به گزارش آتیه آنلاین به نقل از ایرنا، وجیه الله جعفری با بیان این مطلب در خصوص آغاز عملیات اجرایی ۴۲ پروژه بزرگ صنعتی کشور با محوریت شرکتهای تابعه وزارت صمت، افزود: در حوزه معدن و صنایع معدنی شرکتهای بزرگی وجود دارند که حداقل در چندساله گذشته کمکهای بزرگی در زمینههای مختلف به بخش اقتصادی کشور کردند، در اوایل دولت با جلساتی که با معاون اول رئیسجمهور داشتیم قرار شد که «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» با حضور همین شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی شکل بگیرد.
هدایت نقدینگی به صورت تجمعی در پروژههای بزرگ
وی در این خصوص ادامه داد: پنج شرکت حوزه معدن و صنایع معدنی و دو شرکت نفتی در این گروه گرد هم آمدند و قرار شد این شرکتها پروژههای بزرگ را یا به صورت کنسرسیوم و یا مستقل از همدیگر پیش ببرند تا بتوانیم بخش اقتصادی را در فضایی همگرا مدیریت کنیم و هدایت نقدینگی به صورت تجمعی در پروژههای بزرگ اتفاق بیفتد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین تصریح کرد: در جلسات مختلف برخی از دغدغههای این شرکتها در حوزههایی مانند بورس، محیط زیست، بانک مرکزی، مالیات و ... برطرف شد تا سرعت انجام کار بیشتر شود.
تسریع در پروژههای بزرگ در قالب گروه پیشرانان پیشرفت ایران
جعفری تصریح کرد: تشکیل این گروه برای سرعت دادن به پروژههای بزرگ بود که توسط شرکتهای بزرگ باید انجام میشد، چون این شرکتها تابعه یا وابسته ایمیدرو بودند ما نیز در این حوزه حمایتهای لازم را انجام دادیم.
وی با بیان اینکه ۴۲ پروژه از ۴۸ پروژهای که مورد رونمایی قرار گرفت مربوط به این ۵ شرکت صنعتی و معدنی میباشد، گفت: مجموع سرمایه گذاری این ۴۲ پروژه حدود ۷.۸ میلیارد دلار است.
تولید ۶ میلیون تن گندله و ۸.۳ میلیون تن آهن اسفنجی
معاون وزیر صمت گفت: رقم ۷.۸ میلیارد دلار در حوزههای مختلف مانند توسعه اکتشاف و افزایش ظرفیت تولید تعریف شده است. هفت میلیون تن سنگآهن، تولید حدود ۱۰۰ هزار تن کاتد مس، تولید ۷.۵ میلیون تن کنسانتره آهن، تولید ۶ میلیون تن گندله و ۸.۳ میلیون تن آهن اسفنجی در این پروژهها انجام خواهد شد. همچنین ۶.۳ میلیون تن محصولات فولادی، ۳۶۰ هزار تن اسید سولفوریک و سه میلیون مترمکعب آب از پساب نیز در قالب همین طرحها اجرایی میشود.
تأمین ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق با اجرای پروژههای جدید
جعفری یکی از موضوعات مهم را تأمین آب و انرژی دانست و ادامه داد: در تابستان برای تأمین برق و در زمستان برای تأمین گاز در واحدهای بزرگ مشکل داریم، برای برق توافقاتی با وزارت نیرو داشتیم و ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات برق از طریق همین شرکتها با توافقاتی که با وزارت نیرو داشتیم تأمین خواهد شد، این ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات از مجموع ۱۰ هزار مگاوات پروژههایی بود که با وزارت نیرو توقف تفاهمنامه امضا کردیم. برای تأمین آب نیز از طریق پساب اقدام کردیم.
وی با بیان اینکه برخی از این پروژهها حداکثر ۴۲ ماهه انجام خواهد شد، ادامه داد: بسته به نوع پروژه این مدتزمان البته کمتر نیز خواهد شد و امیدواریم که پروژهها با توجه به شرایطی که دارند هرچه زودتر تمام شوند.
عمده سرمایه گذاری پروژهها توسط شرکتها تأمین میشود
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه عمده سرمایه گذاری این پروژهها از سرمایههای خود شرکتها میباشد، اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومان سود واحدهای ما بوده است که بخشی از سود را برای سرمایه گذاری گذاشتهایم.
جعفری در این خصوص ادامه داد: پس بخش عمدهای از سرمایهگذاریها از طریق خود شرکتها است و بخش دیگر نیز از طریق تشکیل شرکتهای عام پروژه و هدایت نقدینگی موجود و سرگردان در جامعه جمعآوری میشود.
وی با اشاره به دستاوردهای این پروژهها، یکی از مهمترین دغدغههای مردم را موضوع اشتغال دانست و گفت: با بهرهبرداری از ۴۲ پروژه حوزه صنعت و معدن ۱۸ هزار و ۳۵۰ نفر اشتغال مستقیم به وجود خواهد آمد، همچنین بیش از ۴۳ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
معاون وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از آغاز عملیات اجرایی پروژهها نیز اشتغال لازم ایجاد خواهد شد و با توجه به اینکه بخشی از این پروژهها در شهرستانها هستند و در مناطق محروم قرار دارند باعث توسعه آن مناطق خواهند شد.
ایجاد بیش از ۳ هزار شغل با فعال شدن «جانجا»
جعفری به پروژه معدن «جانجا» اشاره داشت و افزود: این معدن با حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در منطقه نیمروز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد، البته ما با حداقل ۵ هزار میلیارد تومان فعلاً برآوردها را انجام دادهایم، با فعالسازی این معدن بالغ بر ۳ هزار شغل در آن منطقه ایجاد خواهد شد، کسبوکار منطقه و گستره کاری توسعه خواهد یافت. همچنین بخش مهمی از تولیدات موردنیاز ما در زنجیره تأمین میشود.
وی به شرکتهای معدنی و صنعتی در این پروژهها اشاره کرد و گفت: گل گهر، چادرملو، فولاد مبارکه، شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات و شرکت صنایع ملی مس شرکتهای ما در «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» هستند.
۱۱ استان محل اجرای پروژههای جدید حوزه صمت
رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه پروژههای حوزه صمت در ۱۱ استان قرار دارند، ادامه داد: این استانها شامل کردستان، همدان، سمنان، فارس، اردبیل، اصفهان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، آذربایجان شرقی و یزد هستند.
جعفری با اشاره به اینکه اجرای این پروژهها، تکمیل زنجیرهها را به دنبال دارد، اضافه کرد: راهاندازی این پروژهها کمک میکند تا به نوعی این زنجیره متوازنتر گردد و کمبودهای ما در زنجیرهها با تکمیل این طرحها رفع میشود.
وی با بیان اینکه این شرکتها همگی شرکتهای بورسی هستند، گفت: آغاز این پروژهها امید را برای سهامداران این شرکتها به وجود میآورد و قطعاً روی سهام آنها در بورس تأثیر مثبت خواهد گذاشت. با اجرای این پروژهها بر داراییهای شرکتها اضافه خواهد شد و قطعاً داراییهای جدید یعنی افزایش سرمایه و باعث با ارزشتر شدن این شرکتها خواهد شد.
نظر شما