سیستم ایمنی خود را با این ویژگی شخصیتی قدرتمند کنید

برخی از ویژگی‌های شخصیتی بر پاسخ سیستم ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که احساسات پایدارتری دارند، از سیستم ایمنی قوی‌تری نیز برخوردارند.

به گزارش آتیه‌آنلاین به نقل از ایسنا، کسانی که از نظر عاطفی باثباتند، معمولا آسان‌تر تمایلات خود را کنترل کرده و خودآگاه هستند. ثبات عاطفی با بهتر بودن در مقابله با استرس و ناامیدی‌های جزئی مرتبط است. روان‌رنجوری در نقطه مقابل ثبات عاطفی قرار دارد. معمولا افرادی که روان‌رنجور هستند، افکار منفی بیشتری را تجربه می‌کنند و سلامت روانی بدتری دارند.

این مطالعه شامل ۸۴ نفر بود که پاسخ ایمنی آنان به واکسن هپاتیت B مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد افراد عصبی‌تر یعنی کسانی که به راحتی دچار استرس شده و عصبی و بدخلق هستند، پاسخ‌های ایمنی ضعیف‌تر اما افراد با ثبات عاطفی بیشتر پاسخ ایمنی قوی‌تری دارند.

به نقل از سایکولوژی نیوز، دکتر آنا ال. مارسلند، محقق ارشد این تحقیق، اظهار کرد: یافته‌های حاضر از ارتباط بین احساس منفی و یک معیار سلامت عینی، یعنی پاسخ آنتی‌بادی به واکسیناسیون، حمایت می‌کند و این احتمال را افزایش می‌دهد که افراد دارای احساس منفی یا روان‌رنجوری ممکن است پاسخ‌های ایمنی محافظتی کمتری داشته باشند.

در بخش دوم این تحقیق به افراد یک وظیفه استرس‌زا داده شد تا عملکرد ایمنی خود را آزمایش کنند. نتایج نشان داد که استرس واکنش سیستم ایمنی افراد را کاهش می‌دهد؛ همانطور که نتایج مطالعات قبلی نیز این مورد را تایید می‌کرد.

همراه با ثبات عاطفی، برون‌گرایی نیز با یک تجزیه و تحلیل ژنتیکی سیستم ایمنی قوی‌تر مرتبط است. برونگراها معمولا پرحرف و پرانرژی هستند؛ به این معنا که تمایل دارند با افراد بیشتری ارتباط برقرار کنند. بنابراین در معرض عفونت‌های بیشتری قرار دارند. پاسخ ایمنی قوی‌تر ممکن است به محافظت از برونگراها در برابر بیماری‌های عفونی کمک کند. در همین حال درونگراها مانند افراد محتاط پاسخ ایمنی ضعیف‌تری دارند.

این مطالعه شامل ۱۲۱ نفر بود که به آنان پرسشنامه‌های شخصیتی به همراه آزمایش‌های ژنتیکی و غربالگری سلامت عمومی داده شد.

نتایج نشان داد که برونگراها بیشترین بیان ژن‌های پیش‌التهابی را داشتند که تاثیر این ژن‌ها کمک به مبارزه با عفونت‌هاست. افراد درونگرا، وظیفه‌شناس و محتاط واکنش التهابی کمتری داشتند.

نتایج این تحقیق در نشریه Health Psychology منتشر شده است.

کد خبر: 43823

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =