به گزارش آتیه آنلاین، براساس آمارهای موجود در حال حاضر حدود ۲۰۷ هزار بازنشسته و مستمریبگیر از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان استفاده میکنند که در همین راستا ارائه خدمات و تعهدات بلندمدت یکی از برنامههای راهبردی و محوری این صندوق بیمهای به گروه مستمریبگیران محسوب میشود.
اعطای ۲۲ هزار فقره تسهیلات قرضالحسنه برای نخستین بار به مستمریبگیران و بازشستگان تحت پوشش یکی از مهمترین برنامههای این صندوق در سه سال گذشته به شمار میرود. این مسیر توجه به بازنشستگان به منظور بهبود وضعیت معیشتی به عنوان یک برنامه راهبردی همچنان در دستور کار این صندوق قرار دارد.
یکی از اولویتهای راهبردی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ارائه خدمات در حوزه رفاهی و معیشتی به گروههای جامعه هدف محسوب میشود که در این مدت حوزه مستمریبگیران و بازنشستگان با اقدامات در بخش پرداخت تسهیلات، بیمه تکمیلی و افزایش میزان مستمری در اولویت برنامههای این صندوق قرار داشته است.
پرداخت اینگونه تسهیلات ضروری و قرضالحسنه با کارمزد چهار درصد برای نخستین بار در این دوره سه ساله برای مستمریبگیران تحت پوشش این صندوق انجام شده است تا ضمن توجه به این افراد، کمک معیشت برای آنها محسوب شود.
پرداخت سه هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه
بیتاله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به پرداخت مبلغ سه هزار میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه بانکی به مستمریبگیران و بیمهشدگان تحت پوشش اشاره کرد و گفت: مستمری مستمریبگیران صندوق برای حداقل بگیران با افزایش ۲۱۰ درصدی همراه بوده است و با اعمال افزایش مستمری در سال ۱۴۰۳، این اعداد به افزایش ۸۳ درصدی برای تمام مستمریبگیران خواهد رسید.
برقراری یکی از خدمات نظام مقدس اسلامی ایران را تأسیس صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر عنوان کرد و گفت: مزایای صندوق پرداخت مستمری سالمندی، ازکارافتادگی، بازماندگان و نقل و انتقال سوابق بیمهای به اعضای اصلی و تبعی است.
ارائه خدمات به این تعداد بازنشسته و مستمریبگیر تحت عنوان بخشی از اقدامات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان به شمار میرود که در این مدت یک هزار روز فعالیت صندوق، مستمریبگیران و بازنشستگان از خدمات همهجانبهای در بخش بیمهای، بازنشستگی، بیمه تکمیلی و پرداخت مستمری استفاده کردند.
این صندوق پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به گروههای بازنشستگان تحت پوشش را بدون مراجعه به بانک و بدون ضامن برای مستمریبگیران در نظر گرفته است تا با تأمین به موقع اعتبارات موردنیاز آن این تسهیلات در اختیار افراد متقاضی و دارای شرایط قرار گیرد.
اجرای همه تعهدات در قبال مستمریبگیران
خدمات همهجانبه صندوق بیمه اجتماعی به جامعه هدف در بخش پرداخت مستمری، افزایش حقوق و دیگر تعهدات به شیوهای مطلوب به گروههای تحت پوشش ارائه شده است. البته پرداخت تسهیلات برای نخستین بار یکی از مهمترین اقدامات صندوق بوده که نشان از توجه این نهاد بیمهگر به مستمریبگیران تحت پوشش است.
مصطفی شریعتی، مدیرکل تعهدات قانونی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نیز به افزایش ۲۰ درصدی مستمری مستمری بگیران صندوق اشاره کرد و گفت: برهمین اساس معوقات مستمری مستمریبگیران صندوق از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان خرداد ماه محاسبه و به حساب مستمریبگیران واریز شد. در هفته سوم تیرماه سال جاری نیز بیش از یک هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال به حساب ۲۰۳ هزار و ۳۵۵ نفر از مستمریبگیران صندوق واریز شد.
این موارد بخشی از خدمات صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر به جامعه مستمریبگیران و بازنشستگان تحت پوشش است تا از این طریق ضمن حمایت از این گروهها در راستای اجرای کامل تعهدات در قبال این افراد اقدامات اساسی و کاربردی انجام دهد.
آمارهایی از مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی
براساس دادههای آماری موجود، در حال حاضر در مجموع تعداد ۲۰۶ هزار و ۸۵۷ نفر از مزایای تعهدات بلندمدت صندوق به صورت ماهانه استفاده میکنند که از این تعداد ۱۰۵ هزار و ۶۵۴ نفر از مزایای مستمری بازماندگان (فوت)، تعداد ۴۱ هزار و ۷۵۶ نفر از مزایای مستمری بازنشستگی پیش ازموعد، تعداد ۴۸ هزار و ۷۰۹ نفر از مزایای مستمری بازنشستگی سالمندی و تعداد ۱۰ هزار و ۷۳۸ نفر از مزایای مستمری ازکارافتادگی کلی بهرهمند هستند.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان که از سال ۱۳۸۴ به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده اکنون حدود ۲۰۶ هزار مستمریبگیر و بازنشسته و بیش از سه میلیون نفر به عنوان اعضا و بیمهشده تحت پوشش دارد. ارائه خدمات به گروه بازنشستگان یکی از وظایف ذاتی این صندوق محسوب میشود.
برآورد صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر این است که حدود ۳۰ میلیون نفر جامعه هدف این صندوق در میان جامعه روستاییان، عشایر و ساکنان شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر باشند البته شرط اصلی برای برخورداری از این بیمه، افراد با داشتن سن ۱۸ تا ۵۰ ساله در مناطق اشاره شده است که جامعه هدف در این گروههای سنی به حدود ۱۰ میلیون نفر میرسند.
براساس آمارهای موجود، در حال حاضر سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه شده تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار دارند که البته این صندوق با توسعه پوشش بیمهای در سالهای آینده به دنبال جذب افراد بیمهشده جدید است تا ضمن پایداری و ماندگاری صندوق در راستای ایفای تعهدات و ارائه خدمات بهتر به بیمهشدگان و مستمریبگیران این صندوق اقدام کند.
اقدامات جذب بیمهشدگان و آماری بالای این گروهها در ازای حدود ۲۰۶ هزار مستمریبگیر پایداری و ماندگاری صندوق را با داشتن ضریب پشتیبانی ۱۰ نشان میدهد چرا که در حال حاضر به ازای هر ۱۰ بیمه شده تنها یک نفر از این صندوق مستمری دریافت میکند.
نظر شما