به گزارش آتیهآنلاین به نقل از روابط عمومی بهزیستی قم، محمدرضا رحیمی موحد ضمن تبریک هفته ناشنوایان با اعلام این که شعار هفته ناشنوایان امسال "زبان دستها را بشنویم و درک کنیم" بیان کرد: حدود یک هزار نفر از ناشنوایان استان، دانشآموز هستند و ۱۸ نفر هم دانشجوی ناشنوا در استان داریم .
وی افزود: معلولیت یا بیماری ناشنوایی ۵۰ تا ۶۰ درصد قابل پیشگیری است و از ابتدای سال تاکنون برنامه های پیمایشی در زمینه ناشنوایی و کم شنوایی در این استان انجام شده است.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی قم به برگزاری برنامههایی از جمله غربالگری نوزادان و مشاوره ژنتیک اشاره کرد که در قالب پیشگیری از ابتلا به اختلالات شنوایی در ۶ ماه نخست امسال در استان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه غربالگری کم شنوایی در نوزادان و شیرخواران مشتمل بر سه بخش غربال، تشخیص و مداخله درمانی است، افزود: آزمون OAE یکی از مهمترین آزمایش های غربالگری شنوایی نوزادان در بدو تولد است که در زایشگاه توسط کارشناس بهزیستی برای همه نوزادان انجام میشود و طبق آمار در سال ۱۴۰۲ بهزیستی موفق به غربالگری شنوایی ۱۸۱۰۰ نوزاد و ۱۶ هزار کودک ۳ تا ۶ سال شد و در شش ماهه اول امسال هم ۸۲۰۰ نوزاد و ۸۵۰۰ کودک ۳ تا ۶ سال غربالگری شنوایی شدند.
رحیمی موحد در مورد تنوع خدمات ارائه شده به ناشنوایان گفت: در طی سال ۱۴۰۲ و شش ماهه اول ۱۴۰۳ حدود ۱۰۰ مورد تسهیلات اشتغال به ناشنوایان پرداخت شده است. در همین بازه زمانی ۱۳۲ مورد سمعک و بیش از ۳۴۲ مورد باطری سمعک تحویل ناشنوایان شده است. ۲۱۷ مورد سبد کالا و ۱۶ مورد معرفی نامه جهت استفاده از تخفیفات اخذ انشعابات ارائه شده و ۶۷ مورد هم کمک هزینه کاشت حلزون به کودکان ناشنوا تعلق گرفته است .
جهت گرامیداشت هفته ناشنوایان برنامههای متعددی توسط بهزیستی و تشکلهای غیردولتی فعال در حوزه ناشنوایان برگزار خواهد شد.
نظر شما