آرزو ذکاییفر در گفتگو با آتیهآنلاین با تاکید بر نقش برجسته فعالیتهای توانمندسازانه زنان در سلامت اقتصاد و اجتماع ملتها بیان کرد: امروزه توانمندسازی زنان به عنوان موضوعی خاص در سراسر جهان در حال گسترش است و سازمان بهزیستی نیز با اعتقاد و باور به نقش محوری زنان در خانواده و جامعه و همچنین ارتقای سلامت جامعه و توسعه پایدار، برنامههایی را در دستور کار خود قرار داده است.
این مقاممسئول اعلام کرد: ایده تدوین برنامه «مشارکت اجتماعی زنان» با رویکرد مشارکت اجتماعی در جهت ارتقای توانمندیهای زنان در زمینه شیوههای جذب همیاری اجتماعی و همچنین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی دو سال قبل در معاونت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بهزیستی کشور کلید خورد.
مدیر دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: این برنامه در سال جاری نیز برای دومین سال متوالی در راستای ارتقاء توانمندیها و مشارکت زنان در گروههای سنی ۱۸ تا ۵۰ سال در سطح تمام استانهای کشور و محلات با تاکید بر اولویت مناطق کمتر برخوردار و حاشیهای اجرا شد.
ذکاییفر افزود: برنامه مدنظر علاوه بر ارتقاء توانمندی همیاریجمعی، باعث شناخت دقیق و منطبق بر واقعیات درباره مسائل و مشکلات گروه و محله، بستر یادگیری و تمرین مهارتهای حل مساله و چگونگی بهکارگیری ظرفیتهای موجود در شبکه ارتباطی را هموار میکند.
وی در ادامه موسسات غیرانتفاعی و مراکز غیردولتی را یکی از ظرفیتهای ارزشمند این سازمان دانست و گفت: همچنین امسال برنامه مشارکتی دیگری نیز با همکاری ۸۰۰ جمعیت همیار سلامت اجتماعی و مراکز مثبت زندگی با مشارکت ۶۰۰ تسهیلگر اجتماعی اجرا شد.
ذکاییفر با اشاره به اجرای این برنامه در سطح تمام استانهای کشور با اولویت محلات کمتر برخوردار و حاشیهای گفت: خوشبختانه با تامین بخشی از اعتبار اجرای این برنامه، ۵۰۰ محله تحتپوشش این طرح قرار گرفت؛ به طوریکه با تشکیل بیش از یکهزار و ۲۰۰ گروه زنان در محلات، ۶۱۶ پروژه سلامت اجتماعی با ابعاد پیشرفت محلات و توانمندسازی فردی و اجتماعی اجرا شد.
وی یکی از کارکردها و وظایف این دسته از برنامهها را جذب مشارکت و دخالت زنان در تمام مراحل حل مساله خواند و افزود: پس از شکلگیری گروهها با کمک و راهبری تسهیلگران محلی آموزشدیده مسائل و مشکلاتی که در گروه و محله آنها وجود دارد در جلسات آموزشی مختلف مورد بحث، بررسی و اولویتبندی قرار میگیرند و پس از آن نیازها، مسائل و اولویتها استخراج میشود.
ذکاییفر گفت: در همین راستا گروه موظف به طراحی و تدوین پروژهای برای کمک به رفع مساله در گروه یا محله خود است، یکی دیگر از وظایف اعضاء گروه حمایتطلبی از بخشهای دولتی، غیردولتی و خیرین در کنار منابع اعتباری سازمانی طرح است.
مدیر دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: اهمیت و اثرگذاری طرحهای از جنس مشارکت و پیوندهای مردمی- اجتماعی، به ضریب نفوذ آنها در گروه و جامعه هدف آنها وابسته است و امیدواریم بتوان سال آینده با توجه و تمرکز افزونتر سیاستگذاران و برنامهریزان در بخشهای پیشگیری و همچنین تامین منابع اعتبار موردنیاز، شاهد ضریب نفوذ بالای اجرای این طرحهای مشارکتی با رویکرد توانمندسازانه در کشور باشیم.
نظر شما