به گزارش آتیهآنلاین به نقل از ایرنا، آرمین زارعیان روز یکشنبه در صحن علنی دویست و پنجاه و نهمین جلسه شورای پنجم شهر تهران گفت: همه گیری کرونا قریب به یکسال دنیا را تحت تاثیر قرار داده است و امکان درمان مستقیم این بیماری وجود ندارد؛ بنابراین مراقبت از بیماران کرونایی اهمیت دارد و این امر به حوزه پرستاری برمیگردد.
وی ادامه داد: در تهران ۳۵ هزار پرستار مشغول به خدمت هستند که از این تعداد، ۱۲ هزار پرستار مبتلا به کرونا داریم که ۲۳ نفر آن ها شهید مدافع سلامت هستند.
به گفته زارعیان، هیات مدیره نظام پرستاری میتواند به حوزه سلامت شهری کمک کند و هماکنون بسیاری از پرستاران ما هنوز بیکار هستند و میتوانند در این حوزه مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه بهکارگیری این پرستاران بیکار میتواند در خدمت به سلامت شهر کمک شایانی کند، گفت: اگر از این ظرفیت استفاده نکنیم ارتقای سلامت شهروندان به خطر میافتد؛ به دلیل اینکه بسیاری از خدمات در محیط بیرون بیمارستان وجود دارد و مراقبتها از سطح بیمارستان به سطح جامعه گسترش مییابد و از سوی دیگر استخدام این پرستاران در شرکتهای شهر سالم (زیر مجموعه شهرداری) میتواند به شهر کمک کند.
زارعیان افزود: میتوان از توان این پرستاران در غربالگری بیماران و شهروندان تهرانی کمک گرفت؛ شما میدانید که بسیاری از بیماریهای زمینهای در یک غربالگری ساده میتواند شناخته و از بروز مرگ و میر جلوگیری شود.
رئیس هیات مدیره نظام پرستای تهران گفت: علاوه بر توجه مادی باید توجه معنوی به پرستاران شود؛ ارائه خدمات پرستاری تا قبل از کرونا خیلی دیده نشد اما بعد از کرونا اهمیت این شغل مشخص شد؛ به نظرم مدیریت شهری با اختصاص برخی بیلبوردهای شهری به قدردانی از پرستاران میتواند در تقویت روحیه این قشر زحمت کش کمک کند.
وی یادآور شد: همچنین مدیریت شهری میتواند با نامگذاری برخی معابر به شهدای مدافع سلامت و اختصاص طرح ترافیک به پرستاران موجب تقویت روحیه این قشر زحمت کش شود.
تجلیل از نمایندگان پرستاران تهران در صحن شورای شهر
رئیس کمیته سلامت شورای شهر تهران در حاشیه تجلیل خانواده شهدای سلامت که صبح امروز در شورای شهر صورت گرفت با خوشآمد گویی به اعضای هیات مدیره نظام پرستاری شهر تهران و خیر مقدم به پدر شهید رامین عزیزیفر اولین شهید مدافع سلامت درمان در تهران گفت: در شرایط سخت اپیدمی و بحرانی که یک سال است درگیر آن هستیم، کادر درمان اعم از پزشکان و پرستاران آسیب زیادی دیدند. ما عزیزانی را از این گروه از دست دادیم که در حال انجام وظیفه و جوان بودند.
وی با اشاره به اینکه نکته مهم این است که مردم بیشتر با شرایط کادر درمان و پزشکی آشنا شدند اظهار داشت: واقعیت این است که این گروه همواره در معرض خطر بودند. وقتی بیماری مبتلا به آچ. آی. وی یا هپاتیت در بیمارستان بستری باشد، همه این قشر را در معرض خطر قرار می دهد.
به گفته خداکرمی، اهمیت سلامت مسالهای بود که در دوران کرونا برای مردم نمودار شد و ما همچنان تقاضا داریم که سیاستگذاران توجه ویژهای هم به سلامت مردم هم به کسانی که در حال ارائه خدمات سلامتی هستند داشته باشند.
خداکرمی با اشاره به عملکرد تیم درمان گفت: بهرغم اینکه هر یک از تیم درمان مهارت و دانش فردی دارند و این دانش و مهارت مهم است، اما یک تیم هستند که عملکردشان موجب بهبود بیمار میشود. شما اگر جراح ماهری باشید، ولی تیم پرستاری و مراقبت قوی نداشته باشید، پیچیدهترین جراحی مغز هم نتیجهبخش نخواهد بود؛ بنابراین در این تیم پزشک، پرستار، علوم آزمایشگاهی، ماما و رشتههای مختلف پیراپزشکی، همچون یک حلقه عمل میکنند.
وی افزود: بد نیست سیاستگذاران ما و کسانی که اداره کشور برعهده آنهاست، این شیوه کار تیمی را مورد توجه قرار داده و بدانند در کشور داری هم باید پیشگیری، غربالگری، تشخیص بیماری، درمان و توانبخشیهای پس از درمان را که در تیم پزشکی به خوبی دیده میشوند، لحاظ کنند.
خداکرمی گفت: حتما باید در حوزه سلامت با توجهی ویژه به همه اعضای درمان مطالبات آنها را پاسخگو باشیم.
وی با اشاره به درگذشت دکتر حسین فاطمی، دندانپزشک در حادثه روز گذشته ارتفاعات توچال گفت: دیروز در حادثه ارتفاعات دارآباد تهران، دکتر حسین فاطمی فعال رسانه و داندانپزشک را از دست دادیم و همچنین هفته گذشته دکتر مهتا بصیر در راه مبارزه کرونا جان باخت؛ ما طاقت غم دیگری نداریم و مسئولان باید فکر عاجلی درباره همه مسائل مرتبط با سلامت مردم داشته باشند.
نظر شما