به گزارش آتیه آنلاین به نقل از مهر، با وجود اینکه رونق تولید یکی از اساسیترین مؤلفههای پیشرفت اقتصاد کشور محسوب میشود و در اسناد بالادستی تاکید بسیاری بر آن میشود؛ اما در سالهای اخیر موانع بسیاری در مسیر تولیدکنندگان ایرانی قرار گرفته است. در این زمینه میتوان به ورود حجم قابل توجهی از کالاهای قاچاق به کشور اشاره کرد.
قاچاق، پدیده شوم و مخربی است که صدمات فراوانی بر پیکر اقتصاد ملی کشور وارد کرده و فعالیت اقتصاد رسمی، برنامهها و سیاستهای کلان حاکمیت را دچار اختلال میکند. قاچاق نه تنها موجب تعطیلی کارخانهها و افزایش بیکاری جوانان میشود بلکه ضربهای جبران ناپذیر بر روحیه تولید و کارآفرینی مردم وارد میکند.
تاکید رهبر انقلاب در سالهای اخیر بر حمایت از تولید داخلی و ترغیب مردم به مصرف کالای ایرانی نشاندهنده اهمیت این موضوع است؛ ایشان در راستای یک سیاست اصولی جهت مقابله با توطئه قاچاق کالا و آسیب جدی به اقتصاد کشور، نام سالجاری را به عنوان «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» تعیین کردند؛ اما با وجود اینکه تنها حدود ۱ ماه به انتهای سال ۱۴۰۰ باقی مانده است، هنوز هم شاهد عرضه بسیاری از کالاهای قاچاق در سطح کشور هستیم؛ به طوری که امروزه یکی از دغدغهها و مطالبات اصلی تولیدکنندگان داخلی، مبارزه مستمر با قاچاق کالا در سطح عرضه است.
عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا مناسب نیست
از همین رو، سید ناصر موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در رابطه با عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز توضیح داد: وظایف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، براساس قوانین مصوب در مجلس شورای اسلامی و رهنمودهای مقام معظم رهبری در این باره تعیین میشود.
وی افزود: باتوجه به ضربه سنگینی که قاچاق کالا در سالهای اخیر به تولید داخل وارد کرده است، رهبری بیشترین حد مجازات را برای ورود کالای قاچاق در نظر گرفته و سفارش کردند که " جنس قاچاق را جلوی چشم همه آتش بزنید "، همچنین ضرورت مقابله با کالاهای لوکس قاچاق که فقط افراد خاصی از آن بهره برده و باعث نابودی اقتصاد کشور میشود را به مسئولان کشور گوشزد کردهاند.
لارگانی با اشاره به عملکرد نامناسب ستاد مبارزه با قاچاق کالا ادامه داد: علیرغم تمام تأکیدات مقام معظم رهبری و وجود الزامات قانونی فراوان، با قاچاق ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری کالا در کشور مواجه هستیم.
صنعت نساجی و پوشاک ایران در دنیا شناخته شده بود
این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ورود غیرقانونی کالاهایی نظیر پوشاک، لوازم خانگی، دخانیات و سایر اقلام به اقتصاد کشور ضربه سنگینی وارد کرده و تولید داخلی را زمینگیر میکند؛ بررسیهای انجام شده، نشاندهنده مطرح بودن صنعت نساجی کشورمان در دنیا بوده است، درحالی که امروزه به دلیل افزایش حجم قابل توجه قاچاق، شاهد چالشهایی در این حوزه هستیم.
لارگانی ضمن اظهار تأسف بابت استفاده تولیدکنندگان از برند خارجی گفت: امروزه بسیاری از کالاهای ایرانی از لحاظ کیفیت قابل قیاس با کالاهای چینی نیستند ولی تولیدکنندگان برای فروش کالاهای خود از برندهای خارجی استفاده میکنند.
ضرورت تکمیل طرح شناسه کالا
وی در این باره ادامه داد: تکمیل طرح شناسه دار کردن پوشاک و دیگر کالاها باید هرچه سریعتر پیگیری شود، متأسفانه به دلیل عدم نظارت صحیح، کالای قاچاق از کشورهای چین، ترکیه و سایر کشورها به صورت غیرقانونی وارد ایران میشود.
لارگانی با اشاره به عملکرد دولتهای قبل درزمینه مقابله با قاچاق کالا اظهار داشت: در دولت نهم و دهم هزینههای زیادی بابت طرحهایی از قبیل شبنم و ایران کد پرداخت شد ولی با ورود دولت قبلی همگی منسوخ شدند، متأسفانه تا پایان دولت دوازدهم هم هیچ طرح قابل توجهی برای مقابله با قاچاق کالا اجرا نشد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: در فرآیند مقابله با قاچاق کالا نباید فشاری بر مصرفکنندگان کالا و اقشار ضعیف جامعه وارد شود و بهتر است با مافیای قاچاق و کسانی که به صورت عمده کالای غیرقانونی به کشور وارد میکنند برخورد شود.
نظر شما