به گزارش آتیهآنلاین به نقل از خبرگزاری ایسنا، حمید صاحب با بیان اینکه کاربری مورد انتظار از مراکز فرآموز بر اساس نیازهای روز جامعه تعریف و عملکرد این مراکز برای رفع این نیازها هدفگذاری شده است، افزود: ضعف ساختار مراقبتی و حمایتی از بدو کودکی با توجه به اهمیت رشدی این گروه سنی، نبود امکان اتصال خدمات داوطلبانه و مردمی به این دسته از کودکان و نیز ضرورت توجه به سنین زیر ۶ سال سبب شده است کاربری مراکز فرآموز برالی رفع این نیازها تغییر کند.
صاحب افزود: مراکز فرآموز در سال جاری علاوه بر ارایه خدماتی که تاکنون به گروه سنی ۶ تا ۱۲ سال ارایه میکردند به کودکان بدو تولد تا ۶ سالگی و مادران آنان خدمات آموزشی، رفتاری ارایه خواهند کرد و این مراکز و کارشناسان آن در کنار مادر کمک میکنند تا دوران قبل از بارداری، حین و بعد از آن و نیز دوره مهم فرزندداری از بدو تولد تا ۶ سالگی را به درستی سپری کنند.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه توجه به مادران و نیز توجه به رشد و تکامل فرزند از بدو تولد از رویکردهایی است که در مراکز فرآموز به آن توجه شده است، گفت: ایجاد محیط غنی از حس مادرانگی، تأمین احساس امنیت و اعتماد تربیت رفتاری و هیجانی کودک ایجاد محیط مناسب رشد همه جانبه و ایجاد پیوند احساسی با کودک از اقداماتی است که در مراکز فرآموز پیگیری خواهد شد.
صاحب با بیان اینکه در مراکز فرآموز موضوعات مرتبط با مادر و جنین تا تولد نیز مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در گذشته برنامههای آموزشی برای خانوادهها درباره الزامات فرزندآوری، بارداری به هنجار، مراقبتهای حین بارداری و مشکلات احتمالی در این دوران وجود نداشت، اما در رویکرد جدید، اداره سلامت شهرداری به این موضوعات ورود کرده و تلاش میکنیم با اجرای برنامههایی در مراکز فرآموز خلأهای گذشته را جبران کنیم.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران اضافه کرد بروز تنیدگی روانی در دوران بارداری از چالشهای این دوره است و از این رو در مرکز فرآموز منطقه ۲ به عنوان اولین مرکز فرآموز با رویکرد جدید در تهران، کارشناسان با مادر در دوران بارداری ارتباط و تعامل نزدیکی برقرار کرده و به مادر کمک میکنند تا این چالش دوران بارداری را با موفقیت پشت سر بگذارد.
به گفته او، اطمینان دادن به مادر درباره سلامت بارداری مقابله با مشکلات جسمی ناشی از بارداری کاهش ناهنجاریهای مادرزادی داخل رحمی و نیز انجام تستها و غربالگری از دیگر اقداماتی است که در مراکز فرآموز در راستای انجام ماموریتهای جدید محوله به این مراکز دنبال میشود.
صاحب با تشریح وظایف مراکز فرآموز در رویکرد جدید این مراکز، گفت: ترغیب به تصمیم گیری برای بارداری، کمک به گذران سلامت دوره بارداری کمک به تولد نوزاد با ارایه آموزشهای مرتبط همکاری با مادر برای گذراندن دوره نوزادی تا ۲ سالگی و نیز همکاری برای ارایه آموزش به کودکان ۲ تا ۶ سال برای آماده کردن مادر و فرزند برای ورود به دوره جدیدی از زندگی از اقداماتی است که در مراکز فرآموز پیگیری میشود.
او مهمترین رویکرد مراکز فرآموز را مراقبت از مادران در دوران بارداری و فرزندان از بدو تولد تا ۶ سالگی دانست و گفت: تربیت حسی، آموزشی، امنیت سلامت و تغذیه مادران و کودکان از دیگر رویکردهایی است که به شکل خاص در سال جاری از سوی مراکز فرآموز دنبال می شود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران با تاکید بر اینکه مداخلات مورد نیاز برای مراقبت و ترغیب والدین به فرزندآوری در مراکز فرآموز در ۳ سطح تعریف شده است، افزود: در سطح نخست ارایه آموزشهای عمومی و آگاه سازی مادران درباره موضوعات اولیه بارداری و نیز لزوم فرزندآوری با گسترده مخاطب عمومی و خانواده در دستور کار قرار گرفته است.
به گفته مدیرکل سلامت شهرداری تهران؛ مراکز فرآموز در سطح ۲ با گسترده مادران باردار باید با ارایه آموزشهای تجویزی برای حین و پس از بارداری شامل اصلاح باورهای شناختی در حوزه فرزندآوری و ملاحظات اجتماعی و فرهنگی مرتبط با آن از بارداری و سلامت مادران مراقبت کنند.
صاحب گفت: در سطح سوم مداخلات مراکز «فرآموز» نسبت به ارایه آموزشهای مراقبتی شامل مواجهه درست با نوزاد نارس و دارای اختلال و نیز ارجاع تخصصی به خدمات کلینیکال به مادرانی که نوزاد نارس و دارای اختلال دارند اقدام خواهند کرد.
نظر شما