به گزارش آتیه آنلاین، بررسی مشارکت اقتصادی زنان در دادههای مرکز آمار حاکی از آن است که جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر زنان در فصل بهار امسال حدود ۳۲ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۴۸ نفر بوده که از این جمعیت، چهار میلیون و ۶۵۴ هزار و ۵۱۴ نفر آنان مشارکت اقتصادی داشته و حدود ۲۷ میلیون و ۶۳۲ هزار نفر جمعیت غیرفعالند.
همچنین بر مبنای دادههای مربوط به مشارکت اقتصادی در جامعه، این شاخص اقتصادی زنان در فصل بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۰.۲ درصدی داشته است. همچنین زنان ۳۰ تا ۳۴ سال نیز سهم حدود ۲۲ درصدی، زنان از ۳۵ تا ۴۰ سال سهم ۲۰ درصدی و زنان از سن ۴۵ تا ۶۵ ساله سهم زیر ۲۰ درصدی در مشارکت اقتصادی داشتهاند.
فراهم بودن زیرساختهای صنعتی، تجهیز کارخانهها در عبور از سنتی به صنعتی، رفع موانع تولید، شرایط صنعتی و توسعه شهرکها و نواحی صنعتی در بسیاری از استانها منجر شده است تا زنان به اشتغال در بخش صنعت گرایش پیدا کنند.
نتایج پژوهشها و بررسیها نشان میدهد که صنایعی از جمله «مواد غذایی و آشامیدنی» و «تولید منسوجات»، نسبت به سایر صنایع باعث جذب بیشتر زنان شده است. البته تحصیلات زنان در شاخههای مهندسی و تکنسینها و پستهای مدیریتی نیز به اشتغال آنان در بخش صنعت کمک چشمگیری کرده است. ضمن اینکه طبق آمارهای مستند مرکز آمار ایران، سهم زنان از جمعیت شاغل فارغالتحصیل شده از کل شاغلان حدود ۴۸.۱ درصد است.
سهم بیش از ۲۰ درصدی شاغلان صنعتی زن در ۱۷ استان
بررسی اشتغال زنان در بخش صنعت کشور برای فصل بهار امسال نشان میدهد که در ۱۷ استان کشور بیش از ۲۰ درصد سهم اشتغال به زنان در بخش صنعت اختصاص یافته است؛ یعنی در ۵۴.۸ درصد استانها، اشتغال زنان بالای ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است.
تحلیل دادههای مرکز آمار نشان میدهد که در بهار امسال، یک میلیون و ۹ هزار و ۵۳۳ زن در بخش صنعت مشغول به کارند یعنی حدود ۲۵.۵ درصد از زنان در بخش صنعت کار میکنند. آمار اشتغال زنان در بخش صنعتی امسال نسبت به مدت مشابه بهار سال گذشته روند رو به رشد داشته است و شامل یک درصد یعنی چیزی حدود ۲۹ هزار و ۵۵ نفر به تعداد زنان شاغل در بخش صنعت افزوده شده است.
کدام استانها بیشترین اشتغال صنعتی زنان را دارند
ورود زنان به بخش صنعت باعث شده است تا چهره مردانه صنعت تغییر کند و سهم زنان در این عرصه بیشتر و توانمندی آنان نمود بیشتری پیدا کند. هرچند سهم مردان در بخش صنعت بیش از زنان است و شکاف عمیقی در این عرصه وجود دارد، اما توانمندی زنان و تأکید بر صنعتیسازی منجر به افزایش حضور زنان در این بخش نسبت به گذشته شده است.
بررسی اشتغال صنعتی زنان در استانهای کشور، نشان میدهد که در ۱۷ استان روند اشتغال زنان این بخش بیش از ۲۰ درصد و در ۱۳ استان کمتر از ۲۰ درصد بوده است. از اینرو سهم اشتغال بخش صنعت در هر استان نسبت به ظرفیتها و زیرساختهای صنعتی متفاوت است.
استانهای سیستان و بلوچستان، اصفهان، آذربایجانشرقی، چهارمحال و بختیاری و قم با بیشترین شاغلان زن در بخش صنعتی سهمی بین ۳۸ تا ۵۴.۸ درصدی در اشتغال دارند.
علی دانیال
نظر شما