اجرای بیش از ۱۳۰ طرح و پروزه پتروشیمی در نقاط مختلف کشور

معاون وزیر نفت گفت: امروز بزرگترین کارگاه کشور، صنعت پتروشیمی است و بیش از ۱۳۰ طرح و پروژه پتروشیمی در نقاط مختلف کشور درحال اجرا است.

به گزارش آتیه آنلاین، مرتضی شاه‌میرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران گفت: جشن بومی‌سازی کاتالیست‌های صنعت که در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی استفاده می‌شود را برگزار می‌کنیم.

وی افزود: کاتالیست و دانش آن و هسته مرکزی توسعه و گسترش آن در صنعت پتروشیمی است.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه "تصمیم‌گیران صنعت نفت باید برای رفع نقایص تأمین خوراک پتروشیمی چاره‌اندیشی کنند"، گفت: مسئله تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی از مهم‌ترین اولویت‌های صنعت پتروشیمی است تا ظرفیت‌های خالی این صنعت، مورد استفاده بهینه قرار گیرد.

وی افزود: کلان روندهای جهانی تمامی موازنه مصرف فعلی را برهم می زند، با توسعه انرژی های تجدیدپذیر، مصرف جهانی نفت از ۱۰۲ میلیون بشکه در روز به حدود ۹۰ میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت و ما با داشتن اولین ذخایر نفت و گاز جهان که حدود ۱۱۰۰ میلیارد بشکه نفت درجای معادل داریم که یک رقم افسانه‌ای است و در آینده در کاهش استفاده جهانی از نفت، متاثر خواهیم شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه دانش اقتدار و قدرت خلق می‌کند، گفت: امروز ایران از منظر نیروی انسانی متخصص و تحصیل‌کرده و امکانات اقتصادی و توسعه دانش در جایگاهی قرار دارد که می‌تواند با توسعه صنعت پتروشیمی، در شرایطی که مصرف انرژی اولیه در جهان تغییر می‌کند، اما استفاده از محصولات پتروشیمی رو به افزایش خواهد بود، روند را به نفع ایران تغییر دهیم و لز ظرفیت‌های جهانی بهره بگیریم.

وی افزود: اگر تقاضا برای خرید نفت ایران تا ۱۰ سال آینده کاهش می‌یابد، با توسعه صنعت پتروشیمی که همه تصمیم‌گیران باید پای کار بیایند، می‌توانیم در شرایط جدید جهانی، رشد اقتصادی کشور را تضمین کنیم.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: باید در روندهای توسعه پتروشیمی از تخصیص زمین تا صدور مجوز و تخصیص تسهیلات سرعت بگیرد و از بروکراسی‌ها عبور کنیم تا شاهد سرعت‌گیری روند توسعه پتروشیمی‌ها باشیم.

وی افزود: تلاش شده سرعت طرح‌ها به صورت ملموسی افزایش یابد و ۶ طرح را حدود یکی دوماه اخیر با حضور معاون اول رئیس جمهوری افتتاح شد و در آینده نزدیک هم ۳ یا ۴ مجتمع پتروشیمی جدید افتتاح می‌شوند و ۱۵ یا ۱۶ طرح زیرسازی و برخی از مجتمع ها آماده شده‌اند تا امسال به چرخه تولید کشور اضافه شوند.

شاه‌میرزایی با اشاره به توافق ۶.۵ میلیارد دلاری با واحدهای پتروشیمی برای سرمایه گذاری در میادین گازی گفت: این اتفاق می‌تواند کمک موثری در زمینه تامین پایدار خوراک پتروشیمی‌ها باشد.

معاون وزیر نفت تکمیل زنجیره ارزش از اولویت جدی صنعت پتروشیمی دانست و گفت: تکمیل زنجیره ارزش ضمن تأمین مناسب نیاز محصولات تکمیلی، ارزش افزوده قابل توجهی به دنبال دارد و صادرات محصولات نهایی را جایگزین صادرات محصولات نیمه خام خواهد کرد.

وی افزود: توسعه صنعت پتروشیمی به صورت چندوجهی و گسترده، به توسعه بخش‌های مختلف کشور منجر می شود.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه امسال تولید صنعت از مرز ۸۰ میلیون تن خواهد گذشت، گفت: سال گذشته ۳۰ میلیون تن محصول پتروشیمی ایران به بازارهای جهانی صادر شد که رقم قابل توجهی است و قابلیت بازاریابی بیشتر و توسعه آن وجود دارد.

وی ادامه داد: امروز بزرگترین کارگاه کشور، صنعت پتروشیمی است و بیش از ۱۳۰ طرح و پروزه پتروشیمی در نقاط مختلف کشور درحال اجرا است.

معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: با لایحه ای که در برنامه هفتم گنجانده شد، خوراک های مایع تا ۱۷ درصد و خوراک‌های گازی تا ۳۰ درصد می‌توانند از تخفیف‌های خوراک بهره مند شوند و این تحول اساسی در توسعه ایجاد می کند.

وی افزود: شرط بهره مندی از این تخفیف‌ها این است که ۴۰ درصد از سود سالیانه خودشان را باید صرف توسعه کنند.

کد خبر: 72842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 4 =