمت‌ها هم افت زیادی نداشته باشند، از یک جهت این ایده باعث ایجاد اطمینان خریداران قبلی به سیاست‌های سازمان بورس و حمایت آن‌ها از بازار سهام می‌شود. از سوی دیگر نیز این مسئله باعث کاهش جذابیت بازار برای خریداران خواهد شد، چرا که قیمت‌ها زیاد تغییر نمی‌کنند.

از سویی شاخص کل در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورتی که این حمایت شکسته نشود، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. شاخص هم‌وزن نیز در نزدیکی حمایت کوتاه مدت خود قرار دارد. در صورت عدم شکست حمایت فوق، روند کوتاه مدت آن صعودی خواهد بود. امروز نمادهای شاخص‌ساز عرضه بیشتری به نسبت نمادهای کوچک و متوسط داشته‌اند.

در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، خروج نقدینگی حقیقی (فروش حقیقی به حقوقی) به ارزش ۱۵۵۰ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. امروز نیز روند خروج نقدینگی حقیقی برای چهارمین روز متوالی با ثبت رقم ۸۳۹ میلیارد تومان همچنان ادامه دارد. در یک هفته گذشته بر شدت خروج هم نسبت به میانگین ماهانه افزوده شده است.

برآیند معاملات صندوق‌های درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۵۶۱ میلیارد تومان ورود نقدینگی حقیقی به این صندوق‌ها است. امروز نیز با ورود ۶۱۳ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی برای چهارمین روز متوالی به صندوق‌های درآمد ثابت، دریافت سود ثابت همچنان مورد استقبال حقیقی‌ها قرار دارد. در یک هفته گذشته شیب ورود به این صندوق‌ها هم نسبت به میانگین ماهانه، در حال افزایش است.

ارزش صف‌های خرید ۴۲۶ میلیارد تومان است که کاهش ۴۰ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان می‌دهد. همچنین ارزش صف‌های فروش هم با کاهش ۴۸ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی همراه بوده و در محدوده ۱۲۱۸ میلیارد تومان قرار دارد.

بیشترین ارزش معاملات را گروه بانکی با ثبت رقم ۳۳۸ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروه‌های فلزات اساسی با ارزش معاملات ۲۴۶ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) و شیمیایی با ارزش معاملات ۱۹۲ میلیارد تومان (۰.۷ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

گروه حمل و نقل با ارزش معاملات ۱۶۵ میلیارد تومان (۱.۹ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه پالایش فرآورده های نفتی با ارزش معاملات ۱۶۰ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) و گروه چندرشته‌ای با ارزش معاملات ۱۱۷ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.

کد خبر: 74491

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 8 =