بانک‌ها برای پرداخت وام اشتغال مددجویان همکاری نمی‌کنند

رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بند ب تبصـره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به نحوه عملکرد بانک‌ها در اعطای تسهیلات اشتغال به مددجویان انتقاد کرد و گفت: اگر واقعا بانک‌ها توان پرداخت تسهیلات مالی را ندارند، ارائه تسهیلات تخصیص یافته منابع مالی سازمان در سال‌های آتی به بانک‌هایی که امکان تخصیص دارند واگذار شود تا بهزیستی بتواند جوابگوی مددجویان خود باشد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، سیدحسن صافی با اشاره به بند ب تبصـره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ که براساس آن مبلغ ۱۰ هزار میلیـارد تومان برای تسهیلات اشتغال به جامعه هدف سازمان بهزیستی اختصاص داده شده است، افزود: ۵۱ درصد این منابع پرداخت شده اما توزیع در بانک‌ها کم بوده است، به این معنی که ابلاغ اعتبارات انجام شده اما پرداخت به صورت قطره‌چکانی است. به طوری‌که بانک صادرات اجازه پرداخت حداکثر ۳۰ درصد از منابع را به مددجویان داده و بانک ملی اصلا توزیعی انجام نداده است.

او تاکید کرد: از میان ۱۶ بانکی که باید در این زمینه همکاری کنند، سهم بانک ملی ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که به‌رغم پیگیری‌های ما از بانک ملی به صورت مکرر و مکتوب و مکاتبه با کمیسیون اجتماعی و اقتصادی مجلس، این بانک هنوز برای ارائه تسهیلات به مددجویان ریالی پرداخت نکرده‌ است.

به گفته صافی، سال گذشته نیز بانک ملی صرفا ۲۰ درصد از منابع را برای سازمان بهزیستی آزاد کرد که به نظر می‌رسد باید دستگاه‌های نظارتی در این زمینه جدی‌تر وارد این مسئله شوند.

رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد که اگر واقعا بانک‌ها توان پرداخت تسهیلات مالی را ندارند، ارائه تسهیلات تخصیص‌یافته منابع مالی سازمان در سال‌های آتی به بانک‌هایی که امکان تخصیص دارند واگذار شود تا بهزیستی بتواند جوابگوی مددجویان خود باشد.

صافی با بیان اینکه سایر بانک‌ها نیز به صورت قطره‌چکانی تخصیص منابع دارند، گفت: همچنین ۷۰۰ میلیارد تومان منابع از بانک صادرات برای سازمان در نظر گرفته شده، اما این بانک تاکنون حدود ۲۵ درصد تسهیلات پرداخت کرده است.

او معتقد است: زمانی که ارائه تسهیلات به مددجویان از سوی بانک‌ها دچار مشکل باشد به همان میزان نیز اشتغال جامعه هدف دچار اختلال خواهد شد، چراکه جنس مشاغل مددجویان مشاغل خرد و خانگی و کسب و کارهای کوچک است که این منابع مالی می‌تواند برای آنها بسیار کمک‌کننده باشد. چه بخواهیم و چه نخواهیم حلقه مالی مهم‌ترین بخشی است که در تسهیل‌گری اشتغال جامعه هدف بهزیستی نقش دارد.

رئیس دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور در ادامه نیز نسبت به عملکرد برخی بانک‌ها درخصوص شروط ارائه تسهیلات به مددجویان انتقاد کرد و در این باره توضیح داد: امسال برای اولین بار بانک مرکزی شیوه‌نامه‌ای برای اینکه تسهیلات با اعتبارسنجی و یک ضامن پرداخت شود، صادر کرد. برخی از بانک‌ها برای ارائه تسهیلات این شیوه‌نامه را مدنظر قرار می‌دهند این کار را انجام می‌دهند؛ به‌طور مثال بانک پارسیان یا بانک سینا به خوبی در این حوزه عمل کرده‌اند اما برخی بانک‌ها شیوه‌نامه‌های داخلی خود را ملاک قرار داده‌اند و علی‌رغم اینکه انتظار داشتیم بانک توسعه تعاون و رفاه کارگران به دلیل ماهیت‌شان که وابسته به وزارت کار هستند در این زمینه آمار بهتری داشته باشند اما کاملا قطره چکانی پیش می‌روند.

صافی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعهد سازمان بهزیستی برای سال ۱۴۰۱ ایجاد چند اشتغال بوده و تاکنون چند شغل ایجاد شده است؟ گفت: طبق برنامه ششم توسعه تعهد کشوری ما ۶۵ هزار و ۴۵۰ هزار نفر است که تاکنون ۹۹ درصد در عمل به تعهدمان پیشرفت داشته‌ایم. به عبارتی ۶۴ هزار و ۸۰۲ نفر در سامانه رصد که توسط بهزیستی وارد پروسه اشتغال یا دریافت تسهیلات یا اشتغال مدل‌های مختلف سازمان بهزیستی هستند ثبت‌نام کرده‌اند.

او یادآور شد: باوجود اینکه بانک‌ها به طور کامل پرداختی نداشته‌اند نزدیک صد درصد تعهد برنامه ششم توسعه محقق شده است زیرا مدل‌های اشتغال سازمان بهزیستی صرفا وابسته به تسهیلات نیست. به طور مثال به ازای هر مجوزی که به یک موسسه یا مرکز وابسته به سازمان بهزیستی داده می‌شود ۲۵ درصد افراد باید از مددجویان تحت پوشش باشد.

کد خبر: 57806

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 4 =