به گزارش آتیه آنلاین، علی ارواحی گفت: این ایده در نخستین جشنواره ایده ها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه با مشارکت مردم به عنوان ایده برتر انتخاب شد که با حمایت طرح حفاظت از تالاب های ایران و توسط شرکت پویندگان اینترنت اشیا از خرداد ماه 1399 در باغات انگور و سیب و مزارع چغندر و جو در شهرستان های مهاباد و ملکان در حوضه دریاچه ارومیه بصورت پایلوت اجرایی شد.
ارواحی افزود: این حسگرها میزان رطوبت (پتانسیل ماتریک) خاک را بطور مستمر اندازه گیری کرده و پس از ارسال به کنترل کننده مرکزی از طریق اپلیکیشن نصب شده روی موبایل کشاورزان قابل مشاهده است.
وی در ادامه عنوان نمود: با پیاده سازی این روش، کشاورزان زمان مناسب آبیاری و حجم واقعی آب مورد نیاز را تشخیص داده که منجر به صرفه جویی در مصرف آب به میزان 20 درصد و افزایش بهره وری مصرف آب و تولید محصول به میزان 16 درصد در پایلوتهای اجرایی شد.
ارواحی در خاتمه ابراز امیدواری نمود شیوه آبیاری هوشمند باغات و مزارع به عنوان یکی از راهکارهای عملیاتی جهت ماهش مصرف آب در اراضی کشاورزی و تحویل حجم آب صرفه جویی شده به تالاب ها مورد توجه جدی دست اندرکاران کلیدی دولتی خصوصا وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
نظر شما