دستاوردهای اقتصادی سفر رئیسی به روسیه چه بود؟

هفته گذشته رئیس جمهور کشورمان به روسیه سفر کرد که در این سفر توافقاتی در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی صورت گرفت.

به گزارش آتیه آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان - ابراهیم رئیسی ۲۹ دی ماه به دعوت رسمی همتای روس خود و در راستای گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، عازم روسیه شد. وزرای امور خارجه، نفت و امور اقتصادی و دارایی نیز او را در این سفر همراهی کردند.

جلالی سفیر ایران در روسیه گفته بود: سفر رئیس جمهور به روسیه رویکردهای متفاوتی دارد از جمله این رویکردها انعقاد قرارداد ۱۵ میلیارد دلاری برای تامین آب شیرین کن‌های هسته‌ای است. موارد دیگری از قبیل امضای قرارداد همکاری ۲۰ ساله، همکاری‌های نظامی و منطقه‌ای و در نهایت همکاری‌های مشترک برای ساخت پالایشگاه‌ها و سوئیفت مالی مشترک به عنوان توافقات این سفر اشاره شده بود.

رئیسی در تاریخ ۳۰ دی ماه در دیدار با فعالان اقتصادی روسیه گفت: آشنایی سران و مقامات دو کشور با دیدگاه‌های حوزه تجارت و اقتصاد، برای همکاری دوجانبه موثر است.

رئیس جمهور همچنین بر ضرورت آسیب شناسی علل پایین بودن حجم تجارت دو کشور تاکید کرد و گفت: کریدور شمال به جنوب باید فعال شود و مشکلات پیش پای فعالان اقتصادی نیز رفع شود.

«لزوم تحول در نظام پولی و بانکی بین ایران و روسیه»، «فعال شدن بانک‌های ایران و روسیه در هر دو کشور»، «سهولت مبادلات پولی و مالی فعالان اقتصادی»، «برداشتن موانع در امور گمرکی از پیش پای فعالان اقتصادی» از جمله نکات مطرح شده در سخنان رئیس جمهور در این سفر بود.

به گفته رئیس جمهور، در حال حاضر سطح تعاملات تجاری بین دو کشور قابل قبول نیست، لذا دو کشور توافق کردند که در گام اول، تعاملات تجاری را به ۱۰ میلیارد دلار در سال افزایش دهند. ایران و روسیه همچنین توافق کردند که ظرفیت‌های کشاورزی و نیز زمینه‌های مناسب مبادلات کالاهای کشاورزی دو طرف را به شکلی دقیق‌تر مورد شناسایی قرار دهند تا بتوانند نسبت به افزایش تبادل کالاهای کشاورزی اقدام کنند.

طبق گفته رئیسی، در این سفر بر فعال سازی کریدور شمال جنوب توافق شد. این مسیر ترانزیتی مسیر و زمان ترانزیت کالا از روسیه و کشورهای مختلف شمالی ایران را به مناطق جنوبی بسیار کوتاه‌تر خواهد کرد.

در این سفر گفتگوهای خوبی نیز در زمینه گسترش همکاری‌های دفاعی و هوا فضا  انجام شد و مقرر شد اجرای مصوبات و توافقاتی که بین دو کشور انجام شده تا حصول نتیجه نهایی دنبال شود.

توافق وزرای اقتصاد، نفت و امور خارجه، گسترش همکاری‌های دوجانبه در حل بحران‌های منطقه ای، ارتقای امنیت، ایجاد صلح و ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم از دیگر موضوعات مورد اشاره رئیس جمهور بود.

اوجی وزیر نفت گفت: در این سفر نقشه جامع و کامل همکاری با روسیه که از سوی ایران در بخش بالادست (توسعه میدان‌های نفت و گاز)، بخش پایین‌دست (توسعه پتروپالایشگاه‌ها و پتروشیمی) همچنین انتقال تجهیزات و فناوری راهبردی صنعت نفت تدوین شده بود، مورد تأکید قرار گرفت.

به گفته اوجی با توجه به زیرساخت‌های موجود آمادگی برای تجارت و سوآپ گاز از روسیه به ایران و دیگر کشورهای همسایه اعلام شده ، همچنین پیشنهادهایی در زمینه تبدیل گاز به ال‌ان‌جی و صادرات در قالب آن ارائه شده است.

سرانجام چند سند مهم با روس‌ها برای توسعه میدان‌های نفت و گاز، پتروپالایشگاه و انتقال فناوری امضا شد که وزیر نفت معتقد است مردم آثار این توافق‌ها را به‌زودی خواهند دید.

خاندوزی وزیر اقتصاد نیز جلسه‌ای با وزیر اقتصاد روسیه داشت که در این دیدار بنا شد، از طریق همان خط اعتباری که قبلاً بین دو کشور به توافق رسیده بود، تامین مالی قطعه رشت آستارا انجام شود.

به گفته او، خط آهن رشت آستارا طول زیادی ندارد، اما بخش گمشده و مفقوده یکی از کریدورهاست که اگر تکمیل شود می‌تواند تغییر مناسبات تجاری میان تمام کشورهای اوراسیا با کشورهای خلیج فارس و حتی پاکستان، هند و چین را در پی داشته باشد.

در همین راستا، توافقات دیگری از جمله توافقات دو جانبه بر سر موضوعات نفت و انرژی، راه آهن و ترانزیت و تسریع در ایجاد خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری بین دو کشور، تکمیل راهگذر شمال به جنوب از طریق ترانزیت ریلی خلیج فارس به اروپا، اینچه برون و رشت آستارا و برخی توافقات جانبی دیگر مانند تامین نهاده‌های اساسی و غلات و خرید ۲۰۰ دستگاه لوکوموتیو در نشست مقامات اقتصادی و انرژی و نفت ایران و روسیه صورت گرفت.

کد خبر: 45016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =