تاثیر قطعی برق در ورشکستگی واحدهای صنعتی

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اثرات منفی قطعی‌های برق تاکید کرد که برخی واحدهای تولیدی توان تحمل خسارات وارده را نداشته‌اند و به سمت ورشکستگی رفته‌اند.

عبدالوهاب سهل‌آبادی در گفتگویی با آتیه آنلاین؛ به ارائه توضیحاتی درباره تاثیر قطعی‌های برق بر فعالیت صنایع پرداخت و گفت: امروز موضوع قطع برق بحثی است که از یک روستایی گرفته تا کارخانه داران بزرگ و کوچک از آن گلایه می‌کنند.

وی گفت: تمام این سال‌ها همه مشترکان برق به تناسب مصرفی که داشته‌اند در هر قبض خود مبلغی را تحت عنوان دیماند پرداخت کرده‌اند که این رقم بابت نگهداری و توسعه سرویس لحاظ می‌شود اما گویا به درستی هزینه نشده یا اصلاً در این حوزه هزینه نشده است و ما شاهد تبعات این موضوع برای مردم و از همه مهمتر تولید کنندگان هستیم.

رئیس هِیأت مدیره کانون انجمن های صنفی کارفرمایان استان اصفهان ادامه داد: آیا زمانی که شاهد این حجم از قطعی برق هستیم این اتفاق می‌افتد که بگویند به طور مثال تولید کننده برای کارگر خود حق بیمه پرداخت نکند یا مزد کارگر کمتر شود؟ آیا اداره مالیات در محاسبه ارقام چنین موضوعی را محاسبه می‌کند؟ ما در طول سال با هزینه‌های این گونه متعددی مواجه هستیم و متاسفانه وقتی که به دنبال قطعی برق فعالیت و تولید ما مورد تحدید قرار می‌گیرد، هیچکس پاسخگو نیست. در ادوار گذشته دولت نیز همواره همین گونه بوده و خسارات قطع برق و گاز تنها متوجه کارخانه‌دار شده است.

رئیس خانه صنعت معدن و تجارت در ادامه عنوان کرد: طی این سال‌ها بسیاری از تولید کنندگان بابت خساراتی که در این حوزه متحمل می‌شوند به قوه قضاییه در استان‌های مختلف شکایت کرده‌اند اما هیچگاه نشده است که حتی مبلغی اندک برای جبران این خسارت پرداخت شود. زمانی که برق قطع می‌شود خسارت‌هایی که به تولید کننده وارد می‌شود تنها به همان چند ساعت محدود نمی‌شود و برای ساعت‌های بعدی نیز تبعات این موضوع قابل مشاهده است.

وی ادامه داد: به طور مثال زمانی که شاهد قطعی برق هستیم پس از اتصال مجدد به چند ساعت زمان نیاز است تا سیستم تولید وارد مدار شود. از سوی دیگر امسال شاهد بوده‌ایم که علاوه بر قطعی‌هایی که برنامه‌ریزی شده و از قبل اعلام شده بود، در موارد متعدد به شکل ناگهانی نیز برق مجموعه‌ها قطع می‌شد که این مسئله آسیب‌های بسیاری برای بخش تولید به همراه داشته است.

وی گفت: این شیوه موجب می‌شود که زیان‌های انباشته به سمت تولید کننده وارد شود و گاه برخی از تولید کنندگان در شرایطی قرار می‌گیرند که دیگر توان تحمل زیان‌های وارد را نداشته و وارد فاز ورشکستگی می‌شوند اما این تمام ماجرا نیست و برای واحدهای دیگر هم قطعی برق تبعات متعددی به همراه دارد. به عنوان مثال این موضوع باعث می‌شود سرعت کار کاهش یافته و از سوی دیگر روحیه کارکنان تخریب شود. همچنین انضباط منابع انسانی که با شگردهای مختلف و در طول زمان ایجاد شده به راحتی از بین می‌رود و شاهدیم که جمع کارمندان بیکار در کنار هم منجر به ایجاد فساد کاری می‌شود و این‌ها خسارت‌هایی است که به هیچ عنوان قابل جبران نیست.

سهل‌آبادی در ادامه به بحث تولید برق و ایجاد نیروگاه‌ها اشاره کرد و گفت: امروز نیروگاه‌های ما و شبکه برق فرسوده شده و شاهد تشدید افت برق هستیم. از سوی دیگر سازمان توانیر دست به اقداماتی می‌زند که در هیچ کجای دنیا قابل مشاهده نیست. اکنون به تولیدکنندگان گفته می‌شود که زمینی در متراژهای مختلف در اختیار اداره برق قرار دهند تا برای آنها پست برق گذاشته شود. در نهایت این شرایط همکاران ما را با ناراحتی بسیار مواجه کرده و مرجعی هم برای رسیدگی به این وضعیت وجود ندارد.

وی گفت: اکنون نمی‌توانیم آمار دقیقی ارائه کنیم که به واسطه قطعی‌های صورت گرفته تولید همکاران ما در بخش صنعت تا چه اندازه تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش پیدا کرده است اما به هر میزان که برق مصرفی در واحدهای تولیدی کاهش یابد، به همان میزان تولید نیز تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

سهل‌آبادی افزود: در سال جاری بحث افزایش بی‌سابقه دما نیز باعث شد که مشکلات بیشتر شود چرا که مصرف برق بالاتر رفت و قطعی‌ها تشدید شد اما با این وجود برای توسعه و توانبخشی شبکه برق اقدام خاصی صورت نگرفته و برنامه‌ریزی خاصی نشده است.

وی ادامه داد: اکنون در برخی از شهرهای شمالی کشور مانند گیلان و مازندران و گلستان بحث استفاده از انرژی‌های پاک و انرژی خورشیدی مطرح می‌شود اما باید دید که آیا این قابلیت در تمامی استان‌های کشور وجود دارد؟ به هر حال این‌ها مواردی است که باید در دستور کار دولت قرار گرفته و از سوی دولتمردان بررسی شود.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت در بخش پایانی صحبت‌های خود به موضوع ایجاد نیروگاه‌های برق اشاره کرد و گفت: در دوره‌ای افراد را برای ایجاد نیروگاه‌های کوچک مقیاس تشویق کردند تا میزان تولید برق کشور افزایش پیدا کند اما پس از آنکه عده‌ای برای ایجاد این نیروگاه‌ها اقدام کردند وزارت نیرو در پرداخت مطالبات آنها تعلل کرد و بر این اساس اکثر افرادی که به این حوزه ورود کرده بودند ورشکسته شدند. به عبارت دیگر شرایط به گونه‌ای پیش رفت که هزینه‌ها برای افرادی بود که این نیروگاه‌ها را ایجاد کرده بودند و از سوی مقابل سود آن برای وزارت نیرو بود. اگر ما به دنبال افزایش تولید باشیم لازم است در حوزه تولید برق نیز شاهد ورود بخش خصوصی باشیم. در این زمینه راهکارهای متعددی وجود دارد که باید دید در دولت جدید مسئولان برای رفع این مشکلات چه اقداماتی را در دستور کار قرار خواهند داد.

کد خبر: 73304

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =