مهری امیری در گفتوگو با آتیهآنلاین بیانکرد: به دنبال تعطیلی کارگاهها بسیاری از کارگران به خصوص روزمزدها بیکار شدند به موازی آن فقر، دزدی، بیخانمانی، اعتیاد و ناامنی نیز افزایش داشت و برخی از این آسیب ها بعضا در سامانههای سازمان نیز توسط افراد مختلف گزارش شده است.
وی افزود: بخشهایی از جوامع سخت در دسترس (کودکانکار و معتادان متجاهر) از دریافت خدمات بهداشتی مغفول ماندند و این موضوع زمینه افزایش کانونهای بیماریزایی یا واحدهایی که در آنها مستقر بودند را دوچندان کرد و به تبع آن آسیبهای روانشناختی، سلامت و سلامت اجتماعی در بین آنها بسیار گزارش شد.
امیری گفت: افرادی که دارای معلولیت بودند به خاطر پاندامی افت عملکرد روانی و اجتماعی داشتند و خشونت های خانگی نیز به خاطر شرایطخاص خصوصا از سوی معلولان در سامانه 1480 و بعضا مراکز مشاوره بسیار گزارش و ثبت شد.
معاون دفتر مشاوره و امور روانشناختی سازمان بهزیستی کشور افزود: کرونا موجب بروز برخی کژکارکردیهای اجتماعی، گرانفروشی، احتکار و کمبود سرمایه های اجتماعی شد و ایجاب میکرد و میکند که در جهت کاهش آثار اجتماعی و روانی پاندامی در حوزههای سلامت جسم و روان برنامهریزی مسنجمتر و خدمات یکپارچهتری در کشور تدوین و اعمال شود.
نظر شما