به گزارش آتیهآنلاین، طی روزهای گذشته چنین مقرر شده بود که پیشفروش بلیت پروازهای ایام اربعین به نجف و بغداد با قیمت مصوب از روز شنبه، ۱۳ مرداد ماه آغاز شود اما در همین اولین ساعات آغاز پیش فروش، اغلب ایرلاینها و سکوهای اینترنتی یا بلیتی با این مشخصات ارائه نکرده یا قیمتی به مراتب بالاتر از اعداد اعلام شده را را برای این مسیرها اعمال کردند.
مقصود اسعدیسامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در این باره چنین اعلام کرده بود که «قیمت مصوب بلیت پروازهای اربعین در مسیر تهران-نجف و فرودگاههای غرب کشور ۱۰ میلیون و برای مسیر مشهد-نجف و بغداد (فرودگاههای شرق کشور) ۱۲ میلیون تومان است. برای مسیر یکطرفه نیز قیمت بلیت به ترتیب ۵ و ۶ میلیون تومان است.»
وی در عین حال یادآور شده بود که «این نرخها را شرکتهای هواپیمایی بهصورت داوطلبانه اعلام کردهاند و از مردم میخواهیم مراقب عوامل واسطهای در خصوص گرانفروشی احتمالی باشند.»
این مقام مسئول برخی سایتهای فروش اینترنتی بلیت را به عنوان واسطههای غیر مجاز نام برده و با تاکید بر اینکه در عراق هم خرید بلیت مشمول هزینههای ارزی میشود، به زائران توصیه کرد که پیش از آغاز سفر بلیت رفت و برگشت خود را بهصورت یکجا خریداری کنند. به گفته این مسئول صنفی تاریخ فروش بلیتهای اربعین نیز از ۲۴ مرداد تا ۹ شهریور ماه سال جاری محسوب میشود.
اما اگر همین حالا فردی قصد خرید بلیت از طریق سایتهای مختلف فروش اینترنتی بلیت هواپیما را داشته باشد احتمالا یا با مشکل مواجه شده یا بر اساس روز انتخابی با قیمتهایی به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده مواجه خواهد شد بهگونه ای که یکی از این سایتها که حداقل از فروش بلیت سر باز نزده برای روز پنجشنبه، یک شهریور ماه مبلغی معادل ۱۸ میلیون و ۱۵۸ هزار تومان را تنها برای پرواز یکطرفه تهران-نجف اعمال کرده است و در سایر روزها نیز در اغلب موارد قیمت رقمی بیش از ۱۰ میلیون تومان است.
نکته جالب اینکه برای دور زدن محدودیت ها این سایت بجای عرضه بلیت ایرلاینهای داخلی قیمت بلیت ایرلاینهای خارجی را اعلام کرده و بلیت آنها را با قیمتهایی چند ده میلیون تومانی زده است. بطور مثال برای تاریخ ۲۴ مرداد ماه بلیتی از هیچ یک از ایرلاینهای ایرانی عرضه نکرده و در ازای آن از شرکتهای "فلای بغداد"، "ایر عربیا"، "الامارات"، "فلای دبی"، "ترکیش"، "قطر ایر ویز" و" آجت" کرده که ارزانترین بلیت این شرکتها ۱۲ میلیون تومان بوده و در موارد متعدد به بیش از ۴۰ میلیون و برای شرکتی مانند قطر ایر ویز به بالغ بر ۸۰ میلیون تومان میرسد.
بر این اساس در حال حاضر جستجوی اینترنتی برای خرید بلیت پروازهای اربعین با قیمت اعلام شده عملا غیر ممکن است و مشخص نیست برای خرید بلیت با این قیمتها باید به کدام سایت مراجعه کرد؟ از سوی دیگر این نیز مشخص نیست که اگر شرکتهای فروش بلیت اینترنتی در این زمینه مقصر هستند چرا برخوردی با آنها صورت نمیگیرد و به تخلفات آنها رسیدگی نمیشود؟
به هر صورت طی سالیان گذشته و باتوجه به شرایط و ظرفیت ناوگان هوایی کشور بطور دائم تاکید شده که برای تهیه بلیتها بر اساس تقاضا رفتار میشود و حال مشخص نیست با توجه به مجموع شرایط چرا وعدههایی داده میشود که تا این اندازه دور از ذهن به نظر میرسند.
حال مقصود اسعدیسامانی، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پاسخ به این رفتار سایتهای فروشنده بلیت گفته قرار است بلیت ایرلاینهای مختلف هواپیمایی به تدریج عرضه شود و شرکتهای هواپیمایی زاگرس و ایرتور امروز فروش بلیط پروازهای اربعین را شروع کردند. اسعدی سامانی همچنین تاکید کرده که «عرضه بلیت محدود است و بهدلیل حجم تقاضا، بلیتهای عرضه شده به سرعت فروش رفته است.»
در این میان نکته جالب اینکه این مسئول همچنان تاکید دارد که قیمت پرواز یک طرفه از مبدا تهران حدود پنج میلیون تومان است؛ قیمتی که میتوان گفت پیدا کردن بلیت با آن روی سایتها اگر نه کاری غیر ممکن، حداقل امری بسیار دشوار است.
بر اساس دستورالعمل فروش پروازهای اربعین، بهای کل بلیت یک طرفه از استانهای خراسان، سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، مازندران و گلستان به بغداد یا نجف اشرف و بالعکس حداکثر ۶ میلیون تومان و همچنین بهای بلیت یک طرفه از تهران و سایر استانهای کشور (به استثناء استانهای فوقالذکر) به بغداد یا نجف اشرف و بالعکس، حداکثر پنج میلیون تومان تعیین شده است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما