تصمیم مهم درباره واردات موبایل/ تکلیف واردات خودرو چیست؟

رئیس‌کل گمرک گفت: سال آینده واردات خودرو و موبایل بیشتر از ۶۰۰ دلار حذف می‌شود.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس کل گمرک کشور در مورد جزئیات عدم واردات موبایل‌های گرانتر از ۶۰۰ دلار بیان کرد: این سیاست تجارت است که به علت حفظ تعادل ارز کشور واردات خودروهای لوکس و موبایل‌های ۶۰۰ دلار در سال آینده پیش‌بینی نشده است که در نهایت بر تعرفه‌ها و حقوق ورودی که اخذ می‌شود تاثیرگذار است.

علیرضا مقدسی در نشست امروز خود با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: سومین منبع درآمد کشور برای تامین بودجه از طریق گمرک است. سال آینده واردات خودرو و موبایل بیشتر از ۶۰۰ دلار حذف می‌شود. حدود ۶۰۰۰ تعرفه داریم که تقریبا ۴۰۰۰ عدد از آنها مجوز می‌خواهند و ۵۰ درصد از این بین بیش از یک مجوز نیاز دارند.

وی با انتقاد از حجم زیاد بروکراسی گفت: رویه‌های زیادی وجود دارد که کار گمرک را سخت می‌کند. اتاق بازرگانی می‌تواند در بسیاری از موارد در این مورد کمک کند.

رئیس کل گمرک افزود: متاسفانه ما به حسابرسی پس از ترخیص که به عنوان ابزار تسهیلات است به عنوان ابزار نظارت نگاه می‌کنیم. امیدواریم روزی آنقدر شفافیت وجود داشته باشد که از این دست مشکلات وجود نداشته باشد. مصوب شده تا پاسخ استعلامات ۷ روزه داده شود که این زمان در واقع از زمانی که در سازمان استاندارد صرف می‌شود، کمتر است.

مقدسی بیان کرد: هر میزان که آموزش داده شود باز هم کم است چراکه این آموزش‌ها نوعی سرمایه‌گذاری است. هرچه افراد مطلع‌تر باشند بروکراسی کمتر می‌شود. تعداد زیادی پرونده به علت مشکلات و مسائل مربوط به همین بی‌اطلاعی‌ها وجود دارد.

وی اضافه کرد: تفاهم‌نامه‌ای با اتاق بازرگانی داشتیم که این تفاهم‌نامه را دوباره روی میز می‌گذاریم. اگر نیازی به بازنگری داشته باشد دوباره انجام خواهد شد.

رئیس کل گمرک تصریح کرد: ماده ۱۲ به سازمان راهداری محول شده است. ۳ سال در اختیار گمرک بود، گرچه فرماندهی ماده ۱۲ با گمرک است.

واردات موبایل بیش از ۶۰۰ دلار حذف می‌شود

مقدسی در مورد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خاطرنشان کرد: ۲۵ قلم کالای اساسی داریم که ۸۰۰۰ ردیف و تعرفه دارند که اداره صمت آنها را دسته‌بندی و اولویت‌بندی خواهد کرد. گرچه معتقدیم که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اثرات روانی خود را می‌گذارد ولی ممکن است بعد از مدتی این اثرات از بین بروند.

وی یادآور شد: مجددا به بررسی تفاهم‌نامه اتاق بازرگانی خواهیم پرداخت. قرارداد ET منعقد خواهد شد. قانون و مقررات صادرات خدماتی و مهندسی اعمال نمی‌شود و آموزشی وجود ندارد که در این زمینه اقداماتی انجام خواهیم داد.

رئیس کل گمرک در پاسخ به خواسته فعالان اقتصادی مبنی بر نصب ایکس‌ری در گمرکات اظهار کرد: هر ایکس‌ری حدود ۸۰ میلیارد تومان است که پشتیبانی آنها هم هزینه دارد. ما ۱۶۰ گمرک داریم و هر روز هم گمرک و منطقه آزاد جدیدی ایجاد می‌شود. توانایی اینکه برای همه ایکس‌ری تهیه کنیم وجود ندارد اما از کمک دوستان در این مورد استقبال می‌کنیم.

مقدسی اضافه کرد: جلسه‌ای با فعالان اقتصادی داشتیم که گفته شد از ظرفیت حسابرسی پس از ترخیص استفاده کرده و مسیرهای آبی را راه‌اندازی کنیم و شرکت‌هایی که شاخص‌های معتبر را دارند بتوانند از آن استفاده کنند اما همان شرکت‌ها در زمان بررسی اسناد، این روش را قبول نکردند و گفتند نمی‌خواهند اسنادشان بررسی شود. هرچه شفاف‌تر باشیم در تجارت بین‌الملل، شرایط‌مان بهتر می‌شود.

وی در مورد کارشناسان مجازی گمرک توضیح داد: کارشناس مجازی به علت حل برخی از مشکلات و کاهش نیروی انسانی بود ولی در عمل دیدیم که سرعت کار کاهش یافت و بعضاً کارشناسان با دستگاه‌ها و ماشین‌آلات منطقه دیگر آشنایی نداشتند. حتما این مورد برای رفع نواقص بررسی می‌شود. این ایده مطرح شده که کارشناس مجازی برای کالاهای اساسی حذف شود.

فرود عسگری، سرپرست معاونت فنی گمرک نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از چالش‌های ما موضوع ارزش است. در مورد ارزش بسیاری از کالاها بازنگری نشده که باید انجام شود. گمرکات ما باید اختیار بیشتری در مورد ارزش‌گذاری داشته باشند تا پرونده کمتری تشکیل شود.

وی افزود: در مورد مهلت دو ماهه توفق کالا، در یک دوگانه قرار گرفته‌ایم؛ از یک طرف موضوع رسوب کالا مطرح است و از سوی دیگر گفته می‌شود ۲ ماه زمان کمی برای کالاها است. زمانی که به خاطر کمبود این زمان مشکل ایجاد می‌شود، مکاتباتی با سازمان املاک تملیکی باید انجام شود که ۲.۵ درصد از ارزش را دریافت می‌کنند که گاهاً رقم بسیار زیادی می‌شود.

واردات خودرو از سرگرفته خواهد شد؟

علیرضا مقدسی در جمع خبرنگاران بیان کرد: در حال بررسی هستیم که حقوق ورودی کاهشی داشته باشند که از تعادل نسبی برخوردار شود. باید دید در عمل چه اتفاقی رخ می‌دهد اما با تعدیل تعرفه‌ها به نظر نمی‌رسد که این موضوع باعث گرانی شدیدی شود.

وی متذکر شد: ما باید بتوانیم از فناوری استفاده کنیم که باعث افزایش سرعت ترخیص گمرکی می‌شود.  با این کار قیمت نهایی کالایی که به دست مصرف‌کننده می‌رسد کاهشی خواهد بود.

مقدسی در پاسخ به این سوال که آیا برای جلوگیری از گرانی، امکان تعدیل عوارض وجود دارد یا خیر؛ گفت:  این موضوع مربوط به سیاست‌گذاری‌های کشور است که بر اساس دسته‌بندی کالا تصمیم می‌گیرند که ماخذ کالا به چه میزان باشد که هم حمایت از تولید داخلی باشد و هم به نوعی تنظیم بازار رخ دهد.

 فعلا تصمیمی در مورد واردات خودرو گرفته نشده است

رئیس کل گمرک در مورد سفر رئیس جمهور به روسیه خاطرنشان کرد: توافقات گمرکی از قبل با روسیه وجود داشته که روی آنها تاکید می‌شود تا کار مستمرا ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد طرح واردات خودرو و اینکه آیا مذاکراتی با گمرک انجام شده یا خیر گفت: خیر، فعلا تصمیمی هم گرفته نشده، گمرک مجری سیاست‌ها است و زمانی که تصمیم گرفته شود، گمرک اجرا می‌کند.

کد خبر: 44041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =