چشیدن طعم لذت شادی با عبور از چالش‌ها

یک دکترای روانشناسی گفت: برخلاف تعاریف متعدد از واژه " شادی" نمی‌توانیم تعریفی منحصر به فرد و مشترکی را که مورد قبول اکثریت باشد ارایه کنیم. شادی بر اساس سه مولفه اصلی تاثیرگذار بر رفتار انسان از جمله مولفه های زیستی، روانشناختی و اجتماعی قابل تبیین خواهد بود.

منصور علی‌مهدی در گفت‌وگو با آتیه‌آنلاین بیان کرد: شواهد علمی نشان می‌دهند که افراد زمانی شادی را تجربه می‌کنند که تغییرات مختلف شیمیایی در مغز و بدن رخ می‌دهد. سه انتقال دهنده‌های عصبی اپی نفرین، نور اپی نفرین و دوپامین که نقش بسیار مهم و حساسی در تعیین هیجانات دارند و نتایج یافته های علمی نشان می دهند وقتی تراکم نوراپی نفرین در فضای بین سلول‌ها بالا باشد افراد احساس شادی و یا خوش بینی قابل توجهی را تجربه می‌کنند و کاهش اینها می تواند باتجربه غم و نا امیدی همراه باشد.

فاکتورهای روانشناختی موثر در تجربه شادی

علی مهدی با اشاره به اینکه فاکتورهای روانشناختی نیز نقش تعیین کننده ای در تجربه شادی ایفا می کنند، افزود: وقتی در زندگی با چالشی مواجه می‌شویم اگر با موفقیت و احساس رضایت آن چالش را پشت سر بگذاریم اولین تجربه لذت بخش شادی خواهد بود. بنابرین تجربه شایستگی در انجام امور، تلاش برای رسیدن به اهداف، تمرکز بر تکالیف، حس ابراز وجود و داشتن هدف در زندگی ارتباط  قوی و مستحکمی با شادی خواهد داشت.

این دکترای روانشناسی ادامه داد: زمانی افراد به این باور می‌رسند که توانایی کنترل رویدادهای مثبت و منفی زندگی خود را دارند احساس خودکارآمدی را تجربه می‌کنند و این احساس حالت شناختی و هیجان نیرومندی را ایجاد می‌کند که می‌تواند تا رسیدن به هدف و کسب موفقیت فرد را همراهی کند و با دستیابی به اهداف، فرد احساس  شادی  می‎کند.

خصوصیات افراد شاد

این روان درمانگر در معرفی خصوصیات افراد شاد گفت:. افراد شاد از تاب‌آوری، روحیه همکاری و مشارکت اجتماعی بالا، انعطاف پذیری، مثبت نگری، همدلی و همراهی بالایی برخوردار هستند، آنها به جزیی‌ترین رویدادهای مثبت زندگی واکنش مثبت نشان می‌دهند و می‌توانند عمیق‌ترین حس شادی را تجربه کنند. افراد شاد در مقایسه با افراد غمگین و ناامید تمایل کمتری به مرور خاطرات منفی‌گذشته دارند و از پرداختن به آینده اجتناب می‌کنند و به نوعی زندگی‌کردن در لحظه یکی از ویژگی‌های اصلی آنها به شمار می‌آید. افراد شاد توانایی عشق ورزی به خود و دیگران را در بالاترین شکل ممکن تجربه می‌کنند و تلاشی را بر قضاوت منفی در زندگی ندارند.

این دکترای روانشناسی یادآور شد: یکی از مهارت‌هایی که در افراد شاد بالاتراز سایر افراد وجود دارد این است که آنها در مواجه با مشکلات زندگی بیشتر از مهارت حل مساله کمک می‌گیرند که این مهارت می‌تواند آنها را در مقابل هیجانات منفی واکسینه و مصون نگه دارد.

علی مهدی تاکید کرد: شادی به عنوان یکی از مهم‌ترین هیجانات مثبت زندگی می‌تواند در کنار تمام رویدادهای پرتنش زندگی تحمل رنج و سختی‌ها را آسان کند؛ بنابراین برای تجربه شادی بهتر است از همین لحظه شروع کنیم.

کد خبر: 44477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =