به گزارش آتیه آنلاین، یزدان سیف درباره چرایی افزایش قیمت برنج افزود: هرچقدر از فصل برداشت برنج فاصله میگیریم به جهت کاهش عرضهای که وجود دارد و دوم هزینههای ناشی از انبارداری و سایر هزینههای ناشی از ریسک نگهداری برنج خود به خود قیمت سطح برداشت از بازار فاصله میگیرد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: در سال زراعی جاری دو عامل در افزایش قیمت برنج داخلی تأثیر داشت یکی کاهش تولید برنج در سطح داخل به دلیل خشکسالی بیسابقه در کشور و دوم افزایش هزینههای تولید در حوزه دستمزد کارگری است.
وی عامل دیگر را افزایش نرخ ارز امسال نسبت به سال گذشته دانست و اظهار داشت: طبق قوانین جاری کشور به استناد قوانین بالادستی ۴۰ درصد فقط در حوزه دستمزد افزایش قیمت داشتیم که این مهم در افزایش هزینههای تولید اثرگذار است.
سیف، گفت: با توجه به کاهش تولید برنج و به عبارتی عدم تعادل عرضه و تقاضا نرخ تورم، موجب افزایش قیمت برنج داخلی شده است.
وی افزود: برنج داخلی به دلیل فرهنگ مصرفی مردم جایگزینی برای آن وجود ندارد و قابل تغییر در کوتاهمدت نیست عملاً ما در این حوزه فقط با عرضه برنج خارجی میتوانیم کمبود را جبران کنیم که در دو مقطع این اتفاق رخ داد که در مهرماه تزریق جدی انجام شد و مجدد در این مرحله در حال انجام است و تا آرامش بازار ادامه خواهد داشت.
نظر شما