محمدرضا کاظمزاده در گفتگو با آتیهآنلاین با اشاره به تداوم کمکهای مردمی و خیران به زلزلهزدگان خوی میگوید: تاکنون ۶۵ میلیارد ریال کمک غیرنقدی و ۱۵ میلیارد ریال کمک نقدی از سوی خیران دریافت شده است. در حال حاضر نیز در مسیر رفتن به مناطق زلزلهزده برای توزیع ۲۲۲ هیتر برقی اهدایی یک خیّر در بین مددجویان هستیم.
کاظمزاده در پاسخ به پرسشی درباره کمبود چادر در مناطق زلزلهزده تاکید میکند: هیچ زلزلهزدهای، بدون چادر و بیسرپناه نمانده است بلکه تمام آنها در مساجد و اماکنی اسکان داده شدهاند و در عین حال، شماری از زلزلهزدگان نیز از روزهای اول پس از وقوع زلزله، در منازل اقوام و خویشان خود در شهرهای اطراف ساکن شدهاند. مددجویانی که منازل آنها صددرصد تخریب شده همه اسکان داده شدهاند.
مدیرکل دبیرخانه پدافند غیرعامل بهزیستی کشور با اشاره به بسیج ادارات کل بهزیستی سراسر کشور و خیّران برای تامین موادغذایی میگوید: اگرچه موادغذایی و اقلام اساسی زندگی آنها تامین شده و جای نگرانی نیست اما همچنان به کمکهای مردمی در این زمینه نیاز داریم.
او در پاسخ به پرسشی درباره نحوه و فرایند ساخت و بازسازی منازل زلزلهزدگان بیان میکند: در گام نخست پس از تکمیل فرایند ارزیابی بنیاد مسکن، اگر تایید شود که باید منازل به صورت کامل تخریب شوند با بهرهگیری از تسهیلات بنیاد و سازمان بهزیستی، عملیات ساخت کلید میخورد.
کاظمزاده اضافه میکند: در برخی از مناطق ارزیابی و تاییدها صورت گرفته و در حالحاضر خودروهای سنگین و بولدزر وزارت مسکن و شهرسازی مشغول فعالیت هستند تا پس از پاکسازی و جمعآوری مصالح و نخالهها، عملیات احداث آغاز شود.
او در پایان با تاکید بر لزوم تداوم جذب کمکهای مردمی میگوید: همچنان در زمینه تهیه اقلام اساسی و موادغذایی و همچنین کمک هزینه تعمیر و احداث منازل به کمکهای خیران نیازمند هستیم. قطعا مشارکت آنها در عملیات امدادرسانیها میتواند نقش موثری در به سامانشدن سریعتر زندگی زلزلهزدگان داشته باشد.
حال که بنابه گفته مسئولان امر واحدهای مسکونی ۷۰ روستای شهر خوی از ۲۰ تا ۸۰ درصد آسیب دیدهاند و به سه هزار و ۵۰ واحد مسکونی خسارت وارد شده است و همچنین گزارشها از اسکان موقت بسیاری از زلزلهزدگان در مساجد، دانشگاهها و کمپهای هلال احمر خبر میدهد، این پرسشها در ذهن ایجاد میشود که آیا نهادها و دستگاههای ذیربط عزمی بر اصلاح رویههای کند و فرسایشی مدیریت بحران دارند و اینکه اصلا قرار است چه نوع رویکرد مدیریتی و اجرایی برای تداوم امدادرسانی به زلزلهزدگان در دوران اسکان موقت اتخاذ کنند که علاوه بر تسکین رنج و دردشان در دوران زندگی گروهی و کمپی، زلزلهزدگان را به بازسازی مجدد منازلشان در کمترین زمان ممکن نویدبخش باشند؟
گزارش: مهین داوری
نظر شما