به گزارش آتیه آنلاین به نقل از روزنامه ایران، مرتضی فیروزآبادی (معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد) در نشست هم اندیشی پیرامون عملکرد این کمیته با تشریح عملکرد حوزه اشتغال کمیته امداد در سال جاری، افزود: در هفت ماهه امسال ۱۷۲ هزار و ۶۲۹ فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۳ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: برای راه اندازی این مشاغل ۱۰ هزار و ۹۷۴ میلیارد تومان تسهیلات به خانواده های تحت حمایت ارائه شده است که آمار جذب تسهیلات نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد با بیان اینکه ۱۳۴ هزار پرونده اشتغال مددجویان در انتظار دریافت تسهیلات از شبکه بانکی است، اضافه کرد: این طرح های شغلی نیازمند ارائه ۱۱,۵ هزار میلیارد تومان وام است که در صورت تحقق آن، جهشی در آمار اشتغال کمیته امداد ایجاد خواهد شد.
فیروزآبادی با تقدیر از شبکه بانکی به منظور تسریع در ابلاغ و واگذاری تسهیلات اشتغال مددجویان، اظهار کرد: سال گذشته ۳۰۱ هزار فرصت شغلی ایجاد شد که با تشکیل تیم هایی در کشور و استان ها از ۲۵ هزار طرح بازدید کردیم و بیش از ۹۲ درصد تسهیلات به هدف اصابت کرده است که این نشان می دهد سرمایه گذاری در حوزه اشتغال کمترین انحراف را داشته است و اشتغال واقعی صورت گرفته است. وی با اشاره به شعار سال «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» خاطرنشان کرد: تفاهمنامه ای با مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به امضا رسیده که براساس آن طرح های دانش بنیان که امکان خوداشتغالی را فراهم می کند، شناسایی و وارد چرخه اشتغال مددجویان خواهد شد. فیروزآبادی با تاکید بر اینکه کمیته امداد به سمت استفاده از دانش بنیان ها حرکت کرده است، گفت: در این باره دو مسیر را متصور شده ایم. بحث بهره مندی از شرکت های خدمات رسان در حوزه اشتغالزایی و فروش است که در این خصوص با شرکت آچاره که در حوزه آزادکاری فعالیت می کند، تفاهمنامه امضا کرده ایم. وی ادامه داد: ما در حوزه دانش بنیان سه تجربه موفق را شاهد هستیم که می توان به بحث استفاده از نیروگاه های خورشیدی در منازل مددجویان، پهپادهای سمپاش و پرورش متراکم ماهی در زابل اشاره کرد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، ایجاد درآمد پایدار از طریق راه اندازی پنل های خورشیدی برای مددجویان را از دیگر برنامه های کمیته امداد در راستای توجه به مشاغل دانش بنیان دانست و تاکید کرد: در این زمینه، تفاهمنامه پنج جانبه ای به امضا رسیده و سهم مددجویان کمیته امداد راه اندازی سالانه ۴۰ هزار نیروگاه کوچک مقیاس با هدف کسب درآمد و همچنین کمک به پایداری انرژی در کشور است. فیروزآبادی گفت: در این زمینه ۲۳ هزار نفر از افراد واجد شرایط شناسایی و به وزارت نیرو معرفی شده اند که وزارت نیرو نیز پس از بررسی ها تاکنون ۶ هزار مورد را تایید کرده است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، اجرای طرح پهپادهای سمپاش کشاورزی را از دیگر برنامه های دانش بنیان در کمیته امداد معرفی کرد و افزود: این مدل طرح ها که منجر به اشتغال خرد می شود، تقویت خواهد شد و به عنوان نمونه در زمینه ماشین سازی از این ظرفیت بهره خواهیم گرفت. وی از فعالیت ۳۵۰۰ خانوار تحت حمایت در حوزه پرورش کرم ابریشم خبر داد و تصریح کرد: این خانواده ها در فاصله ۴۵ روزه تا فروش پیله تر، تا ۱۲ میلیون درآمد کسب کردند. فیروزآبادی در زمینه زنجیره پرورش دام و طیور نیز گفت: با توجه به اینکه جامعه هدف کمیته امداد بیشتر ساکن روستاها هستند، تفاهمنامه ای با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) منعقد شده که براساس آن شرکت های ستاد نقش راهبری کلان ملی در حوزه پرورش دام و طیور را برعهده خواهند گرفت. طبق این تفاهمنامه در سال نخست ۴۰ هزار مورد مشاوره و تسهیلگری، آموزش و کمک به تامین دام و طیور و تامین علوفه تا خرید محصول انجام خواهد شد.
شرایط معافیت مددجویان کمیته امداد از هزینه های آب و برق
حسین خدرویسی (معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد) نیز اعلام کرد: یکی از خدماتی که دولت در قانون بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی در نظر گرفته است؛ معافیت از پرداخت هزینه های آب، برق و گاز است.
وی اظهار کرد: مددجویان به منظور بهره مندی از این معافیت باید با دقت و صرفه جویی کامل (در قالب فرمول و شرایط اعلامی آیین نامه اجرایی) مصرف کنند. برای نمونه به منظور معافیت از هزینه های برق باید ۵۰ درصد از الگوی مصرف، مصرف برق داشته باشند. در مصرف آب یک سوم الگوی مصرف و در مصرف گاز نیز در سه پله نخست مصرفی (از ۱۲ پله) قرار گرفته باشند. خدرویسی ادامه داد: در نتیجه این معافیت شامل همه مددجویان نمی شود و صرفا مددجویان کم مصرفی که در قالب شرایط آیین نامه اجرایی مصرف کنند، از این معافیت برخوردار می شوند.
وی با اشاره به همکاری و هماهنگی شرکت های آب، برق و گاز با کمیته امداد در این زمینه نیز افزود: براساس پیگیری های ادارات شهرستان و استانی هم تمامی اطلاعات بین دستگاهی رد و بدل شده و برخی مددجویان از این معافیت استفاده می کنند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد تصریح کرد: بنا بر تصور عمومی، همه ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر مددجوی این کمیته باید از این خدمات استفاده کنند، اما برخی از مددجویان اعم از سالمندان در نزد فرزندان و اقوام زندگی می کنند و بر این اساس، نمی توانند از این خدمات بهره مند شوند. وی افزود: برخی از مددجویان نیز در نقاط روستایی سکونت داشته و تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب نبوده و گازکشی نیز ندارند بنابراین از خدمت نامبرده استفاده نمی کنند.
خدرویسی ادامه داد: برخی مددجویان نیز در اماکن عمومی همچون حسینیه ها، مساجد، کارخانه ها و دیگر واحدهای عمومی و درمانی سکونت داشته و انشعاب مسکونی ندارند؛ برخی از این جمعیت نیز در مجتمع های مسکونی مستاجر بوده و دارای انشعاب آب و برق و گاز مشاء هستند. این گروه نیز به دلیل عدم انشعاب خصوصی (به نام خود) از این معافیت برخوردار نمی شوند.
این مسئول یادآور شد: براساس آخرین آمار، مددجویان مشمول این طرح برابر با ۸۷۵ هزار خانواده هستند. ۱۰۵ هزار خانواده از معافیت آب استفاده کرده و حدود ۶۵۶ هزار نفر نیز در سامانه شرکت برق شناسایی شده اند.
خدرویسی ضمن تاکید بر ضرورت صرفه جویی در مصرف آب، برق و گاز، تاکید کرد: مددجویان جابه جایی منازل را نیز به مددکاران اطلاع دهند و شماره کنتور و قبض آب، برق و گاز جدید را برای ثبت در اختیار مددکاران بگذارند.
وی یادآور شد: برای استفاده از این معافیت، محدودیت زمانی وجود نداشته و مددجویان در صورت رعایت الگوی مصرفی نامبرده، می توانند از این معافیت با ارائه شماره قبض محل سکونت بهره مند شوند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر افزایش ۳۰ درصدی مستمری مددجویان گفت: پرداخت مستمری یکی از خدمات اساسی کمیته امداد امام خمینی(ره) است و بر اساس پیگیری های انجام گرفته و نظر مساعد دولت و مجلس شورای اسلامی انتظار می رود در نیمه دوم سال، این افزایش ۳۰ درصدی همزمان با افزایش ترمیمی حقوق کارکنان لشگری و کشوری اجرایی شود.
نظر شما