۱۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۸
کد خبر: 52570
رشد آسیب‌های اجتماعی در کشور

محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور روز گذشته - نهم مرداد ۱۴۰۱ - با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی در کشور در حال رشد است، افزود: برخی‌ها علل اصلی آسیب‌های اجتماعی را موضوعات معیشتی و بیکاری عنوان می‌کنند اما آمارها نشان می‌دهد که ۶۵ درصد معتادان متجاهر از شاغلین بودند و بیشترین طلاق نیز در بین زوج‌هایی رخ می‌دهد که از قشر ثروتمند جامعه هستند.

به گزارش آتیه‌آنلاین، «افزایش روزافزون آسیب‌های‌اجتماعی» در کشور از سالیان گذشته تا به امروز توسط بسیاری از مسوولان و کارشناسان حوزه آسیب‌های اجتماعی هشدار داده شده و به صورت مستمر بر ضرورت اقدامات آسیب‌شناختی، حمایتی و درمان زیربنایی در این حوزه تاکید کرده و می‌کنند.
مقام معظم رهبری در ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ در همین زمینه فرمودند: «درست است که ما در کشور در درجه‌ اول مساله اقتصادی را داریم و خود مشکلات اقتصادی هم [به عنوان] یکی از آن عوامل ریشه‌ای این مفاسد، موردتوجه ما است، لکن مساله مفاسد اجتماعی با شرحی که در جلسه‌ قبل داده شد، یکی از بیماری‌هایی است که هر روزی که بر آن بگذرد و علاج نشود، عمق بیشتری پیدا می‌کند و علاجش دشوارتر خواهد شد. لذا مساله فوق‌العاده مهم است.»
ایشان در همان جلسه اقدامات در خصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی را ناکافی خواندند و افزودند: برای حل این مساله، باید کار شبانه‌روزی کرد. «توقعات بیشتر از این‌هاست... اهمیت کار را، بزرگی مسئولیت را، خطرات ناشی از آن را آدم توجه بکند، آن وقت می‌فهمد که چه قدر باید در این زمینه تلاش کرد و شب و روز نشناخت.»
تاکید رهبر انقلاب اسلامی در جلسات مختلف بر کار جهادی مستمر ویژه‌ در این زمینه است و در همان روز نیز تصریح کردند: «انتظارم از مجموعه‌ حاضر کارهای فوق‌العاده است؛ یک کارهایی هست که کارهای طبیعی دستگاه شما است و باید انجام بدهید، لابد هم انجام می‌دهید، بعد از این هم -این جلسه و امثال این جلسه باشد یا نباشد-انجام می‌دهید؛ این چیزی نیست که ما را قانع کند؛ یک کار فوق عادت انجام بگیرد، یک تلاش مضاعف انجام بگیرد.»
دسترسی‌آسان به مواد مخدر نگران‌کننده است 
علی قائدنیای جهرمی ‌دکترای روانشناس بالینی مدعی شد که دسترسی به مواد در دانشگاه‌ها و پادگان‌ها آسان‌تر از گذشته شده است و به شکلی عجیب فضاهای آموزشی به سمت تبدیل شدن به پاتوق‌های مصرف پیش می‌روند.
وی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین ورود مواد مخدر به مراکز آموزشی را نگران کننده خواند و اظهار کرد: مراجعه کنندگانی داشتم که از پادگان مصرف‌شان شروع شده بود و این مساله‌ای تامل برانگیز است.
وی خرید و فروش مواد را در دسترسی سریع به مواد مخدر موثر دانست و تصریح کرد: این موضوع نقش زیادی در کاهش چندین برابری مدت زمان دسترسی به مواد دارد. الان مصرف‌کنندگان به راحتی و در چشم بهم‌زدنی ثانیه‌ای و بی‌ترس از ساقی و دیگر مسائل به راحتی از طریق صفحه فرد سفارش خود را ثبت و با پیک سریعا دریافت می‌کنند.
قائدنیای جهرمی با اشاره به رقابت قیمتی مواد محرک و افیونی افزود: کسانی که تولیدکننده، وارد کننده و یا توزیع کننده هستند در نظر می‌گیرند اگر مشتری بیشتری داشته باشند و قیمت‌شان هم کمتر باشد مشتریان بیشتری جذب و حفظ می‌کنند و به همین جهت بین عرضه این دو مواد رقابت قیمتی ایجاد شده است.
قائدنیای جهرمی تصریح کرد: در شرایطی که شاهد افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ برابری قیمت مسکن هستیم اینکه چرا نوسان قیمت چندانی در مواد مخدر نمی‌بینیم این است کسانی که وارد مافیای مواد مخدر می‌شوند نگاه‌شان مشتری مداری است و می‌خواهند مشتری خود را حفظ کنند و از دست ندهند که اگر نگاه دولتمردان و سیاستمداران از این جنس بود ما الان شاهد گرانی‌ها و تورم‌های افسارگسیخته در بخش‌های مختلف نبودیم.
این مشاور بالینی عدم اجرای قوانین را در این مساله موثر دانست و افزود: عدم اجرای مجازاتی که برای این جرایم در نظر گرفته شده، افراد را نسبت به عواقب این مساله نترس کرده است، بارها اتفاق می‌افتد پس از دستگیری توزیع‌کننده، بلافاصله و حتی در اغلب موارد پیش از ارجاع پرونده به دادگاه فرد آزاد می‌شود. ناگفته نماند که البته عملا زندان‌های ما کشش چندانی برای نگهداری این حجم از دستگیری را ندارند.
ضرورت رصد محله‌محور آسیب‌های اجتماعی
به گزارش آتیه‌آنلاین، به نظر می‌رسد همانگونه‌که رهبری بر به کارگیری ظرفیت‌های تمام دستگاه‌های اجرایی و قضایی، تبلیغاتی و... به موازات استفاده از نیروهای مردمی در شناسایی و درمان این مساله تاکید دارند دستگاه‌های مختلف باید در اجماعی به دور از موازی‌کاری وارد میدان عمل شوند.
اگرچه تشکیل دبیرخانه رصد آسیب‌های اجتماعی و اقدام جهادی برای بررسی آسیب‌های‌اجتماعی و مناطق حاشیه ای» در مناطق آسیب‌خیز و بافت فرسوده و یا طرح‌های برخورد با معتادان متجاهر و... و. می‌توانند گواه بر افزایش روزافزون آسیب های اجتماعی درکشور باشند اما همگان می‌دانیم که طرح‌های ضربتی همواره در خوشبینانه حالت در بلندمدت به ماموریت‌های عملکردی بدون دستاورد برجسته‌ای برای دستگاه‌های متولی‌تبدیل خواهندشد.  
باتوجه به تنوع آسیب‌های اجتماعی، رصد محله‌محور آسیب‌ها باید در دستور کار جدی و اولویت قرار گیرد؛ رصدی بر اساس شناسایی شرایط فرهنگی و جغرافیایی و... که براساس آن مداخله به هنگام در همان زمینه ممکن شود، مسوولان امر بایدآگاه باشند که به طور مثال علت خودکشی در ایلام متفاوت از خودکشی در پایتخت است و یا علل قتل در مناطق غربی کشور با قتل در کلان شهرها تفاوت دارد، بنابراین تنها در صورت تحلیل و بررسی دقیق این موضوع و انجام اقدامات مستمر، همه جانبه‌نگر و متناسب می‌توانیم به کنترل، کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی در کشور امیدوار باشیم.    
کد خبر: 52570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 7 =