تسهیل خدمات با هوشمندسازی تأمین اجتماعی

خدمات‌رسانی به مخاطبان، ذینفعان و شرکای اجتماعی از جمله تکالیف قانونی سازمان تأمین اجتماعی محسوب می‌شود، در همین راستا حرکت به سمت غیرحضوری شدن خدمات و هوشمندسازی این نهاد بیمه‌ای به منظور تسهیل در ارائه خدمات از برنامه‌های راهبردی این سازمان بیمه‌گر در سه سال گذشته بوده است.

به گزارش آتیه آنلاین، حرکت در مسیر هوشمندسازی در این دوره سه ساله به شیوه‌ای دنبال شده که همه مخاطبان و شرکای اجتماعی بتوانند ضمن تسهیل در روند دریافت خدمت، شفافیت در اجرای برنامه‌های سازمان تأمین اجتماعی را شاهد باشند. این هدف‌گذاری در هزار روز گذشته به عنوان یکی از رویکردهای مثبت مدیریت این سازمان بود.

افزایش خدمات غیرحضوری، پایدارسازی و توسعه نسخه الکترونیک، اجرای پروژه هوشمند و اجرایی شدن برنامه کاربردی تأمین من در مسیر هوشمندسازی تأمین اجتماعی دنبال شده و بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران، بازنشستگان و شرکای اجتماعی در این راه بهترین خدمات را بدون حضور در شعب و مراکز دریافت می‌کنند.

همچنین از دیگر مسیرهای دریافت خدمات هوشمند در سازمان تأمین اجتماعی ارائه خدمات مشاوره در مرکز ارتباطات مردمی سازمان با شماره تلفن ۱۴۲۰ و طراحی و اجرای گام‌های هوشمندسازی محسوب می‌شود که در این زمینه نیز اقداماتی اثربخشی در راستای ارائه خدمات غیرحضوری برنامه‌ریزی و اجرایی شد.

افزایش خدمات غیرحضوری به ۵۹ خدمت

سازمان تأمین اجتماعی که گسترش خدمات بیمه‌ای، درمانی و بازنشستگی را به صورت جدی در سه سال گذشته در دستور کار قرار داده بود در راستای توسعه خدمات غیرحضوری نیز تلاش‌های فراوانی برای ارائه بهتر خدمات به بیمه‌شدگان، مستمری‌بگیران و همه شرکای اجتماعی انجام داده است.

اجرای خدمات غیرحضوری با طرح ۳۰۷۰ یعنی ۳۰ خدمت برای کاهش ۷۰ میلیون بار مراجعه همه ذینفعان و شرکای اجتماعی به مراکز درمانی و بیمه‌ای برنامه‌ریزی شده اما توسعه خدمات غیرحضوری در چند سال گذشته باعث شده که در حال حاضر ۳۰ خدمت به ۵۹ خدمت غیرحضوری تبدیل شده است تا همه گروه‌های تحت پوشش بتوانند بدون مراجعه به شعب تأمین اجتماعی خدمات موردنیاز خود را دریافت کنند.

اجرای برنامه خدمات غیرحضوری در سامانه‌ای به همین نام در سازمان تأمین اجتماعی برنامه‌ریزی شده است به گونه‌ای که سالانه بیش از ۱۶۰ میلیون مراجعه و بیش از ۴۴ میلیون ارائه خدمات در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir به همه گروه‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

تولید ۹۸ درصد نسخه‌های الکترونیکی در تأمین اجتماعی

مسیر پایدارسازی و توسعه نسخه الکترونیک یکی دیگر از برنامه‌های این سازمان بیمه‌گر در راستای حرکت به سمت تأمین اجتماعی هوشمند است که در این راستا تولید نسخه‌های پزشکان به صورت الکترونیکی از برنامه‌های اصلی به شمار می‌رفت که در حال حاضر بخش عمده‌ای از برنامه‌های پیش‌بینی شده در این مسیر نیز محقق شده است.

براساس آخرین داده‌های آماری سازمان تأمین اجتماعی ارتقاء نسخه الکترونیکی از ۵۲ درصد در سال ۱۴۰۰ و روی کار آمدن مدیریت این سازمان به ۹۸ درصد در سال گذشته رسیده است که این موضوع نیز یکی از دستاوردهای بزرگ حوزه هوشمندسازی خدمات در بخش مراکز درمانی محسوب می‌شود.

اجرای پروژه لیست هوشمند در همه شعب کشور

توسعه خدمات در بخش پروژه هوشمندسازی این بار به لیست هوشمند کارفرمایان و کارگران تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی با جامعه آماری ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیمه شده اصلی رسید به شیوه‌ای که در حال حاضر لیست حق بیمه همه این گروه‌ها به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود.

براساس برنامه‌ریزی و اقدامات انجام شده اکنون در همه شعب کشور با هدف تسهیل ارائه خدمت در انجام نظارت‌های برخط که از بدهکاری و بستانکاری کاذب کارفرمایان جلوگیری می‌کند، پروژه لیست هوشمند اجرایی شده است تا کارفرمایان بتوانند بدون حضور در شعب بیمه‌ای علاوه بر ارائه لیست بیمه جامعه کارگران نسبت به پرداخت آن هم اقدام کند.

چهار میلیون کاربر برنامه کاربردی تأمین من

سازمان تأمین اجتماعی با تحت پوشش داشتن ۴۷ میلیون نفر در قالب ۵۳ درصد جامعه نیاز به توسعه خدمات به صورت الکترونیک و هوشمندسازی داشت که با اجرای طرح‌هایی همچون سامانه خدمات غیرحضوری و برنامه کاربردی تأمین من در حال حاضر برنامه‌های خود را در راستای تأمین اجتماعی هوشمند دنبال می‌کند.

در بخش برنامه کاربردی تأمین من هدف اصلی تسهیل استفاده از خدمات غیرحضوری بر بستر فضای الکترونیک برای مخاطبان و شرکای اجتماعی بود که با استقبال بی‌نظیر مخاطبان روبه‌رو شد و اکنون به واسطه خدمات گسترده در این بستر، ذینفعان بخشی از خدمات موردنیاز خود را در این برنامه دریافت می‌کنند.

داده‌های آماری سازمان تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که در حال حاضر ۵۳ خدمت در برنامه کاربردی تأمین من به صورت غیرحضوری به مخاطبان ارائه می‌شود. در همین راستا نیز چهار میلیون کاربر این برنامه محسوب می‌شوند و از این بستر برای دریافت خدمات خود اقدام می‌کنند.

بیش از هفت میلیون مشاوره در مراکز ۱۴۲۰

راه‌اندازی مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۴ بستری را برای ارائه مشاوره به مخاطبان و ذینفعان این سازمان فراهم کرد تا جامعه تحت پوشش این سازمان بتوانند بخشی از خدمات خود را از این مرکز ارتباطات به شماره ۱۴۲۰ دریافت کنند.

پاسخگویی و مشاوره ۲۴ ساعته با ارائه سالانه بیش از هفت میلیون و ۵۰۰ هزار خدمت مشاوره‌ای در مراکز ۱۴۲۰ از دیگر دستاوردهای سازمان تأمین اجتماعی در بستر خدمات غیرحضوری به شمار می‌رود تا مخاطبان با ارتباط با این شماره تلفن بدون حضور در شعب و مراکز درمانی به مشاوره‌های لازم دسترسی داشته باشند.

براساس آمارهای موجود مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین اجتماعی روزانه بیش از ۲۶ هزار مشاوره حضوری و غیرحضوری از طریق این مرکز به مخاطبان ارائه می‌شود.

سازمان تأمین اجتماعی به عنوان بزرگترین نهاد بیمه اجتماعی کشور توسعه خدمات غیرحضوری و هوشمندسازی این سازمان را به عنوان یک برنامه راهبردی و اساسی خود در نظر دارد تا جامعه ۴۷ میلیون نفری تحت پوشش بتوانند از خدمات غیرحضوری بهره‌مند شوند.

کد خبر: 72877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =