به گزارش آتیهآنلاین به نقل ازروابط عمومی اداره سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، فردین وکیلی در جلسه ستاد اربعین حسینی که با محوریت کمیته هماهنگی روابط خارجی به ریاست اسماعیل زارعیکوشا، استاندار کردستان برگزار شد گفت: ایجاد مراکز آموزش فنی و حرفهای مشترک بین کردستان ایران و اقلیم کردستان عراق قابل اجرا و ضروری است، موارد باید به صورت مدون و مکتوب به نمایندگی وزارت خارجه اعلام شود.
وکیلی در ادامه بر ضرورت توسعه تعاملات بین دو کشور با بهرهگیری از توان و ظرفیت استان در بخش آموزشهای فنی و حرفهای تاکید کرد و گفت: همکاری در طراحی ساختار آموزشهای مهارتی غیررسمی متناسب با شرایط بومی اقلیم کردستان عراق براساس الگوی آموزش مهارتی ایران در وزارت کار و امور اجتماعی اقلیم، بومیسازی استانداردهای آموزشی در چهار خوشه صنایع، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر(به ازای هر خوشه 15 استاندارد با توجه به ظرفیتها و نیاز منطقه) و برگزاری دورههای آموزشی در مراکز آموزش فنی حرفهای و غیره از مواردی است که باید در اینباره مورد توجه قرار گیرد.
وی از تدوین برنامههای عملیاتی و قابل اجرا بین اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان و اقلیم کردستان عراق در قالب عقد تفاهمنامه همکاری بین دو منطقه خبر داد و افزود: متأسفانه در سنوات گذشته به واسطه مشکلات سیاسی و اجتماعی پیش آمده در اقلیم کردستان، سطح همکاریهای صورت گرفته در حوزه آموزشهای مهارتی تضعیف شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان بیان کرد: با رویکرد جدید در دولت سیزدهم، اقلیم کردستان عراق میتواند از تجارب و توانمندیهای بالقوه جمهوری اسلامی ایران منتفع شود.
وکیلی تدوین برنامه عملیاتی جامع و مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق توسط اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان کردستان را از جمله نقاط مشترک در همکاریهای دو جانبه دانست و گفت: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در بسته پیشنهادی خود در حوزه آموزشهای مهارتی، تربیت نیروی متخصص و ماهر در بخشهای مختلف مورد نیاز اقلیم است.
وی در پایان بیان کرد: تربیت مربیان اقلیم کردستان عراق با هدف بینیازی آن منطقه از کشورهای غربی و دستیابی به خوداتکایی در تربیت نیروی ماهر در چهارچوب تفاهمنامه همکاری مشترک میان دو کشور، از دیگر تاثیرات مثبت تقویت این ارتباطات است.
نظر شما