به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روزنامه ایران، معاملات بورسها در دومین روز هفته با رشد شاخصهای بازار سهام و تداوم عرضه محصولات و فرآوردهها در بورسهای کالایی به پایان رسید.
هرچند در پی افزایش عرضه سهام از طرف حقیقیها، شاخصهای بازار سهام در روز ابتدایی هفته با کاهش ارتفاع روبهرو شده بود، اما این بازار در روز چهارشنبه با استقبال خوبی از طرف سهامداران رو به رو شد و افزایش قیمت در اکثر نمادهای شاخص ساز، باعث شد بخشی از ارتفاع از دست رفته بازار در روز گذشته، بازپس گرفته شود.
براین اساس، روز یکشنبه، ۲۱۷ نماد از ۳۷۳ نماد معامله شده در بورس با افزایش قیمت به کار خود پایان دادند تا شاخص کل این بازار ۵ هزار و ۶۲۳ واحد از ارتفاع خود را بازپس گیرد و در عدد یک میلیون و ۳۸۹ هزار واحد بایستد.
همچنین شدت بیشتر افزایش قیمتها در نمادهای سبز پوش باعث شد تا شاخص کل (هم وزن) نیز یک هزار و ۴۱۹ واحد رشد کند و تا ارتفاع ۴۱۴ هزار واحد قد بکشد.
در فرابورس نیز سبزپوشی ۱۷۰ نماد از ۳۰۴ نماد معامله شده شاخص کل این بازار را ۲۳ واحد بالاکشید تا این شاخص نیز در ارتفاع ۱۸ هزار و ۴۸۷ واحد به کار خود پایان دهد.
ورود پول جدید به معاملات سهام روز یکشنبه
آمار معاملات دیروزنشان میدهد، میزان تقاضای حقیقی از گروههای فرآوردههای نفتی، بانکها و قندو شکر با افزایش رو به رو شده است. افزایش تقاضا در این گروهها باعث شده تا خالص خروج پول حقیقی از معاملات سهام صفر شود و در مجموع خروج پولی از بازار سهام صورت نپذیرد. این موضوع با توجه به افزایش سفارشات خرید ثبت شده روی تابلو و همچنین افزایش تعداد صفهای خرید و کاهش قابل توجه تعداد صفهای فروش در مقایسه با روز شنبه، نشان میدهد که رویکرد سهامداران نسبت به قیمتهای روز یکشنبه مثبت بوده و سهامداران قیمتهای کنونی اکثر نمادهای بازار را ارزنده میدانند.
با وجود رویکرد مثبت سهامداران حقیقی نسبت به معاملات روز یکشنبه بازار سهام، اما خروج پول از صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت همچنان ادامه یافت و سهامداران حقیقی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان از این صندوقها خارج کردند. تداوم خروج پول حقیقی از صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت موضوعی است که از نظر کارشناسان بازار، درپی سیاستهای جدید سازمان بورس و طرحهای این سازمان برای حمایت از معاملات سهام رخ داده است. از نظر کارشناسان بازار، سیاست بیمه سهام بورسی و تضمین بازدهی ۲۰ درصدی این سهام تا آبان ماه سال آینده، باعث شد، تا سرمایهگذاران ریسک گریز از سرمایهگذاری در ابزارهای معاملاتی کم ریسک رویگردان شوند که این موضوع در ادامه خروج پول را از صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت تشدید کرده است.
کاهش ۷ درصدی ارزش معاملات خرد
دیروز، هرچند قیمتها در بازار سهام افزایشی بود اما با توجه به کاهش عرضه سهام از طرف معاملهگران حقیقی و حقوقی، ارزش معاملات خرد نیز با کاهش ۷ درصدی نسبت به روز معاملاتی قبل رو به رو شد و به سطح ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان رسید. آمار نشان میدهد، هرچند ارزش معاملات روز یکشنبه با کاهش رو به رو شده است، اما همچنان ارزش معاملات در بالای میانگین ۳۰ روز گذشته خود قرار دارد و این موضوع همچنان وجود رونق در معاملات را تأیید میکند.
تداوم عرضه محصولات در بورسهای کالایی
دیروز، عرضه محصولات و فرآوردههای مختلف شرکتهای صنعتی در بورسهای کالایی پیگیری شد. بر این اساس در بورس کالای ایران مطابق با اعلام قبلی، بیش از ۱.۲ میلیون تن سیمان از طرف ۶۶ شرکت بورسی و غیر بورسی روی تابلو معاملات بازار فیزیکی بورس کالا بردند که عرضه این محصول امروز، دوشنبه ۲۱ آذر ماه نیز ادامه خواهد یافت.
دیروز همچنین، ۷ هزار و ۷۵۰ تن شمش آلومینیوم، هزار و ۲۵۲ تن شمش روی، ۱۰۰ تن شمش سرب، ۲ هزار تن هیدروکسید آلومینیوم ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن مش کم عیار در تالار محصولات صنعتی و معدنی، ۴۰ هزار و ۵۰۰ تن قیر، ۱۰ هزار تن شمش بلوم و ۱۵۰ تن عایق رطوبتی در تالار صادراتی، ۵۵ هزار تن وکیوم باتوم در تالار حراج باز، ۵۲ هزار و ۷۵۹ تن انواع مواد پلیمری و شیمیایی و ۳ هزار و ۶۰۰ مترمکعب MDF خام، ۵ هزار تن اکسید آلومینیوم، ۱۵۰ تن پلی اتیلن واکس، ۴۰ تن کود مایع نیتروژنه و ضایعات مونتاژی خودرو، ضایعات فلزی و ضایعات باطری و صندوق چوبی در بازار فرعی بورس کالا عرضه شد.
همچنین روز شنبه، تالار خودروی بورس کالای ایران، میزان عرضه ۲۱۰۰ دستگاه خودروی تارا و ۲۰۷ بود که تمامی خودروهای عرضه شده با افزایش نسبت به قیمت پایه اعلام شده توسط فروشنده، روبهرو شد.
عرضه موفق خودرو در روز شنبه، باعث شد تا سهامداران در بازار سهام نسبت به بهبود درآمدهای خودروسازان امیدوار شوند و از اینرو تقاضا در سهام این شرکتها با افزایش روبهرو شود.
در بورس انرژی نیز ۶ هزار تن برش پنتان پلاس پتروپالایش کنگان در رینگ بینالملل، ۳۱ هزار و ۹۳ تن فرآورده در دو رینگ بینالملل و داخلی و ۱۴ هزار تن آیزوفید پالایش نفت بندرعباس، ۵ هزار تن نفتای سنگین، هزار و ۱۶۲ تن نفتای سبک و هزار تن آیزوریسایکل پالایش نفت تهران، ۴۰۰ تن آیزوریسایکل، ۶۰۰ تن آیزوفید و ۹۳۰ تن حلال ۴۰۲ پالایش نفت تبریز، هزار تن نرمال هگزان پالایش نفت شازند و هزار تن نفتای سبک پالایش نفت کرمانشاه در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه شد که ارزش معاملات دیروز این بازار نیز به بیش از ۱۶۱ میلیارد تومان رسید.
نظر شما