۳ اقدام وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از برگشت محصول صادراتی کشاورزی

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور به سه اقدام وزارت جهاد کشاورزی به‌عنوان عامل پیشگیرانه برای برگشت‌خوردن محصولات کشاورزی اشاره کرد.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از خبرگزاری فارس، شاهپور علایی مقدم در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران به سه اقدام وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد که می‌تواند مانع برگشت خوردن محصولات کشاورزی در آینده شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: توافق شد که سازمان  غذا و دارو ، گمرک و حفظ نباتات کشور برای صدور گواهی بهداشتی حتماً برگه آنالیز را رویت کنند، دوم؛ از یکم بهمن ماه سامانه سماک راه‌اندازی می‌شود و ۳۵ آزمایشگاه وزارت بهداشت در این سامانه قابل رصد خواهد بود، سوم؛ قرار شد تیمی از روسیه به زودی برای بازدید از گلخانه‌ها و مراکز تولیدی محصولات کشاورزی به ایران بیایند.

وی در ادامه با بیان اینکه رصد سلامت محصولات کشاورزی از محصول محوری به عرصه محوری تبدیل شده است,گفت پیش از این خود محصول را آزمایش و بررسی می‌کردند اما اکنون بستری که محصول کشاورزی در آن تولید می‌شود را رصد می‌کنند.

علایی مقدم با اشاره به اینکه از سال ۹۸ مسئولان روسی به ایران اعلام کرده بودند که ضوابط و کنترل بهداشت گیاهی عوض شده و از محصول محور به عرصه محور عوض شده است،گفت: اقدامی در این زمینه انجام نشده بود.

وی افزود: از سال ۹۸ تا الان بهره‌برداران ما شناسنامه‌دار نبودند و نظم  خاصی نداشتند و این سامانه‌ها راه‌اندازی شده است و امیدواریم که در آینده از مشکلات صادرات بکاهد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به خرد بودن کشاورزی کشور به عنوان مشکل اساسی اشاره کرد و گفت: پراکندگی آنها کنترل را  سخت می‌کند.

 علایی مقدم در ادامه به سرانه پایین سموم کشاورزی در کشور اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف در ایران ۴۰۰ گرم اما در دنیا ۴ برابر این میزان است در حتی در چین ۱۷ کیلوگرم و در اروپا ۱۲ کیلوگرم مصرف می‌شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: شفاف بگویم که آموزش و ترویج و مهارت بهره برداران در سال‌های گذشته کاملاً مغفول مانده و کار به جایی رسید که کسی در خدمات کشاورزی فعالیت نمی‌کند.

وی این را هم گفت که ۷۰ درصد تاثیر گذاری سموم به نحوه مصرف آنها بستگی دارد، اما متاسفانه کشاورزان و بهره برداران دانش و سواد کافی برای آن ندارند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: ۸۴۰ کلینیک گیاه پزشکی و ۸۵۰۰ فروشگاه سم در کشور داریم و باید اینها کنترل شوند تا استفاده سموم در بخش کشاورزی با نسخه‌های گیاهپزشکان انجام شود.

علایی مقدم در ادامه گفت: از ابتدای امسال شش میلیون تن صادرات محصولات کشاورزی داشتیم که در هفته‌های اخیر رشد هم داشته است، بنابراین این گونه تبلیغات منفی تاثیری در صادرات ما ندارد.

کد خبر: 44073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 0 =