بهروز فکور در گفتوگو با آتیهآنلاین در سومین روز از هفته سلامت که با عنوان «مدیریت حوادث و بلایا» نامگذاری شده است، با اشاره به مهمترین تدابیر بیمارستانی برای پیشگیری از بحران از منظر حوادث و بلایا، افزود: گام نخست این تدابیر تاسیس فرماندهی حادثه بیمارستانی (HICS) است؛ به دنبال آن اتاق فرماندهی حادثه با تجهیزات و ملزومات مناسب تعیین و پس از انتخاب اعضا، شرح وظایف آنها نیز ابلاغ میشود.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات مدیریت بحران، شناسایی عوامل خطرآفرین داخلی و خارجی است و با برگزاری کلاسهای آموزشی برای تمامی همکاران، توانایی آنها در مقابله با خطرهای احتمالی و تدابیر پیشگیرانه، افزایش مییابد. از سوی دیگر مانورها و تمرینهای دورمیزی قبل وقوع بحران نیز برگزار میشود که تمرین مناسبی برای آمادگی و هماهنگی کارکنان در مقابله با حوادث است.
رئیس اداره بهداشت حرفهای و طب کار مدیریت درمان خراسان شمالی، برگزاری منظم کمیته مدیریت بحران را از دیگر اقدامات موثر عنوان کرد و گفت: یکی از دستاوردهای مهم این کمیتهها، تجزیهوتحلیل و ریشهیابی حوادث در جهت پیشگیری از تکرار حوادث مشابه است. همچنین با آسیبشناسی از وضعیت موجود بیمارستانی، تجهیزات مورد نیاز هنگام بروز بحرانها تهیه و تامین میشود.
فکور در تشریح چگونگی مدیریت هنگام حوادث تصریح کرد: ابتدا، سامانه فرماندهی حادثه توسط فرمانده حادثه که شامل رئیس بیمارستان یا جانشین او است، فعال شده و اطلاعرسانی لازم به اعضا و کارکنان انجام میشود. به این ترتیب، در اسرع وقت اعضا در محل حادثه حضور پیدا کرده و با توجه به شرح وظایف محوله و با نظر فرمانده حادثه اقدامات لازم را درخصوص کنترل بحران و کاهش صدمات به عمل میآورند.
وی با بیان اینکه مراکز درمانی تحت پوشش این مدیریت از نظر استقامت در شرایط بحرانی، پایش میشود، افزود: ایمنی سالیانه مراکز درمانی و بیمارستانی براساس چکلیستهای کتاب FHSI انجام شده و از سه منظر سازهای، غیرسازهای و عملکردی بررسی میشود.
رئیس اداره بهداشت حرفهای و طب کار مدیریت درمان خراسان شمالی، اظهار کرد: با توجه به بررسیهای سال گذشته و براساس امتیاز چکلیستها، بیمارستان ثامنالائمه (ع) بجنورد از نظر سازهای و غیرسازهای از مقاومت بالایی برخوردار بوده و تنها در برخی از موارد جزئی، تقویت ستون سازهای برای ایمنی بیشتر انجام شده است.
فکور گفت: در بحث عملکردی نیز تدابیری اندیشیده شده است تا جهت تابآوری بالاتر و پاسخدهی مناسبتر هنگام بروز بحرانها، افزایش ظرفیت در سه حوزه فضای فیزیکی، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی ایجاد شود.
نظر شما