به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، به دنبال سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به استان آذربایجانشرقی بهمنظور بررسی و حل مشکلات مرتبط با حوزه فعالیت این کمیسیون میرهاشم موسوی ضمن اشاره به چالش ناترازی منابع و مصارف سازمان اظهار کرد: علیرغم اینکه در شش ماهه اول سالجاری در این استان، مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان کسری داشتهایم؛ ۶ پروژه درمانی و بیمهای از جمله ۳ مرکز درمانی در شهرستانهای عجبشیر، ملکان و هشترود احداث و افتتاح کردهایم.
وی افزود: همچنین کلنگزنی درمانگاه شهرستان کلیبر در روزهای اخیر نیز انجام شده و احداث ۶ پروژه استانی از جمله ۴ مرکز درمانی در سال آتی در برنامه قرار دارد.
سفر ۳ روزه اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به استان آذربایجانشرقی به دعوت نمایندگان مردم استان در مجلس برگزار شد و بازدید از شرکتهای کلرپارس (متعلق به بخش اقتصادی سازمان تأمیناجتماعی)، شرکت دارویی شهید قاضی تبریز و دیدار با نمایندگان بخش خصوصی در تبریز از برنامههای این سفر بود.
ضرورت توسعه ظرفیت کلرپارش
براساس این گزارش، در جریان بازدید اعضای کمیسون اجتماعی مجلس از شرکت کلرپارس (تابعه هلدینگ تیپکو) عباس گودرزی بروجردی نایبرئیس دوم کمیسیون اجتماعی با اشاره به ظرفیت این شرکت برای تأمین کل نیاز کشور به آب اکسیژنه، تأکید کرد توسعه کلرپارس میتواند کشور را از وابستگی در این حوزه نجات دهد.
وی با اشاره به حرکت رو به جلوی این مجموعه، بر ضرورت توسعه و جایگزینی برخی تجهیزات و ماشینآلات مستهلک این کارخانه، از سازمان تأمیناجتماعی و شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی خواستار کمک به بروزرسانی ماشینآلات این واجد صنعتی شد و افزود: حدود ۴۰ تن آب اکسیژنه در این مجموعه تولید میشود که با طرح توسعه پیشنهادی ۶۰ تنی میتوان تمام نیازهای کشور را در این زمینه تأمین کرد و این در حالی است که در حال حاضر، تنها یک سوم نیاز کشور در داخل تأمین میشود.
۴۵۰ هزار کارگر ساختمانی در انتظار تصویب نهایی اصلاح ماده ۵ قانون بیمههای اجتماعی
مهدی عیسیزاده، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در جریان این سفر و در نشست هماندیشی فعالان اقتصادی تبریز با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود ۴۵۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی فعال، در انتظار تصویب نهایی ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی در شورای نگهبان هستند، گفت: با تصویب این اصلاحیه در شورای نگهبان، این عده از کارگران ساختمانی که در نوبت بهرهمندی از خدمات بیمهای هستند، میتوانند از بلاتکلیفی خارج شوند.
وی افزود: براساس مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی که پس از تأیید در شورای نگهبان و ابلاغ به سازمان تأمیناجتماعی قابلیت اجرا خواهد داشت، سازمان تأمیناجتماعی مکلف است با دریافت هفت درصد حق بیمه سهم بیمهشده از مأخذ کسر حق بیمه از کارگران دارای پروانه مهارت فنی شاغل مستقیم در امر احداث یا افزایش زیربنای ساختمان، تجدیدبنا، تعمیرات اساسی و یا تخریب آنها و همچنین دریافت حق بیمه سهم کارفرمایی مربوطه از محل متراژ ساختوساز، این کارگران را بیمه کند.
به زیرساختهای درمانی تأمیناجتماعی توجه ویژه داریم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بدو ورود به تبریز ظرفیتهای آذربایجانشرقی را اشتغالآفرین و توسعهبخش دانست و گفت: بخش قابل توجهی از جمعیت کشور، جامعه هدف سازمان تأمیناجتماعی است و توجه ویژهای به حوزه سلامت و تأمین زیرساختهای درمانی آنان داریم.
سید صولت مرتضوی گفت: تحقق مصوبات سفرهای استانی و رفع موانع توسعه اشتغال از اهداف نظارتهای میدانی است.
وی همچنین اظهار داشت: نظارت میدانی بر اجرای طرحها و پروژههای در دست اقدام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اهم اهداف این سفر است. در این سفر ضمن پیگیری مصوبات سفرهای قبلی، برنامهریزی مدونی برای ظرفیتهای مغفولمانده نیز انجام خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین در جلسه جمعبندی سفر اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به آذربایجانشرقی، گفت: سند آمایش استانها، راهبرد و دستور کار گسترش رفاه اجتماعی در کشور است.
مرتضوی، با بیان اینکه آذربایجانشرقی از قطبهای تسهیلگر و محرک توسعه در کشور است، گفت: فرصت حضور همزمان با کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در این استان را برای دستیابی به الگویی مدون در توسعه، مغتنم میدانیم.
وی به مسئولیت دو مجموعه دولت و مجلس در حوزه اشتغال اشاره کرد و افزود: از نگاه حاکم بر کمیسیون و دغدغهمندی اعضای آن برای گسترش رفاه اجتماعی و توسعه اقتصادی تقدیر میکنیم.
وزیر کار اظهار داشت: برونرفت از مشکلات موجود نیازمند برنامهریزی در سطح ملی و توجه به سند آمایش استانهاست.
وی بر لزوم تسهیل در واگذاری مجموعههای تولیدی و شرکتهای دولتی به تعاونیها تأکید کرد و گفت: دولتمردان باید در بهکارگیری و بسترسازی برای بخش خصوصی هنرنمایی کنند.
مرتضوی افزود: تولیدات کشور با اتکای به دانش مهندسان جوان ایرانی باید به سطح صادراتی و عرضه در بازارهای جهانی برسد.
وزیر کار به مشارکت در تدوین برنامه هفتم توسعه در حوزه رفاه اجتماعی با همراهی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به توسعه مطلوب بر اساس اسناد بالادستی نظام، نیازمند تقسیم کار ملی در همه ابعاد حاکمیت هستیم.
وی با گرامیداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت اظهار داشت: توسعه زیرساختهای سلامت در کشور از مهمترین مؤلفههای رفاه اجتماعی است و به این مسئله هم در سطح کشور توجه داریم.
برنامهریزی ایجاد تحول در تأمین اجتماعی
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در جلسه جمعبندی سفر استانی اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در آذربایجان شرقی ضمن اشاره به چالش منابع و مصارف این سازمان گفت: در شش ماهه اول سالجاری مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان در این استان کسری داشتهایم.
موسوی در این جلسه با ابراز خرسندی از حضور در استان آذربایجانشرقی به عنوان مهد انسانهای بزرگ، قهرمانپرور، شهیدپرور و عالمپرور و قدردانی از استاندار و اعضای کمیسیون اجتماعی، اظهار کرد: حضور میدانی نمایندگان و مسئولان محترم برای ما دستاوردی است که بتوانیم خود را از منظر نگاه عزیزان پیدا و تجهیز کنیم و حرکتهای کلان و راهبردی خود را تقویت کنیم و این یک فرصت بسیار بزرگ و ارزشمند است.
وی با اشاره به ضریب پشتیبانی استان - نسبت تعداد بیمه پردازان به مستمری بگیران از سازمان تأمیناجتماعی در استان – که حدود ۳.۷۹ است، این نرخ را کمتر از متوسط کشوری دانست و متذکر شد: در سازمان تأمیناجتماعی با همکاری دولت و مجلس و همه ارکان نظام، به رغم همه مشکلات در تلاشیم که سیستم را توسعه داده و تحول ایجاد کنیم و توسعه خدمات داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی، ناترازی منابع و مصارف را چالشی جدی دانست و افزود: نقطه آغاز حرکت ما هم در دوره مدیریت جدید تأمین اجتماعی، همین چالش بوده است. چالشی انباشت گذشته است که به هر صورت و در هر دولت و در هر مجلسی، باید بیش از پیش مورد توجه قرار میگرفت.
موسوی همچنین گفت: راه غلبه بر این چالش و پاشنه آشیل تأمیناجتماعی یعنی ناترازی منابع، تحقق پوشش بیمه همگانی و اجرای کامل اصل ۲۹ قانون اساسی است که این وظیفهای است که در کنار عزیزانمان در مجلس انقلابی و در دولت مردمی باید این مسیر را هم برای آسایش و امنیت آحاد جامعه و هم برای نجات سازمان از این چالش بزرگ طی کنیم.
وی افزود: مصارف و خدمات ما را منابع میسازد. برخی کاستیهایی که در زمینه انباشت مسائل و توسعه خدمات وجود دارد، ناشی از این است که ما در منابع مشکل داریم که اگر این مشکل را بتوانیم حل کنیم، قطعاً در بخشهای مختلف خدمات توسعه بیشتری را شاهد خواهیم بود.
وی افزود: بهرغم موانع موجود از جمله کسری منابع نقدی ۶ پروژه درمانی و بیمهای از جمله ۳ مرکز درمانی در شهرستانهای عجبشیر، ملکان و هشترود احداث و افتتاح کردهایم.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی همچنین از کلنگزنی درمانگاه شهرستان کلیبر در روزهای اخیر خبر داد و نوید احداث ۶ پروژه استانی از جمله ۴ مرکز درمانی در سال آتی را داد.
موسوی با اشاره به موضوع احداث بیمارستان ۳۲۷ تختخوابی به جایگزینی بیمارستان فرسوده ۲۹بهمن تبریز گفت: بر اساس مصوبه سال ۸۷ هیئتدولت وقت؛ تأمین زمین مناسب برای این بیمارستان بر عهده استان است در غیر این صورت اولویت بر احداث بیمارستان جدید در محل فعلی بیمارستان ۲۹بهمن است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی هزینه احداث هر تخت بیمارستانی را معادل ۸ میلیارد تومان دانست و خاطرنشان کرد: استان برای جذب اعتبار احداث بیمارستان مذکور باید زمین مناسب با تمامی متعلقات اعم از پروانه ساخت و ... را تأمین کند.
وی ضمن اشاره به اینکه متولی اصلی درمان و نظام سلامت کشور، وزارت بهداشت است، گفت: در استان آذربایجانشرقی ۲ بیمارستان ملکی و ۱۵ درمانگاه تأمیناجتماعی در حال ارائه خدمات به بیمهشدگان و بازنشستگان تأمیناجتماعی استان است.
نظر شما